407979 Foto Bedrijfskunde voltijd Nijmegen, klassetting en studenten samenwerken

Tweedejaars studenten Bedrijfskunde werken aan opdrachten van bedrijven op het gebied van procesmanagement en -verbetering. Waar mogelijk bij bedrijven in huis. Zo is de afstand tussen opdrachtgever en student, tussen praktijk en theorie en tussen onderwijs, onderzoek en werkveld zo klein mogelijk.

Procesverbetering - waar begin je?

De opdrachtgever heeft een vraag gesteld en wil een oplossing. Hij/ zij is dus zoekende. Het vraagstuk, de organisatie, de context, de opdrachtgever en andere stakeholders moeten ontrafeld en geanalyseerd worden. Observeren de studenten de praktijk als ‘fly on the wall’? Of zijn bijvoorbeeld individuele interviews of juist focusgroepen misschien wel veel doeltreffender om tot een oplossing te komen? Afhankelijk van het vraagstuk kiezen studenten hun onderzoeksaanpak in overleg met hun opdrachtgever.
Het kijken naar procesverbetering kan vanuit verschillende perspectieven, de klant (marketing), de mens (hrm), financieel (planning en control). Centraal bij deze analyse staan het beschrijven van de processen (procesmanagement), het verbeteren (kwaliteit) en de informatie die ‘door’ het proces gaat (informatiemanagement).

Advies op maat

De studenten presenteren de resultaten van elk onderzoek in een advies. Hier maakt ook een risicoanalyse deel van uit. Met de opbrengsten van het onderzoek, het gegeven advies en de risicoanalyse kan de opdrachtgever vervolgens de procesverbetering in gang zetten.
Natuurlijk komt het vaak voor dat er na onderzoek en advies weer andere vragen ontstaan. Zo komt het voor dat een volgende groep studenten de draad van de vorige groep studenten bij een opdrachtgever oppakt en met de vervolgvraag aan de slag gaat. Zo bouwen we graag aan onze langdurige partnerschappen met bedrijven.

Thema's - 7 werkplaatsen

Slimme technologie met Talentencampus Oss

234451 null

SDG met de kracht van New Business Oss

408645 Duurzaam bedrijventerrein Vossenberg project centrum meervoudige waardecreatie CMW

Duurzaamheid met HAN Green Office

407714 Cluster, Financieel Economisch Management, euromunten, plantjes, duurzaam

Businessmodellen met RVN@

32878 project-docent

Lean Leiderschap met Eigenwijzer Uden

236898 studenten luisteren naar wijkdocent

Duurzame inzetbaarheid met lectoraat HRM

67416 mensen vaag in kleur een ouder iemand en een kind

Slim organiseren in de zorg met Pro Persona

370810 Medewerkers van Buurtzorg vergaderen met elkaar. Buurtzorg doet mee aan het FastSwitch-traject hbo-v van de HAN.

Lectoraat Smart BusinessBegeleiding

De begeleiding bij de werkplaatsen en projecten wordt vanuit de opleiding Bedrijfskunde verzorgd door docenten waarvan een aantal ook onderzoeker is bij het lectoraat Smart Business. Op deze manier kunnen opgedane inzichten direct in het onderwijs van de opleiding gebruikt worden en als onderzoeksmateriaal gebruikt worden door het lectoraat.  

smart industry deeltijd fabriek

Neem contact op! Met jouw bedrijf partner worden?

Paar regels om geďnteresseerden aan te sporen contact op te nemen met vragen of als ze partner/opdrachtgever/werkplaats willen worden. Nog aanvullen.

Meer weten over dit project? Neem contact op met:

Jeroen van den Hoogen

  • Jeroen.vandenHoogen@han.nl
  • Mariëlle Seegers

  • Marielle.Seegers@han.nl
  • Hubčrt Bijsterveld

  • Hubert.Bijsterveld@han.nl