Hulp bij een vraagstuk

De HAN werkt nauw samen met het werkveld. We bieden hulp aan ondernemers: groot en klein, nationaal en internationaal. En met ons onderzoek beantwoorden we vragen die zijn ingegeven door de beroepspraktijk.

werken in de hal

Stel je vraag over ...

Of leg je vraagstuk voor aan onze kenniscentra

Automotive Centre of Expertise

Bij het Automotive Center of Expertise komen de dagelijkse beroepspraktijk, hbo automotive onderwijs en automotive onderzoek samen. Ontwikkelingen in mobiliteit gaan razendsnel. De toekomst van het wegverkeer vraagt om slimme en groene oplossingen.

32488 Studenten in automotive lab streetdrone

Biocentre

Het HAN BioCentre is een Centre of Expertise in toegepaste biowetenschappen en chemie. Samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen voeren onderzoekers praktijkgericht onderzoek uit binnen het thema Biodiscovery en Drug Discovery. Ons doel? Een gezonde samenleving die circulair en duurzaam gebruik maakt van de levende natuur.

72415 ruud heshof en student in fermentatielab. Biocentre. Onderzoek

Centrum Meervoudige Waardecreatie

Vraagstukken over duurzaamheid of circulaire economie? Het Centrum Meervoudige Waardecreatie helpt organisaties in de regio bij toekomstbestendig worden. We werken met studenten, docent-onderzoekers en partners aan duurzaamheidsvraagstukken uit de praktijk.

143358 Centrum Meervoudige Waardecreatie 2020

HAN Lean QRM Centrum

Heb je vragen over het optimaliseren van processen en/of het integreren van smart technologieën? Neem contact op met het HAN Lean QRM Centrum, kenniscentrum voor het slim organiseren en continu verbeteren van productontwikkeling, smart produceren, veranderen en leren.

175111 Fabriekshal volgens Lean principes ingericht

SEECE

SEECE is Centre of Expertise voor duurzame, betrouwbare en betaalbare elektrische energievoorziening. Deze samenwerking van bedrijven, instellingen en de HAN jaagt noodzakelijke innovatie aan en zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit.

246251 Afbeelding-SEECE-2021

Ixperium

Het iXperium/CoE draagt bij aan onderwijs waarin de digitale technologie beter wordt benut voor effectiever, op maat gesneden onderwijs.

236876 studenten aan het werk met robot
Praktijkgericht onderzoek
 

Samenwerken aan verbetering en vernieuwing

Bij de HAN hebben onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk alles met elkaar te maken. Onze lectoren en onderzoekers ontwikkelen kennis met en over de beroepspraktijk, via praktijkgericht onderzoek. We beantwoorden vragen over wat wel en niet werkt, en waarom. Zo zorgen we samen voor verbetering en vernieuwing.

Onze focuspunten zijn Smart Region - Slim, Sustainable Energy & Environment - Schoon en Fair Health - Sociaal. Lees meer over ons onderzoek of bekijk voorbeelden van onderzoeksprojecten.

null

Onderzoeksprojecten

Goed werkgeverschap

In de bouw, de schoonmaakbranche en in facilitaire diensten werken vaak kwetsbare doelgroepen. Denk aan flexwerkers en laaggeschoolde medewerkers. Voor hen is het een extra uitdaging om duurzaam aan het werk te blijven. Hoe motiveren we werkgevers om hun medewerkers te ondersteunen?

Docent geeft uitleg over koken

Prepareren voor innoveren

"Het is net een Hello Fresh-box met suggesties voor een recept." En dat is juist de bedoeling van het project Prepareren voor innoveren. Hoe leveren we professionals af die aan complexe vraagstukken als klimaatverandering kunnen werken? Daarvoor moet je kunnen leren zonder dat je de oplossing al kent.

34645 Studenten overleggen bij werkplekken Engineering gebouw

Empathische woonomgeving

Hoe mooi zou het zijn als de woonomgeving van laagopgeleide ouderen of ouderen met een laag inkomen een positieve bijdrage levert aan hun gezondheid! En zo sociaaleconomische gezondheidsverschillen helpt verkleinen. Architecture in Health zoekt uit welke ruimtelijke factoren hierin bepalend zijn.

Dames leest krant in empathische woning

Onderzoek in H2-lab

Het H2Lab is een shared facility test- en ontwikkelomgeving voor waterstof-systemen. De faciliteiten zijn beschikbaar voor allerlei partijen die onderzoek willen doen en/of willen samenwerken. Het lab op het Industiepark Kleefse Waard in Arnhem wordt beheerd door de HAN en functioneert als hybride leeromgeving.

Waterstofstep in H2Lab-2