Learning & Development in Organisations (Opleidingskunde) Deeltijd

studenten met docent aan tafel
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 16nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2022 en 1 september 2023

Als trainer, HRD-adviseur of ontwikkelaar draag je bij aan de ontwikkeling van mens en organisatie. Na de bachelor Learning and Development in Organisations (Opleidingskunde) deeltijd weet je welke leermethoden je het beste kunt toepassen. Ook kun je management adviseren over leren en ontwikkelen.

Waarom Learning & Development in deeltijd aan de HAN?

De enige in Nederland

Wil jij je verder ontwikkelen en een hbo-bachelor halen op het gebied van Learning & Development? Volg L&D aan de HAN: de enige in Nederland!

student wijst provincie gelderland aan

3 verschillende rollen

Alle rollen van de L&D-professional komen aan bod: trainer/coach, ontwerper/ontwikkelaar en adviseur HRD.

werken-aan-project

Praktijkgericht

Breng cases van je eigen werk in of werk aan praktijkvraagstukken die organisaties inbrengen.

Extern Bureau telefonisch overleg

Studio L&D

Studio L&D is een informele leeromgeving waarin je samen werkt aan projecten. Je ontmoet er studenten van alle leerjaren, en ook docenten, onderzoekers en partners uit het werkveld.

Ingang i/o

Sociaal en zakelijk

Afgestudeerd kun je aan de slag in het (internationale) bedrijfsleven én bij maatschappelijke instellingen.

vier studenten overleggen aan tafel

HAN Employment

Werk je nu niet in een bedrijfskundige functie? HAN Employment helpt je zoeken naar een relevante werkplek.

Student en docent in gesprek met bedrijf, handen schudden, FEM Employment

Ontwikkel jezelf en anderenWat kun je worden met Opleidingskunde deeltijd?

Als afgestudeerd L&D-professional heb je je diverse vaardigheden eigen gemaakt. Je hebt gewerkt met praktijkcases, daardoor ben je direct inzetbaar op de werkvloer. Werkgevers zien je graag!

Vaardigheden

Dit zijn een aantal vaardigheden die je leert tijdens de opleiding Learning & Development:

 • geven van trainingen
 • kiezen en ontwikkelen van de juiste leermethode en -middelen
 • coachen, begeleiden en motiveren van medewerkers
 • onderzoeken opleidingsbehoefte en afstemmen leerbeleid
 • adviseren van managers en directie

Beroepen

Deze beroepen sluiten perfect aan op je opleiding tot L&D-professional:

 • team- en jobcoach
 • trainer
 • loopbaanbegeleider
 • e-learning en virtual realityspecialist
 • HRD- en organisatieadviseur
 • ontwikkelaar van leertrajecten

Kom sparren met een oud-student

Wil je meer weten? Kom sparren met Lisette de Groot! Zij is werkzaam voor het Praktijkbureau, spreekt veel (toekomstige) studenten en organisaties die samenwerken met L&D. Daarnaast heeft ze de opleiding in deeltijd gevolgd en in 2020 afgerond. Het gesprek is bedoeld om je verwachtingen af te stemmen en te kijken of je leerbehoefte aansluit bij de opleiding.

413170 Learning & Development deeltijd, laan van scheut 10, zwevend overleghokje, overleggen, samenwerken, laptopg, praten, 2022

BaankansenDe toekomst van het vak

Ontwikkeling en opleiding worden steeds belangrijker. 'Een leven lang leren' is voor overheid, bedrijven en organisaties een belangrijk thema. Zij stimuleren het leren op de werkvloer en hebben steeds vaker een eigen Academy voor het opleiden en ontwikkelen van personeel. Als L&D-professional ontwerp en implementeer je geschikte (online) leermethoden. En je bent een strategische partner in het ontwikkelproces.

60%van de grote bedrijven heeft een L&D afdeling
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
93000L&D specialisten in Nederland
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
14900verwachte vacatures in 2022
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
30%meer vacatures in 2018
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.

Hoe combineren studenten L&D deeltijd hun studie met een drukke baan en privéleven?Studenten die je voor gingen

Open avondOntmoet je nieuwe netwerk!

Waarom kiezen voor Learning & Development bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Tijdens de opleiding werk je samen aan opdrachten, je inspireert elkaar, deelt kennis en praktijkervaring. Op de Open Avond ontmoet je studenten en docenten van de opleiding. Zo breid je je netwerk alvast uit. Een extra reden om naar de volgende Open Avond te komen op 16 november 2022! 

317640 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Management en Organisatie op IPKW Waterstoflab

Hoe combineer je je werk, studie en privéleven?Wennen aan je nieuwe leven

Een studie combineren met je werk en privéleven is even wennen. Gelukkig ben je flexibel met een HAN deeltijdstudie. Met een goede planning pak je je nieuwe leven soepel op.

Tips voor een goede balans

Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

moeder aan telefoon pakt schouder kind

Doorstuderen na Opleidingskunde

Ben je klaar met de deeltijdopleiding Learning and Development in Organisations en wil je je graag veder specialiseren? Of wil je juist de breedte in? Dat kan met één van de minoren of masters binnen de HAN.

 • Master Begeleidingskunde

  Met de deeltijd Master Begeleidingskunde leer je veranderprocessen te begeleiden. Je coacht mensen, afdelingen en organisaties op weg naar vernieuwing.
 • Master Management en Innovatie

  Met de Master Management en Innovatie in Maatschappelijke Organisaties ben jij ontwikkelingen een stap voor en maak jij jouw organisatie duurzaam succesvol
 • Minor Special Educational Needs

  Een specialist in passend onderwijs, dat ben je na deze minor. Je kijkt naar onderwijsbehoeften in de breedste zin van het woord. Dat kan gaan over gedrag of hoogbegaafdheid, maar ook over cultuur en het internationale perspectief.
 • Post-hbo Trainen en Coachen op de Onderstroom

  Tijdens de post-hbo Trainen en coachen op de onderstroom leer je methodieken om te begeleiden ‘onder de waterlijn’ en vergroot je je persoonlijke kracht door je eigen onderstroom als trainer of coach te onderzoeken. 

Anderen bekeken ook

Social Work

Ben jij een mensen-mens en wil jij je verder ontwikkelen als professional in het sociale domein? Volg dan de hbo-opleiding Social Work deeltijd! Je leert methodisch werken, multidisciplinair samenwerken, krachtig argumenteren en ontwikkelt je tot de zelfbewuste professional die het verschil maakt.

man pakt lachend foto van tafel

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Als leerkracht ben je een rolmodel. Als 'juf' of 'meester' maak jij het verschil voor een kind. Je doet zoveel meer dan alleen les geven. Pedagoog, mentor, organisator, gesprekspartner voor ouders, op de HAN Pabo deeltijd ontwikkel je je tot een stevige leraar voor het basisonderwijs.

juf met kinderen achter ipad

Bedrijfskunde

Deeltijd Bachelor opleiding

Internationalisering, big data, nieuwe concurrentie, om succesvol te zijn moet je scherp blijven. Leer hoe je elk managementvraagstuk overziet en mensen in beweging krijgt. Ontwikkel je eigen visie en voer veranderingen door in je organisatie. Klaar voor een sprong in je carrière?

associate-degrees

Toegepaste Psychologie

Numerus fixus opleiding

Verwonder jij je vaak over het gedrag van mensen? Wil jij leren achterhalen welke gedachten en gevoelens hieraan ten grondslag liggen? Wil jij leren hoe je gedrag kan beïnvloeden? Kies Toegepaste Psychologie en wordt expert in het analyseren en veranderen van gedrag. Worden wie je bent, dat werkt!

422232 Toegepaste Psychologie TP, foto 2432, studenten doen kaartspel aan tafel en docent geeft uitleg, overleg, samenwerken

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaDe inhoud van Learning and Development in Organisations

Hoe is je studie opgebouwd?  

studenten werken samen docent kijkt toe