Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 25mrt
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met Mechanical Engineering

Ben jij klaar om je handen vuil te maken met het ontwerpen van een zuinige aandrijving? Of coördineer je liever vanuit je kantoor de verkoop van een nieuwe attractie? Als mechanical engineer kan het allemaal. De vraag naar mensen met kennis en kunde is groot: in de regio en internationaal.

Student bij werkbank met CNC-machine op achtergrond

Carrière testimonialAlumnus Mitchel van Loon over werken bij Royal Haskoning

Carrière testimonialAlumnus Roel Bleumer vertelt over zijn werk bij Volta Energy

Aan het werk als mechanical engineer Wat kun je worden met Mechanical Engineering?

Afgestudeerd? Met je bachelordiploma op zak kun je op veel plekken aan het werk, in Nederland of juist internationaal. Zie jij jezelf rondlopen bij DAF, Scania of Hyster? Of bij Bosch, Nuon, Philips of Mars? Dan zit je hier goed. Als technisch professional bouw je aan de wereld van morgen: met slimme ontwerpen, innovatieve technieken en de nieuwste materialen. Met een bachelor Mechanical Engineering kun je in allerlei verschillende functies aan de slag. Welke baan past bij jou?

 • Constructional Engineer / Product Designer

  Machines ontwerpen of verbeteren: dat kun jij als geen ander. Werken met 3D-CAD software, de krachten bundelen met andere engineers en rekening houden met klant én wetgeving? Jij gaat ervoor.

 • Energy Systems Engineer

  Je ontwikkelt systemen die energieverbruik monitoren en reguleren. Simuleren, meten en controleren zijn jou op het lijf geschreven. Het doel? Een groene toekomst voor iedereen.
 • Project Leader

  Als projectleider sta je aan het roer: jij zorgt ervoor dat je samen met jouw team het beste resultaat bereikt. Je zet de juiste mensen bij elkaar, plant werkzaamheden, onderhoudt contacten en bewaakt de voortgang.
 • Production Manager

  Als productiemanager zie je erop toe dat producten zo efficiënt mogelijk geproduceerd worden. Lopen de kosten op? Zijn onderdelen niet op tijd aanwezig? Jij lost het op – blije klanten gegarandeerd.

Doorstuderen na Mechanical Engineering?

Wil jij na het behalen van je hbo-diploma verder studeren? Mogelijkheden genoeg:  

 • Master Engineering Systems

  Met deze technische master van de HAN specialiseer jij je verder. Er zijn 4 mastertracks waarin je je kunt specialiseren: Automotive Systems, Control Systems of Sustainable Energy. 
 • Mechanical Engineering universitair

  Op universitair niveau verder in de techniek en mechanica? In deze Engelstalige opleiding aan de Universiteit Twente ga je dieper in op constructies, producten en productieprocessen. 
 • Biomedical Engineering

  Misschien zet je technische kennis graag in om de gezondheidszorg naar een nog hoger niveau te tillen. Dat kan met de universitaire opleiding Biomedical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven.  

Dit is je studie

Vakken en projecten, stages en minoren: dicht bij huis of aan de andere kant van de wereld. Zo ziet de Engelstalige bachelor Mechanical Engineering eruit.

Bovenaanzicht twee studenten aan het werk op laptop