Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Dit is je studie

In de Master Leraar Engels haal jij je 1e-graads bevoegdheid. Je doet alle kennis en vaardigheden op om Engels te geven aan de bovenbouw. Je leert kritische en zelfstandige leerlingen te binden en te boeien. Je doet zelfstandig onderzoek en vertaalt dit in concrete vernieuwing van het onderwijs.

Master studenten Leraar Engels overleggen over iets wat in het schrift staat.

Opbouw van je studie
 

Master Leraar Engels met onderwijspraktijk als rode draad

De opleiding duurt 2,5 tot 3 jaar (versnellen is mogelijk) en bestaat uit verschillende modules waarvan je er veel ook als losse module kunt volgen. Je hebt 1 middag per week les. De totale studiebelasting is 90 EC. In overleg met de coördinator kun je modules wisselen van volgorde of een versneld (maatwerk) programma volgen. Meer weten over flexibel leren? Neem dan contact op met coördinator Johan Graus via ask@han.nl.

Twee studenten aan tafel. De docente schrijft iets in het schrift van de studente.

Programma Master Leraar Engels

Het programma bestaat uit 3 leerlijnen: vakinhoudelijk, vakdidactisch en professionalisering & onderzoek. Je leert onderbouwde keuzes te maken over hoe je leerlingen in de bovenbouw een ‘deep understanding’ van de Engelse taal bijbrengt. Met jouw onderzoek draag je bij aan concrete vernieuwing.

Werken & Leren

De HAN Master Leraar Engels is speciaal ingericht om de combinatie werken en leren mogelijk te maken. Door het duale karakter van de opleiding, wordt je werkpraktijk geïntegreerd in de opleiding. De opdrachten die je doet, lessenseries die je maakt en het praktijkonderzoek dat je uitvoert richten zich allemaal op je eigen werkpraktijk. Zo wordt het behalen van studiepunten gekoppeld aan producten die je op je werk direct kunt inzetten. 

Studeerbaarheid is een belangrijk aspect voor iedereen die werken en leren wil combineren. Elke eerstegraads masteropleiding aan een hogeschool omvat 90 studiepunten. Aan de HAN kiezen we er bewust voor om deze te verdelen over drie jaar, zodat een studeerbaar en haalbaar programma ontstaat. Het bieden van een gezonde balans tussen een baan en de studie (en niet te vergeten een privéleven) is een van de pijlers van ons programma.

Versnellen?
Mocht je meer tijd aan de studie kunnen besteden omdat je bijvoorbeeld minder werkt, dan biedt onze opleiding voldoende flexibiliteit om te versnellen. Een maatwerkprogramma samenstellen is geen probleem. Voor meer informatie, vraag een adviesgesprek aan.

 

Sfeer proeven bij Master Leraar Engels

Benieuwd of de Master Leraar Engels bij je past? Dat kun je het beste zelf ervaren. Kom gerust een keer langs op de Open Avond of regel een adviesgesprek!  

studenten staan te praten
draw-cta-title
Alumni vertellen

Zowel voor school als docent een aanwinst

Ervaringsverhalen Master Leraar Engels

De klassen zijn klein, waardoor het onderlinge contact met docenten en studenten goed verloopt."Van mijn docenten leer ik veel op verschillende gebieden"

"Het is geen ‘walk in the park’ maar met enthousiasme en doorzettingsvermogen (en koffie) kom je een heel eind".

Het duale karakter vraagt veel doorzettingsvermogen."Al snel had ik contacten opgedaan om werk uit te wisselen, mee te overleggen, maar ook om gewoon plezier mee te hebben"

"Het duale karakter van de opleiding vraagt doorzettingsvermogen, maar daar krijg je ook veel voor terug. Veel van wat ik leerde kon ik eigenlijk direct toepassen in mijn lespraktijk en het zorgde ook eigenlijk direct dat ik mijn lessen anders ging geven."

De opleiding maakt je echt enthousiast voor het vak."Door de nieuwe module met keuzevrijheid in literatuur, waren de leerlingen hartstikke enthousiast."

"Ik ontdekte dat het systeem van ‘geleide keuze’ in literatuur het beste werkt bij de leerlingen: je moet het inkaderen en helder aangeven waaruit ze kunnen kiezen.”

Haal het meeste uit jezelf en blijf in de studieflow

Ga na je bachelor door met een master

Een kwestie van goed plannen 

Werk, privé en studie Master Leraar Engels

Een studie combineren met werk en privé is voor iedereen even wennen. Maar als je het goed organiseert, gaat het makkelijker dan je denkt. En levert het je veel op!

 • Tips voor een goede balans

  Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten en alumni? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de HAN duale Master Leraar Engels.  

studenten werken
draw-cta-title