Starten in februari

Duurt september jou te lang? Of komt een start in februari je beter uit? Met sommige deeltijd- en voltijdopleidingen van de HAN kun je in februari starten. Dat is een lekker begin van het nieuwe jaar!

32751 studeren-op-campus

De voordelenWaarom in februari starten?

Misschien ben je tijdens het studiejaar gestopt met een opleiding. Je werkt al en wilt weer gaan studeren. Of je bent na je eindexamen eerst naar het buitenland geweest. Waarom zou je wachten tot september? Veel deeltijdopleidingen en een handvol voltijdopleidingen starten al in februari. En dat heeft zijn voordelen, vertelt Pabo-student Jet Hoebink: "Ik vind de februaristroom fijner, omdat de klas kleiner is. Je start met zo’n 25 studenten. Omdat er maar één februaristroom-klas is, kennen de docenten deze klas goed en alle studenten bij naam. Doordat ik in zo’n fijne klas zit, ga ik ook met plezier naar school."

65803 studenten kijken naar docent

overzichtWelke hbo-opleidingen starten in februari?

In onze opleidingszoeker vind je een handig overzicht van alle bachelor- en masteropleidingen van de HAN die in februari starten. Zoals je zult zien, starten vooral veel deeltijd- en duale opleidingen in februari. 

307070 Hal studenten man vrouw mobiel

Meer dan in een septemberklas hebben de studenten in mijn klas allemaal een andere achtergrond.

aanmelddeadlineTot wanneer kan ik me aanmelden voor een februaristart?

  • Wil jij je aanmelden voor een studie in februari? Dat kan uiterlijk op 31 januari 2023 via StudielinkLet op: Na je aanmelding moet je nog van alles regelen voordat je met je studie kunt starten. Probeer je dus uiterlijk op 15 januari aan te melden. Als jij je na 15 januari aanmeldt, red je het waarschijnlijk niet om alles voor 1 februari rond te krijgen. Het kan zijn dat je dan niet meteen met de lessen kunt starten.
  • Na je aanmelding krijg je een bevestigingsmail van de HAN. Die komt binnen op het mailadres dat je hebt opgegeven in Studielink. Dit kan een paar werkdagen duren.
  • Kies jij voor een deeltijd- of duale opleiding, dan heb je na je aanmelding een intake bij de HAN.
  • Ga je voor een voltijd-opleiding, dan doe je na je aanmelding een studiekeuzecheck om te checken of de opleiding echt bij jou past.
Detailfoto studenten met laptop en aantekeningen