ff regelen

Tijd om boeken in te slaan en een laptop te kopen. En heb je al een HANaccount? Genoeg te doen deze zomer. Bekijk hier wat je allemaal moet regelen om het 1e studiejaar van je voltijdstudie goed af te trappen. Afvinken maar!

384320 Knoop doorhakken studiekeuze vinkjes

StudiematerialenWat heb je nodig?

Als je start met je studie heb je boeken, readers en syllabi nodig. Je vindt je boekenlijst op de pagina van jouw opleiding. Klik bovenin via het kopje 'Praktische info' op 'Opleidingskosten'. Ga je ook een laptop aanschaffen? Klik verder om te lezen hoe je aan al die studiematerialen komt.

docent en drie studenten lezen boek

collegegeld & StudiefinancieringWat kost een hbo-studie?

Heb jij je al verdiept in de kosten rondom studeren? Dat is meer dan alleen het collegegeld

  • Je betaalt collegegeld
  • Je schaft studiematerialen aan
  • Je betaalt soms voor excursies of studiereizen
  • Als je op kamers gaat krijg je te maken met huur, verzekeringen en boodschappen
  • Je krijgt misschien studiefinanciering
  • Je kunt een collectieve zorgverzekering afsluiten voor studenten
65857 studenten lachen in gezonde kantine

HANaccount | Wifi | Insite Heb je al een HANaccount?

Met je HANaccount krijg je toegang tot al onze digitale voorzieningen. Je komt ermee op het WiFi van de HAN, om te beginnen. En je logt ermee in op Insite, dat is de online omgeving van de HAN. Je hebt je HANaccount nodig om in je HAN mailbox te komen. En op applicaties te gebruiken zoals OnderwijsOnline en de HAN4me-app.

jongen grijze pet achter laptop

Is je HANcard al binnen?

Je persoonlijke HANCard heb je nodig op de campus. Je kunt er bijvoorbeeld mee printen en je krijgt er mooie kortingen mee. Je HANCard wordt automatisch naar je toegestuurd als jij jouw pasfoto hebt geupload in het aanmeldportaal. Echt even doen dus!

387945 aanmelden voltijd hbo-opleiding laptop

Check checkBen je definitief ingeschreven?

Als jij je hebt aangemeld voor 1 of meer studies aan de HAN, sta je niet meteen voor die studie ingeschreven. Je doet eerst nog mee aan een check, maakt een HANaccount aan en geeft een machtiging af voor het betalen van je collegegeld. Pas als alle vinkjes in jouw checklist op het aanmeldportaal op groen staan, kunnen we jou definitief inschrijven. Dan pas krijg je toegang tot belangrijke voorzieningen, zoals je HANmail. Even checken dus, is alles afgevinkt?

Detailfoto studenten met laptop en aantekeningen

Check je HANmail

Yay, als student van de HAN krijg je jouw eigen HAN mailbox met mailadres. Je krijgt pas toegang tot die mailbox als je definitief staat ingeschreven. Dus als alles in jouw checklist op het aanmeldportaal op groen staat. Als dat zo is, wordt jouw mailadres vanzelf actief.

Vanaf dat moment kun je inloggen op Office356.han.nl met je HAN mailadres en het wachtwoord van je HAN account. Op HAN Insite vind je het antwoord op de veelgestelde vragen over je HANmail.

Let op: Houd je HAN mailbox na je definitieve inschrijving goed in de gaten, want jouw opleiding kan belangrijke informatie naar dit mailadres sturen.

Laptop met blauwe hoes

Lees verder op Insite

Je hebt 'm vast al voorbij zien komen: HAN Insite is de (afgeschermde) online omgeving van de HAN. Daar vind je info over boekenlijsten of begeleiding, je kunt er een reserving maken of je cijfers checken. Je logt er in met je HANaccount. Check it out!

307072 Studenten mannen overleg hal laptop