Meld je aan
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Volg een master na je lerarenopleiding of de pabo

Ben jij bezig met de bachelor Leraar Nederlands, Engels, Economie of Wiskunde? Bij de HAN kan je na je bachelor direct doorstromen naar een educatieve master. Volg je de Pabo opleiding? Stroom dan direct in bij de Master Pedagogiek of Master Ontwerpen van Eigentijds Leren.

studenten luisteren

De route naar je mastertitel

Directe instroom

Een vaste aanstelling is niet nodig.

Studenten overleggen

Geen pre-master nodig

Je kunt zonder pre-master starten met de opleiding.

studenten werken

Werkervaring?

Je eindstage of LIO-stage geldt als werkervaring.

studenten overleggen

Ga voor je eerstegraads bevoegdheidDoorstroomtrajecten

Je kunt bij de HAN vanuit 4 lerarenbachelors doorstromen naar de aansluitende master na je lerarenopleiding. Net als je bachelors prakijkgerichte masters: je leert in combinatie met je werk of stage en je wordt vanuit zowel opleiding als school begeleid. Met als resultaat: je bent straks eerstegraads bevoegd én hebt al veel werkervaring. De masteropleiding en werkveld werken nauw samen. Maar hoe dan? De HAN lerarenmasters zijn duaal: je combineert opleiding met werkplek of stage op school.

Een werkplek in de vorm van baan of stage of opdrachtgever is een voorwaarde voor onze onderwijsmasters. Indien nodig ondersteunt de HAN je bij het vinden van een stageplek zoals een school of bedrijf. Of helpt je bij het vinden van een opdrachtgever. De HAN heeft een uitgebreid netwerk aan scholen en bedrijven in de regio Arnhem en Nijmegen.

studenten werken aan tafel

Eerstegraads lerarenopleiding

 • studenten lachen

  Master Leraar Algemene Economie

  De transitie naar een circulaire economie, veranderende energiemarkt, MVO, eerdere economische zelfstandigheid. Met de Master Leraar Algemene Economie speel jij in op je veranderende vakgebied en de economie van de toekomst. Je hebt meer uitdaging in je werk en brengt vernieuwing in het onderwijs.

 • studenten overleggen

  Master Leraar Engels

  Leerlingen stimuleren, enthousiasmeren voor Engelse literatuur, grammatica verlevendigen…. Met de Master Leraar Engels ontwikkel je de kennis en vaardigheden om les te geven aan bovenbouw havo, vwo, vavo of op het mbo of hbo. Met je 1e-graads bevoegdheid speel je in op het grote tekort aan docenten.

 • studenten luisteren

  Master Leraar Nederlands

  Nederlands is een kernvak. Des te groter de uitdaging om bovenbouwleerlingen havo en vwo te enthousiasmeren en te motiveren. Met de Master Leraar Nederlands leer jij de liefde voor jouw vak overbrengen. Met je 1e-graads bevoegdheid speel je bovendien in op het tekort aan docenten Nederlands.

 • studenten lachen en luisteren

  Master Leraar Wiskunde

  Met de Master Leraar Wiskunde haal jij je 1e-graads bevoegdheid voor havo- of vwo-bovenbouw, vavo, mbo of hbo. Je verdiept je vakkennis en vergroot je didactische vaardigheden.

Doorstuderen na de pabo

 • studenten luisteren in kring

  Master Pedagogiek

  De Wet Passend Onderwijs, decentralisatie van jeugdzorg: alleen al deze 2 factoren zorgen voor nieuwe pedagogische en onderwijskundige vraagstukken. Met de Master Pedagogiek onderzoek, ontwikkel en implementeer je duurzame vernieuwing en leg je de verbinding tussen het management en de werkvloer.

 • duo lacht

  Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

  Met een masteropleiding na de Pabo help je mee aan de onderwijskwaliteit op jouw school en werk je aan onderwijsvernieuwing. Redenen genoeg dus om na te denken over de deeltijd Master Ontwerpen van Eigentijds Leren. Werk jij mee aan de toekomst van het onderwijs?

Haal het meeste uit jezelf en blijf in de studieflowDirect instromen na je bachelor

Collegegeld & lerarenbeurs

Goed om te weten: voor een lerarenopleiding tot 1e graads docent betaal je maar de helft van je collegegeld. Niet alleen in het 1e jaar, maar ook het jaar daarna!

Je kunt je lerarenmaster financieren met de lerarenbeurs. De lerarenbeurs vergoedt maximaal € 7.000 van je studiekosten. Je ontvangt 'm maximaal 3 jaar. 

Studenten overleggen

Verkort je mastertraject met een minor

Volg je de lerarenopleiding Nederlands, wiskunde en economie dan kan je in het derde jaar in de minor alvast onderdelen van de corresponderende masteropleiding volgen en afsluiten. Of je nu na je bachelor meteen doorstroomt in je master na lerarenopleiding of er na wat jaren werken mee start, je hebt met je minor vrijstellingen opgebouwd waarmee je het mastertraject kan verkorten. 

Bij de bacheloropleiding leraar Engels vul je in het derde jaar van de lerarenopleiding de minor in het buitenland in. Zo kun je in het vierde jaar in het kader van de ‘Options’ een of twee onderdelen van de master volgen en daarmee het mastertraject verkorten.

Masteropleiding na je lerarenopleiding, waarom uitstellen?Werken of doorstuderen?

Steeds meer studenten willen nog niet gaan werken na hun bachelor, maar doorstuderen. Als je direct doorstroomt van je bachelor naar een masteropleiding ben je immers al gewend om werken en leren te combineren, blijf je ‘leer’vaardig en voorkom je die lastige omschakeling op een later moment in je carrière. Wat is jouw masterplan? Start je hbo master na je lerarenopleiding bij de HAN en behaal je eerstegraads bevoegdheid.

Student studeren

Wil jij doorstuderen?

Wil je graag met een educatieve master starten? Kom naar de Open Avond en stel al je vragen. Of vraag een persoonlijk adviesgesprek aan. 

student leest