Stoppen of switchen van studie

Studeer je aan de HAN en twijfel je of je de goede studie hebt gekozen? Wil je misschien stoppen, of je oriënteren op een andere studie? Veel studenten lopen tegen dit soort vragen aan. Loop er niet mee rond, maar kom naar het Studiewisselpunt. We helpen je graag om erachter te komen wat voor jou de volgende stap is.

toekomstlokaal

Experimenteren. Uitproberen. Omkeren en een andere weg inslaan. Het hoort bij het leven en je wordt er altijd wijzer van, ook al voelt het op dat moment misschien anders. Achteraf leer je van 'verkeerde' keuzes vaak zelfs meer dan van de 'juiste'. Maar goed, nu moet je dus opnieuw kiezen. Hoe doe je dat? En waar begin je?

 

Het studiewisselpunt denkt mee

Niet gek als je het soms even niet meer weet. Bij het studiewisselpunt van de HAN maken we tijd voor persoonlijke gesprekken met jou. Misschien weet je al dat je wilt stoppen met je studie en zoek je hulp bij het maken van nieuwe keuzes. Misschien twijfel je alleen of je op de juiste plek zit, ook dan denken we met je mee. Een onafhankelijke studiekeuzecoach gaat met jou in gesprek over je twijfels en nieuwe mogelijkheden. We bieden ook workshops en informatiebijeenkomsten op het gebied van studiekeuze. 

Als je een HAN-account hebt kun je hier meer over lezen op Insite en je aanmelden voor een gesprek.

143349 Engels, coaching

Stoppen met je studie?

Waar moet je aan denken als je (tijdelijk) wilt stoppen met je studie? En als je een nieuwe studie wilt doen? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet op Insite, de online omgeving voor studenten van de HAN. Je logt er in met je HANaccount.

307064 student man en vrouw overleg

Tips en tools van de HANHulp bij studiekeuze

Besluit je om opnieuw een studie te kiezen? Van je eerste keuze heb je veel geleerd, waarschijnlijk weet je al een stuk beter wat je wel en niet wilt. Op onze website vind je veel tips en tools die jou (opnieuw) kunnen helpen bij het vinden van een studie die bij jou past. Een studiekeuzetest, het studiekeuzemagazine en de studierichtingen helpen jou bijvoorbeeld op weg. En daarna bezoek je een Open Dag, Meeloopdag of Proefstudeerdag om de opleiding(en) beter te leren kennen. 

387945 aanmelden voltijd hbo-opleiding laptop