Professionaliseren

Je wilt werk maken van je carrière. Een stap zetten, bijvoorbeeld door je te verdiepen. Daar heb je iets voor nodig; een korte cursus, een intensieve training of een specifiek post-hbo-traject. Ontdek hoe jij je via de HAN kunt professionaliseren.

Overleg in de hal

Kies de opleiding die bij je past

Meer dan 150 cursussen. Tientallen trainingen. Ruim 100 post-hbo-opleidingen en diverse hbo-programma's. Stuk voor stuk ontwikkeld om jou als professional verder te helpen. Van accountancy tot verpleegkunde en van onderwijs tot techniek, ontdek welk type opleiding bij je past. En waarom je deze bij de HAN zou moeten volgen. Laat je hier inspireren!

255420 deeltijd docent bram steennis geeft lesmateriaal aan cursist

Waarom professionaliseren bij de HAN?

Persoonlijk

Als deelnemer word je gezien en gehoord. We bieden persoonlijke begeleiding, en daar beginnen we meteen mee, in de vorm van een persoonlijk intakegesprek. Wie ben jij, welke stap wil je zetten en wat heb je daarvoor nodig?

close-up student en docent aan hoge tafel

Praktijkgericht

Je profiteert van actuele kennis uit de praktijk. Die doen we op door met bedrijven en organisaties uit de regio praktijkgericht onderzoek uit te voeren. Een boost voor jouw ontwikkeling!

Close up van een laptop

Docenten

Onze docenten zijn niet de eerste de beste. Je volgt je lessen bij experts, die hun sporen in hun vakgebied hebben verdiend.

Gesprek in de hal

Nieuw netwerk

Je stapt een nieuwe wereld binnen. Je doet heel veel kennis op, maar je ontmoet ook nog eens heel veel nieuwe mensen. Met elk hun eigen verhaal, vakgebied en vragen. Je trekt samen op en dat schept een band. Ontdek je nieuwe netwerk!

werken in de hal

Welk type opleiding past bij jou?

Cursus

Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau is hbo en post-hbo.

studenten luisteren naar docent

Training

Tijdens een training oefen je specifieke, praktische vaardigheden. Welke training je ook kiest, ze zijn allemaal op hbo- of post-hbo-niveau. Als je alles goed doorloopt, krijg je een certificaat of diploma.

docent legt uit

Post-hbo-opleiding

Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied.

groep mensen achter laptop informeel

Hbo-programma

Hbo-programma’s zijn korte hbo-opleidingen, soms ook een onderdeel uit een hbo-opleiding: de zogenoemde modules. Wat je leert tijdens een module, kun je direct toepassen in je beroep.

Daryna en Jarno zitten op blauwe poef, FEM Associate degrees

Van cursus tot post-hbo-opleiding Professionaliseren per domein

We hebben ons aanbod per domein gesorteerd. Hier vind je jouw cursus, training, post-hbo-opleiding of hbo-programma.

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Ga je een cursus, post-hbo-opleiding of training volgen bij de HAN? Dan kun je bij veel opleidingen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten. 

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

5 voordelen Hoe overtuig je je werkgever?

Overweegt je werkgever je opleiding te betalen? Dat is goed nieuws. Veel werkgevers hebben opleidingsbudgetten, omdat ze willen investeren in personeel. Help je werkgever een handje met deze 5 voordelen van studeren.

Nieuws & artikelen

472163 Embedded Hardware Engineering cursisten van YER solderen op printplaatje een deel van een tekenrobot
466314 portretfoto van post-hbo student Redjina Donker
467820 Jos Borkent, onderzoeker die gepromoveerd is.
De onderzoekers van de HANMarloes de Lange
354287 Coverbeeld vrouw met loep, onderzoekers van de HAN (NH)
28690 student praat tegen anderen