Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Jouw toekomst met Finance & Control

Van ziekenhuis tot multinational, van bank tot gemeente: als business controller ben je overal nodig. Jij duikt in de cijfers en adviseert de directie. Procesanalyse, controle en efficiency, daar loop jij warm voor. Sluiten alle processen goed op elkaar aan? Die puzzel leg jij elke dag.

cb24fffe-0d00-11ee-954e-02565807075b AFEM studenten buiten plein Arnhem

Beroepen

Duik in de cijfers en kom boven met een helder advies. Als business controller weet jij precies hoe de organisatie ervoor staat en welke kant het op gaat.

 • Business controller

  Je hebt een spilfunctie in de organisatie. Je bent niet alleen bezig met geldstromen, maar met de hele business. Je richt je ook op alle andere processen in de organisatie. Denk aan planning en kwaliteitsbeheer. 

 • Financial controller

  Je zorgt voor betrouwbare financiële overzichten en je onderzoekt in hoeverre de organisatie zich houdt aan de steeds complexere – internationale – regels en richtlijnen. 

 • Business analist

  Deze functie is meestal meer IT-gericht. Je houdt je bezig met het meten en analyseren van bedrijfsprestaties. Je gebruikt interne- en externe data om het primaire proces duurzaam te verbeteren.

 • Risicomanager

  Een veelgevraagde functie, waarin het draait om het inschatten en beheersen van bedrijfsrisico’s. 

Studenten aan het woord

Wat wil je later worden?

Baankansen en salaris

Je baankansen* als Financial controller of Business controller zijn goed! Bedrijven staan hier regelmatig aan de poort om je te springen. Met hbo opleiding Finance & Control verdien je gelijk al een goed salaris** dat al gauw flink kan oplopen. 

*bron: Nationaleberoepengids, sept. 2023

**bron: Intermediar, sept. 2023

#50euroweek briefgeld euro budget

Futureproof Financials hard nodig!

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst. Verder kijken dan winst alleen. Steeds meer bedrijven rapporteren niet alleen over financiën, maar ook over hun milieu- en sociale impact. Dat vraagt een veel ruimere blik dan cijfers alleen. Financials gaan een belangrijke rol spelen in dit nieuw economisch denken. Jij dus ook!

Wij leggen in je opleiding daarom extra nadruk op het denken in meervoudige waardecreatie. Zo kun jij je straks onderscheiden als Futureproof Financial!

 

Futureproof Financial bij de HAN

Verschil tussen Finance & Control (Bedrijfseconomie) en Bedrijfskunde

Doorstuderen

Wil jij na je opleiding Finance & Control verder studeren? Je kunt bij alle grote universiteiten terecht voor masteropleidingen waarmee je jouw richting bepaalt binnen de brede financiële sector. Daarvoor volg je eerst een pre-master! De opleiding heeft afspraken met diverse universiteiten voor een soepele doorstroming zoals; Radboud Universiteit, Nyenrode Business Universiteit en Tilburg University. Mogelijkheden genoeg:

 • Controlling (MSc)

  Via de post-hbo-opleiding Controlling bij de HAN kun je direct doorstromen naar de masteropleiding Controlling van Nyenrode. En dan? Door voor registercontroller (post-doctoraal)!? 

 • Schakelprogramma AA

  Meer allround worden? Je kunt je AA-registratie halen (Accountant Administratieconsulent) via het Schakelprogramma AA.  

 • Master of Finance

  Wil je een expert worden in financieel management of inveseringsanalyse? Dan kan dat via de Master of Finance.  

 • Kopopleiding (verkorte lerarenopleiding)

  Wil jij in 1 jaar leraar worden? Dan kun je bij de HAN de verkorte lerarenopleiding volgen. Hiermee haal je in korte tijd je 2e-graads lesbevoegdheid. 

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Finance and Control (Bedrijfseconomie).

cc66e4ea-0d00-11ee-a821-02565807075b AFEM_studenten-buiten-plein-arnhem-0437_2023
draw-cta-title