Projecten
Professioneel Meesterschap
Tweedejaars studenten Bedrijfskunde werken aan opdrachten van bedrijven op het gebied van procesmanagement en -verbetering. Waar mogelijk bij bedrijven in huis. Zo is de afstand tussen opdrachtgever en student, tussen praktijk en theorie en tussen onderwijs, onderzoek en werkveld zo klein mogelijk.
Onderzoeksproject eCoach methode
Hoe kan technologie jongeren die in een kwetsbare positie verkeren, helpen bij het vergroten van hun zelfstandigheid in de samenleving? In dit project ontwikkelen we de eCoach methode. Deze methode helpt zorgprofessionals om jongeren te begeleiden in het samenstellen van betekenisvolle, op maat gesneden ondersteunende technologie.
Participatie met perspectieven: arbeidstoeleiding van vrouwelijke statushouders
Het project Participatie met perspectieven richt zich op de arbeidstoeleiding van vrouwelijke statushouders. In Nederland is deze groep ondervertegenwoordigd wat betreft arbeidsparticipatie. Hoe kunnen publieke professionals op passende wijze vrouwelijke statushouders begeleiden naar werk?
Gelijkwaardige samenwerking
Wat verstaan we onder gelijkwaardig samenwerken? Waarom is het zo belangrijk? Doen we wat we zeggen? Goede samenwerkingsrelaties van professionals met jeugdigen, ouders, hun sociale systeem én met andere betrokken hulpverleners zijn cruciaal.
EMPLE-studie
Sinds de start van de COVID-19 pandemie krijgen professionals op de spoedeisende hulp (SEH) hier dagelijks mee te maken. De Emergency care professionals Mental health PrevaLEnce study during COVID-19 (EMPLE)-studie maakt de mentale gezondheid van SEH-professionals gedurende COVID-19 inzichtelijk.
Sociaal perspectief van en voor ouderen met autisme
Veel volwassenen met autisme gaan gebukt onder ernstige sociale problemen. Mogelijk zijn die problemen bij ouderen met autisme nog groter, maar daar is nauwelijks onderzoek over bekend. Ook zijn er voor deze categorie nauwelijks aantoonbaar manieren bekend om hun kwaliteit van leven te verbeteren.
Hoe begrijpelijk zijn brieven en webteksten van de overheid?
Een aanslag van de gemeente of nieuws over een zorgaanvraag op je deurmat of in je mailbox: iedereen krijgt weleens een bericht van de overheid. Het is belangrijk dat deze teksten voor iedereen goed te begrijpen zijn. Zijn ze dat ook? In opdracht van het Ministerie BZK en de Nederlandse Taalunie onderzoeken wij de begrijpelijkheid van teksten over betaling en zorg.
Leerlijn Betekenisvolle Samenwerking
Een leerlijn is samenhangend onderwijsprogramma met een logische opbouw van kennis en vaardigheden. De leerlijn 'Betekenisvolle samenwerking' draagt bij aan duurzame en actuele kennis rondom het thema samenwerking.in het sociale domein.
Rapportagetool voor digitale toegankelijkheid
Onderzoekers en ontwikkelaars van het HAN lectoraat Inclusive Digital Design & Engineering (IDD&E) hebben gewerkt aan het herontwerp, de update en de uitbreiding van de WCAG-EM rapportagetool voor digitale toegankelijkheid. Deze tool ondersteunt auditors van websites bij het volgen van een stapsgewijs proces om complete websites te evalueren en de resultaten als een gestructureerde rapportage te delen.
Steunfiguren in de jeugdzorg!
We onderzoeken de samenwerking tussen jeugdprofessionals, gezinnen en steunfiguren uit het eigen netwerk. Een steunfiguur biedt steun aan een jongere en/of anderen in het gezin vanuit een bestaande sociale relatie die natuurlijk ontstaan is. Denk hierbij aan familie, buren, vrienden of bekenden.