Samenwerken

Samen met bedrijven en instellingen uit onze regio werken we aan een slimme, schone en sociale omgeving. Ook jouw organisatie is welkom op onze campus! Zo profiteren we allebei van de innovaties die we er realiseren. Zoek je een opleiding, heb je een stagiair nodig of hulp bij een specifiek vraagstuk? We helpen je graag verder.

technische bedrijfskunde hyster locatie

Opleidingen voor professionals
Zoek je een incompany-training of cursus voor je werknemers? Of een deeltijd-opleiding? Op deze pagina vind je…
Hulp bij een vraagstuk
De HAN werkt nauw samen met het werkveld. We bieden hulp aan ondernemers: groot en klein, nationaal en interna…
Stagiairs en afstudeerders
Heb je een project dat je wil opzetten? Hulp nodig bij een onderzoek in je organisatie? Een afstudeeropdracht …

Nieuws & artikelen over samenwerken met de HAN

Lectoraat Technologie voor Gezondheid

Helpende Hand: Duurzame inzet van warme zorgtechnologie en optimaal samenwerken met verwanten

In de zorg voor mensen met een ernstige meervoudige beperking is de ervaringskennis van familie, naasten en mantelzorgers goud waard. Zorgprofessionals en hun organisaties zoeken daarom naar manieren om de samenwerking met dit netwerk te vergroten. Een ander belangrijk doel is het slim inzetten van technologie. De vraag is: hoe vertaal je de zorgbehoefte van de cliënt naar een passende technologische oplossing? Dat onderzocht het HAN lectoraat Technologie voor Gezondheid in het project Helpende Hand.

HAN Redactie
22 september 2023
294558 familie, man en zoon met verstandelijke beperking - Nico Hoeijmans
Ondertekening samenwerkingsverband

International Mental Health Alliance (IMHA) officieel van start

Op vrijdag 15 september is de International Mental Health Alliance (IMHA) bij elkaar gekomen voor hun officiële start. Tijdens deze bijeenkomst is het handvest van dit samenwerkingsverband tussen diverse zorgorganisaties in de regio Nijmegen ondertekend.

HAN Redactie
20 september 2023
560339 Sfeerfoto Jacques van Hoof tijdens het IMHA tekenmoment op 15 september 2023
City Deal Kennis Maken

Leren en onderzoeken in de stad

Studenten laten leren en onderzoeken in de praktijk, om zo te werken aan de maatschappelijke opgaven waar een stad mee te maken heeft. Dat is wat de City Deal Kennis Maken in Nijmegen en in Arnhem bewerkstelligt. “En dat blijven we de komende jaren doen”.

HAN Redactie
19 september 2023
60189 Groepjes studenten in Kronenburgpark in Nijmegen
Bouwfysica in de praktijk

Stimuleren van een gezonde en veilige gebouwde omgeving

Eind augustus is de HAN samen met Avans Hogeschool, de Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam gestart met de minor Bouwfysica. In deze 20 weken durende verdiepende minor gaan 15 studenten de uitdagingen aan voor de energietransitie, een gezonde en comfortabele leefomgeving en duurzaam materiaalgebruik.

HAN Redactie
13 september 2023
557558 Aeres interieur Well
Training geven?

Nieuw: Advies voor startende sporttrainers

Ben jij begonnen met het trainen/coachen van kinderen bij een sport? Erg leuk, maar ook lang niet altijd even makkelijk. Vooral als je er geen opleiding voor hebt gevolgd. De HAN (academie Sport en Bewegen) biedt je nu handvatten om te gebruiken voor, tijdens en na jouw training.

HAN Redactie
13 september 2023
227044 Kinderen in een gymzaal met hesjes aan op de rug gefotografeerd
Semiconductor Packaging

Aansluiten en verpakking chips wordt steeds complexer

Verpakkingen voor halfgeleiders maken het verschil in 5G en 6G-communicatie, optische netwerken, gezondheidssensoren, autotechniek, noem maar op! Die aansluiting en de verpakking van chips wordt steeds moeilijker. Daarom kun je aan de HAN de opleiding Semiconductor Packaging volgen als voltijdse minor, maar ook als cursus in deeltijd. Het onderwerp Semiconductor Packaging kan op steeds meer belangstelling rekenen. Waarom?

HAN Redactie
04 september 2023
554695 Semiconductor Packaging  is een minor voor studenten automotive, elektro, werktuigbouw, chemie en mechatronica. Hiervan is op 28 augustus 2023 een vierde jaargang gestart.