HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Lectoraat Duurzame Energie

HAN H2 Lab

Het H2Lab is een shared facility test- en ontwikkelomgeving voor waterstofsystemen. Deze omgeving en de bijbehorende faciliteiten zijn beschikbaar voor allerlei partijen die onderzoek willen doen en/of willen samenwerken. Het lab wordt beheerd door de HAN en functioneert als hybride leeromgeving.

Gebouw H2Lab op IPKW
Lectoraat Duurzame Energie

Console

Hoe kun je zonlicht efficiënt opvangen voor elektriciteit en warmte? En tegelijk het felste zonlicht buiten houden, zodat het binnen koel blijft? Console (CONcentrated SOLar Energy) ontwikkelde een ‘super-zonwering’. Duurzame energie wordt opgewekt en alleen zacht daglicht kan naar binnen.

LCPV project zonne-energie
Lectoraat Duurzame Energie

Hydrova

Is het rendabel om energie uit zonnepanelen in waterstof op te slaan voor het later verwarmen van vakantiehuisjes? Kunnen elektrische accu’s van heftrucks vervangen worden door energie uit waterstof? Dit zodat ze niet meer acht uur aan een oplader hoeven? Het project HYDROVA heeft het onderzocht.

winnaars RAAK award 2020
Lectoraat Duurzame Energie

Enowatts

Langs de N325 in Arnhem komen 4 windmolens te staan. In de loop van 2021 voorzien deze turbines Arnhemse huishoudens en bedrijven van duurzame elektriciteit. Ook bieden ze een waardevolle onderzoekcase voor kennisinstellingen en bedrijven. Hoe sla je energie op om later te gebruiken?

Opstelling waterstof meting in Lab-4