Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Jouw toekomst met Werktuigbouwkunde

Techniek heeft vele vormen. Een achtbaan ontwerpen voor een pretpark? Installaties voor een ingewikkeld productieproces? Bedenken hoe een aandrijving overschakelt op groene brandstof? Automatisering? Jij weet er raad mee als de beste! En de vraag naar geschoold technisch personeel blijft áltijd bestaan.

werktuigbouwkunde studenten samenwerken

Wat kun je worden met Werktuigbouwkunde?

Veel! De studie Werktuigbouwkunde is heel breed. Dat is goed nieuws, want er is overal vraag naar mensen met verstand van techniek. In sommige banen maak je je handen echt vies, in andere juist niet. Wat kies jij?

 • Student werkt aan project

  Technisch ontwerper

  Er is geen technisch vraagstuk te bedenken waarop jij geen antwoord hebt. Jouw technische oplossingen werk je uit in begrijpelijke ontwerpen. Die doe je bijvoorbeeld vanuit een werktuigbouwkundig ingenieursbureau.

 • werktuigbouwkunde ebuggy

  Constructeur

  Jij ziet een ontwerp en weet meteen waar de uitdagingen liggen. Kan het duurzamer? Beter? Mooier? Jij weet het! Als constructeur ben je bijvoorbeeld betrokken bij het totale engineeringsproces. Vanaf het opstellen van specificaties tot en met het testproces.

 • ict studenten project 3

  Product engineer

  Jij weet wat klanten willen. Je kent hun technische eisen en je weet hoe je daaraan voldoet. Met oog voor kosten en efficiency, natuurlijk. 

 • Twee studenten werken samen

  Sales engineer

  Naast techneut ben je ook een marketingexpert. Omdat jij weet hoe techniek werkt, weet je die techniek of het eindproduct ook te verkopen.  

 • 302346 Engineering studenten Andreas en Ralf klussen in accubox HAN Solarboat

  Proces- en energietechnicus

  Als proces- en energietechnicus werk je in het hart van het productieproces. Je bent verantwoordelijk voor een zo optimaal mogelijke voortgang van het productieproces op een energiezuinige manier. Je regelt veel op afstand via online techniek, maar het komt ook voor dat je fysiek naar locatie moet om een bepaalde storing op te lossen.

 • 35008 Master studenten werken met power grid

  Zelfstandig werktuigbouwkundig ingenieur

  Als zelfstandig werktuigbouwkundig ingenieur zonder personeel ga je met een opdrachtgever om tafel om te onderhandelen. Op basis van wat ervan je gevraagd wordt, de locatie en je uurtarief kun je zelfstandig op een slimme manier bepalen hoe je gezamenlijk een project tot een goed einde brengt. Jij kiest het project wat bij je past!

Doorstuderen na Werktuigbouwkunde?

Wil jij na het behalen van je hbo-diploma verder studeren? Mogelijkheden genoeg:  

 • Master Engineering Systems

  Met deze technische master van de HAN specialiseer jij je verder. Er zijn 3 mastertracks waarin je je kunt specialiseren: Automotive Systems, Cyber-Physical Systems of Sustainable Energy. 

 • Mechanical Engineering

  Op universitair niveau verder in de techniek en mechanica? In deze Engelstalige opleiding aan de Universiteit Twente ga je dieper in op constructies, producten en productieprocessen. 

 • Biomedical Engineering

  Misschien zet je technische kennis graag in om de gezondheidszorg naar een nog hoger niveau te tillen. Dat kan met de universitaire opleiding Biomedical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven.
   

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Werktuigbowkunde.

student in de klas boek dynamica
draw-cta-title