Pers

Ben je journalist en heb je vragen aan de HAN? Onze woordvoerders/persvoorlichters helpen je graag verder. Buiten kantoortijden zijn we voor dringende zaken bereikbaar via (026) 369 15 10.

Persoon maakt notitie

Woordvoerders/persvoorlichters

Rian van den Hout
M 06 – 55 22 78 24
E rian.vandenhout@han.nl

Maurice Chattelin
M 06 – 21 49 74 30
E maurice.chattelin@han.nl

 

Persberichten

Bedacht en ontwikkeld door studenten

Bushokje van rijst is primeur in Nederland

Burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt heeft het allereerste bushokje van rijstvlies in Nederland in gebruik genomen. Het bushokje is bedacht en ontwikkeld door studenten van de HAN.

HAN Redactie
07 december 2021
358091 Het biobased bushokje in De Bilt
Ondernemersgeest

Boek over ondernemerscompetenties gepresenteerd tijdens 'Staat van het mkb'

Om als samenleving de grote maatschappelijke uitdagingen van de toekomst het hoofd te kunnen bieden, is een ondernemende grondhouding van cruciaal belang. Wat die ondernemersgeest en -mentaliteit is en hoe je die studenten kunt bijbrengen, staat in het boek 'Aan de slag met EntreComp in het onderwijs'.

HAN Redactie
18 november 2021
33969 koffiecorner, Overleg, samenwerken, koffie, corner, gesprek, finance, economie
Intensief samenwerken

HAN en CWZ willen intensiever samenwerken aan betere patiëntenzorg

De zorg is een dynamische omgeving die sterk verandert. Regionale zorg- en kennisinstellingen moeten intensiever gaan samenwerken om in toekomstige zorgbehoeften te blijven voorzien en voldoende zorgpersoneel op te leiden.

HAN Redactie
17 november 2021
354290 Ondertekening van intentieverklaring tussen HAN en CWZ
Nieuw leerwerktraject

Statushouders aan de slag in de zorg

12 statushouders zijn op 2 november bij de HAN begonnen met een nieuw leerwerktraject. Ze werken in de zorg en ze volgen onderwijs, waarmee deze statushouders uiteindelijk gediplomeerd Verpleegkundige kunnen worden.

HAN Redactie
05 november 2021
348689 Statushouders volgen een reanimatiecursus (NH)
SPRONG-subsidie

Forse impuls voor waterstofinnovatie Oost-Nederland

Met de toekenning van een SPRONG-subsidie van € 1 miljoen voor de komende 4 jaar krijgt het waterstofonderzoek en –onderwijs in Oost-Nederland een flinke impuls. De HAN University of Applied Sciences en Saxion University of Applied Sciences vormen met deze subsidie een onderzoeksgroep.

HAN Redactie
29 oktober 2021
346032 Persbericht Forse impuls voor waterstofinnovatie Oost-Nederland
Datalek bij de HAN

HAN rondt onderzoek datalek af en informeert mogelijk getroffenen

De HAN University of Applied Sciences heeft het onderzoek naar het datalek, dat op 1 september aan het licht kwam, vrijwel afgerond. Uit het onderzoek komt naar voren dat een hacker zich via een webformulier toegang heeft verschaft tot 1 server van de HAN waarop een grote hoeveelheid data opgeslagen stond. Zo zijn er op deze server ruim 530.000 unieke mailadressen aangetroffen. Of de hacker daadwerkelijk alle op de server beschikbare data in handen en/of gepubliceerd heeft, is niet bekend. De HAN heeft desondanks besloten om iedereen van wie mogelijk gegevens zijn buitgemaakt te informeren.

HAN Redactie
05 oktober 2021
315829 Nieuwsbericht hack
Boekpresentatie

HAN gaat armoede te lijf tijdens Week Tegen armoede

Op maandag 11 oktober wordt het boek ‘Hoe je armoede doorbreekt’ gepresenteerd. In het boek staan tips en ervaringen van mensen die zelf in armoede hebben geleefd. De boekpresentatie is het startpunt van de Week tegen armoede.

HAN Redactie
01 oktober 2021
322386 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.
Realisatie energy hotspot

Connectr start met bouw Innovatielab

De bouw van het Connectr Innovatielab op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is begonnen. Gedeputeerde Staten van provincie Gelderland gaven vandaag groen licht voor een bijdrage van 5 miljoen euro. Eerder dit jaar droegen provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem al bij aan de eerste activiteiten van het initiatief, dat is bedoeld om de energietransitie te versnellen.

HAN Redactie
15 juli 2021
307654 Connectr Innovatielab wordt gebouwd, het startsein is gegeven (NH)
Samenwerking met Bartiméus

1e Nederlandse lectoraat ‘Digitale Toegankelijkheid’ van start

De HAN en expertiseorganisatie Bartiméus starten met het unieke Nederlands lectoraat ‘Inclusive Digital Design & Engineering; voor mensen met een (visuele) beperking’. Hiermee willen de samenwerkende organisaties een onafhankelijke plek bieden voor de groeiende behoefte aan kennisontwikkeling en -deling op het gebied van digitale toegankelijkheid.

HAN Redactie
23 juni 2021
300641 Student Wouter presenteert het rollator project
Lector Pedro Hermkens geïnstalleerd

Lectoraat Drug Discovery wil bijdrage leveren aan ontwikkeling nieuwe medicijnen

Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, dat is het doel van het lectoraat Drug Discovery van de HAN en van lector Pedro Hermkens. Op 17 juni werd hij geïnstalleerd. Voor het eerst weer voor publiek in de zaal.

HAN Redactie
18 juni 2021
285527 icoontjes die zweven door de lucht met persoon in witte jas op achtergrond