Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 25mrt
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • 1apr
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in
 • Rondleidingen
  Krijg een persoonlijke rondleiding

Dit is je opleiding Logistics Management

Het hele logistieke proces doorzien en verbeteren? Maar dan wel zo efficiënt en duurzaam mogelijk. De klant wil niet lang wachten op die nieuwe sneakers. Theorie en praktijk van HAN Logistics Management bereiden je goed voor op de nieuwste logistieke uitdagingen.

407443 Foto Logistics Management voltijd, klassetting

Je krijgt verstand van veel zakenWat is de opbouw van Logistics Management?

De hbo-opleiding Logistics Management duurt 4 jaar. In de 1e helft van de propedeuse werk je in groepsverband aan een bedrijfs-project. In de 2e helft van de propedeuse verdiep je je kennis van logistiek. Je doet dan met name kennis op die je voor projecten van het 2e jaar nodig hebt. In het 2e jaar begin je aan de hoofdfase en komen alle deelgebieden van de logistiek aan bod, zodat je aan het eind van het 2e jaar een goede logistieke basis hebt om op stage te gaan. Die deelgebieden zijn inkoop (contact met de leveranciers), materials management (goederenstroom binnen het bedrijf) en fysieke distributie (levering aan de klant). Daarnaast besteden we veel aandacht aan jouw professionele ontwikkeling.  In 1e helft van het 3e jaar zoek je de praktijk op en ga je stage lopen. De 2e helft van het 3e jaar ga je je verdiepen in (internationaal) Supply Chain Management. In je laatste jaar kies je een minor en doe je een afstudeeropdracht. Je stage, minor of een deel van je studie kun je ook in het buitenland doen. Diploma op zak? Gefeliciteerd! Je mag jezelf Bachelor of Science noemen.

Twee studenten in een klaslokaal lachend naar een beeldscherm

Los van extern transport, leer je bij Logistics Management veel over interne bedrijfslogistiek en het management hiervan. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk hoe de doorstroom van inkoop > ontvangst > voorraad > voorverkoop > transport er globaal uit ziet en hoe deze stroom efficiënt(er) ingericht zou kunnen worden. Ook leer je hoe je als manager mensen kan aanzetten en bijsturen bij een verandering.

Een student, docent en stagebegeleider aan het woordWaarom Logistics Management?

overzicht

Jaar 1: De propedeuse van Logistics Management

In het 1e half jaar krijg je een introductie in logistiek. De nadruk ligt dan nog op bedrijfskunde, zodat je de context waarin logistiek opereert leert begrijpen. In het 2e half jaar ga je echt met logistiek aan de slag in de vorm van een e-logistics project bij een bedrijf. Bij dit bedrijf pas je de logistieke kennis toe die je tijdens de colleges krijgt aangereikt.

Stevige basis

Tijdens projecten werk je samen met andere studenten. Je leert meer over elkaar en het logistieke vakgebied. Je werkt individueel én je gaat samen met je medestudenten aan de slag. Ook is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en je communicatieve vaardigheden. Alles om te zorgen dat jij straks stevig in je schoenen staat!

Studiebegeleiding is er voor jou

Bij de HAN heb je een persoonlijke coach: je studieloopbaanbegeleider. Vooral in het 1e jaar zie je elkaar regelmatig. Je studieloopbaanbegeleider is je eerste aanspreekpunt bij vragen over je studie maar ook als de studie niet helemaal loopt zoals je wilt of als er prive dingen spelen, kun je dit met de studieloopbaanbegeleider bespreken.

Studiepunten

Studiepunten noemen we EC’s (voluit ECTS). Dit staat voor European Credit Transfer System. Dit systeem hoort bij de bachelor-masterstructuur. EC’s zijn een maat voor de zwaarte van een opleiding.

Naar het 2e jaar? Check je studieadvies!

Aan het einde van het 1e jaar krijg je een studieadvies. De studiepunten die je hebt gehaald zijn daarbij belangrijk. Met een positief advies kun je door naar het 2e jaar. Met een negatief advies moet je helaas stoppen. Zo voorkomen we dat je tijd verliest aan een studie die niet echt bij je past.

nijmegen-campus

Jaar 2: Verdiepen

Nu begint het echte werk. Je start met de hoofdfase Logistics Management. In het 2e jaar verdiep je je in alle deelgebieden van de logistiek, zodat je aan het eind van het 2e jaar een goede logistieke basis hebt om op stage te gaan. Die deelgebieden zijn inkoop (contact met leveranciers), materials management (goederenstroom binnen het bedrijf) en fysieke distributie (leveringen aan de klant). Daarnaast besteden we veel aandacht aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je gaat de theorie ook toepassen in bedrijfsprojecten. In elk project staat een thema centraal, bijvoorbeeld internationale distributie of duurzame logistiek.

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

In dit 2e jaar van Logistics Management ga je echt de diepte in. Je leert wat belangrijk is als logistiek professional. We besteden veel aandacht aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. We dagen je uit, maar bieden ook veel begeleiding. Kortom, je ontdekt in dit jaar waar je goed in bent, waarin je jezelf kunt verbeteren én waar je blij van wordt.

Duurzaamheid in de logistiek

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de logistiek. Bij Logistics Management gaat het om de efficiency in de hele keten: van ontwerp tot gebruik en recycling. Hoe richten we software en distributie zo in dat het product precies op het juiste moment en zo duurzaam mogelijk op de plaats van bestemming aankomt?

Werken aan projecten voor diverse opdrachtgevers

gebouw

studeren

Student en docent in gesprek met bedrijf, handen schudden, FEM Employment

Nieuwsgierig naar Logistics Management?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven bij de logistieke hbo-opleiding: bezoek onze Open Dagen en kom een dag proefstuderen. Onze deuren staan voor je open!

424613 Logistics Management voltijd, LM, foto 8059, docent geeft uitleg aan student in de klas
studeren-op-campus

Jaar 3: Stage

In het 3e jaar loop je 19 weken stage bij een bedrijf of organisatie. Zo maak je kennis met het toekomstige werkgebied. Je kunt stage lopen in Nederland, maar ook in het buitenland. De 2e helft van het 3e jaar volg je college en ligt de nadruk op internationaal supply chain management: het ontwerpen en organiseren van een intercontinentale supply chain.

19 weken stage

Wat kun je allemaal doen in een stage van 19 weken? Tijdens je stage ben je bewust bezig met je eigen ontwikkeling. Wat past echt bij mij? Wat kan ik verbeteren? Na je stage ben je een heleboel wijzer.

Hoe vind je een stageplek?

Als student Logistics Management kun je via een netwerksysteem een stageplaats vinden. Verschillende praktijkrelaties en bedrijven bieden er stages aan. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een interessante stageplaats.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor tijdens je stage. Vanuit de opleiding krijg je ondersteuning van een begeleidend docent, die je minimaal 2 keer bezoekt op je stageplek. De bedrijfscoach is je begeleider vanuit de organisatie waar je stage loopt.

De bedrijfscoach:

 • maakt je wegwijs in de organisatie en legt je de bedrijfsafspraken uit
 • reikt onderwerpen aan voor de stageopdrachten
 • zorgt voor gevarieerde werkzaamheden en voldoende faciliteiten

Stroop je mouwen maar op Extra uitdaging nodig? Talent Academy!

Wil jij wat extra’s doen vanaf het 3e jaar? Stap dan in het Honoursprogramma van de Talent Academy. Hiermee heb je een streepje voor, want je bent al serieus bezig met je ontwikkeling tot professional.

Je volgt bijna geen college, maar werkt interactief in groepen. Bijvoorbeeld aan een innovatieve game. Je schrijft een essay en beoordeelt het werk van medestudenten. Docenten begeleiden, maar in principe maak je je eigen onderwijs. Je kunt het programma theoretisch invullen als voorbereiding op een master, of meer praktisch.

nijmegen-campus

Jaar 4: Afstuderen en minor

Het 1e deel van je laatste studiejaar mag je vrij invullen. Dit is de minor. Met een minor kun je je specialiseren in een bepaald onderwerp of je kennis verbreden. Je kunt kiezen voor een van de vele minoren van de HAN of een andere instelling of je stelt zelf je minor samen.

Werk aan je eigen toekomst Welke minor kies jij?

Er zijn minoren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Denk aan een minor Slim plannen en organiseren in de zorg. Met je minor kun je werkelijk alle kanten op!

Droom je van studeren in het buitenland? Go abroad!

Bij de HAN zijn volop mogelijkheden om je stage, minor of afstudeeropdracht in het buitenland te doen.

Zo organiseren we bijvoorbeeld het Go Abroad festival. Tijdens het festival zijn er infosessies over internationale stage en studie buitenland. Voor eerstejaars studenten is er een presentatie over de mogelijkheid om een deel van de studie in het buitenland te doen.

Afstuderen bij Logistics Management

Het moment om te bewijzen dat je klaar bent voor de beroepspraktijk. Tijdens je afstudeeropdracht bij Logistics Management buig je je over een actueel logistiek vraagstuk van een opdrachtgever. Je doet onderzoek, bedenkt oplossingen voor het vraagstuk en adviseert hierover. Is je opdrachtgever geholpen met jouw adviezen? Dan is je opdracht geslaagd!

Diploma met supplement

Afgestudeerd? Gefeliciteerd! Je bent officieel Bachelor of Science. Bij je diploma krijg je een Engelstalige bijlage: het diplomasupplement. Dit is een uitleg van wat je geleerd hebt en wat je kunt. Het supplement is erkend binnen de EU: daardoor kun je makkelijker verder studeren in het buitenland. 

Bachelor of Science

Aan het einde van jaar 4 heb je de hbo bacheloropleiding Logistics Management behaald. Gefeliciteerd!

Studenten vertellenHoe ziet het studieprogramma van hbo Logistics Management eruit?

Maak kennis

Kom sfeer proeven en kennismaken: onze deuren staan voor je open!

424598 Logistics Management voltijd, LM, foto 7974, studenten werken samen in het lokaal met laptops