Zoek het uit

Dus je hebt nog geen flauw idee welke studie bij jou past? Helemaal niet erg, daar ga je de komende tijd juist achter komen. Lees hier wat je allemaal kunt doen om jezelf beter te leren kennen en een richting te bepalen, ook tijdens de coronacrisis.

student peinzend, FEM Finance Tax and Advice

Leer jezelf beter kennen Richting bepalen

Onderzoek eerst welke richting je op wilt. Door het antwoord te zoeken op deze vragen leer je jezelf beter kennen en kom je er achter in welke richting je moet zoeken. Klik ze open en kijk wat jou te doen staat.

EventWorkshop studiekeuze

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Meld je aan voor de Workshop Studiekeuze! In verband met de coronamaatregelen ziet die workshop er nu even anders uit: je gaat dan in een individueel online traject met je studiekeuze-vragen aan de slag, onder begeleiding van een keuzecoach.

Studenten overleggen met laptop

infoStudie in Cijfers

Hoe doet de opleiding van jouw keuze het vergeleken met het landelijk gemiddelde? Dat laat Studie in Cijfers jou in 1 oogopslag zien. Die vergelijking kan jou helpen bij je studiekeuze. Telt jouw opleiding bijvoorbeeld weinig eerstejaars studenten vergeleken met het landelijk gemiddelde? Dan is het waarschijnlijk een kleinschalige opleiding. Spreekt dat jou aan of juist niet?

Student schrijft op bord

Leg het vast!

Heb je uitgebreid zitten kletsen met je vader of had een vriendin een goede tip? Schrijf het op! Koop een notitieboek en leg al die inzichten, ideeën, afspraken en gedachtenspinsels vast. Wat dacht je tijdens de Open Dag? Wat vindt je oma jouw beste eigenschap? Wat kwam er uit die studiekeuzetest? Lekker overzichtelijk om terug te lezen. Misschien maak jij liever notities op je telefoon of neem je alles op in vlogs. Prima! Als je het maar op 1 plek verzamelt.

toekomstlokaal, FEM Communicatie