Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 22nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

Dit is je master in voltijd

De Master Circulaire Economie in voltijd duurt 1 jaar en bestaat uit 2 semesters. De master is een prachtige aansluiting op jouw technische of economische bachelor. Jij wordt die change agent waar zoveel bedrijven en organisaties op zitten te wachten.

Overleg

De opbouw van je studie

Tijdens je master doe jij een schat aan kennis én praktijkervaring op. Centraal staat het duurzaamheidsvraagstuk waar je met een medestudent aan werkt in de Innovatiewerkplaats. Daarnaast krijg je theorieles en werk je aan vaardigheden. Ook de opdrachtgever van het praktijkvraagstuk is partner in de Innovatiewerkplaats. In een gemiddelde week ga je 2,5 dag naar school en werk je 2,5 dag aan het duurzaamheidsvraagstuk. De totale master omvat 60 EC. Je behaalt de titel Master of Science.

Studenten overleggen

Programma

Samen met docent en opdrachtgever bepaal je welke kennis en deskundigheid je nodig hebt. Datzelfde geldt voor de vaardigheden die je nodig hebt bij de stappen van ontwerpgericht onderzoek. Je leert om samen te werken over disciplines heen en bepaalt voor een deel je eigen leerdoelen.

Echte onderzoeksopdrachten

Het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie heeft een uitgebreid netwerk. Deze organisaties brengen concrete duurzaamheidsvraagstukken in. Samen met medestudenten, onderzoekers en professionals uit organisaties ga je aan de slag. Je onderzoekt met elkaar verschillende oplossingsalternatieven en bepaalt samen voor welk strategisch vraagstuk jullie een oplossing gaan ontwerpen. Daarbij draait het om het mogelijk maken van de verandering: de transitie van lineair naar circulair.   

Onze opdrachtgevers zijn heel divers. Denk aan woningbouwcorporaties, bouwondernemingen, adviesbureaus, gemeenten, musea, biowinkelvereniging, afvalverwerking, voedingsindustrie, verpakkingsindustrie et cetera.

440970 Tijdens de opstart van de deeltijdmaster Circulaire Economie een sessie in de educatieruimte van het Nederlands Watermuseum. 9 September 2022.
Deze studenten gingen je voor

Waar gaat de master Circulaire Economie je bij helpen?

De studenten hebben ons geholpen om echt stappen te kunnen zetten in de duurzaamheidstransitie. Vooral Design Thinking is een behulpzame manier om met andere ogen naar onze processen, bedrijfsvoering en communicatie te kijken. Wat er uitkomt is verrassend en waardevol! Hier kunnen we zeker mee verder.

Als ik organisaties ga begeleiden bij de omslag naar duurzaam ondernemen, dan zal het er op aankomen dat ik anderen kan inspireren en motiveren. Iedereen, van accountmanager tot IT-er. Mezelf ontwikkelen tot change-agent, dat is wat ik met deze master doe.

Privé hield ik me er al mee bezig door van alles over het onderwerp te lezen. Maar ik miste de kennis om dat circulaire denken te implementeren bij bedrijven. Om ze te overtuigen van een andere manier van bedrijfsvoering. Die kennis en die handvatten wil ik tijdens dit studiejaar en deze stage verwerven.

Jouw toekomst

Als change agent binnen de circulaire economie werk jij actief mee aan de transitie die zo hard nodig is. Lees meer over jouw toekomstmogelijkheden na je master.

Studenten op trap
draw-cta-title