Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Jouw toekomst met Elektrotechniek

Je hebt je diploma van je Elektrotechniek hbo op zak? En wat dan? Je specialisatie bepaalt natuurlijk de richting van je carrière, maar we kunnen je beloven: je bent veelgevraagd als engineer, een elektrotechnicus. Ontdek de beroepen op deze pagina!

elektrotechniek samenwerken elektro

Beroepen Wat kun je worden met Elektrotechniek?

Met onze opleiding Elektrotechniek kun je alle kanten op. Van de energiesector en industriële automatisering tot het Internet of Things: er staan genoeg vacatures in de elektrotechniek open!

 • elektrotechniek elektro lab

  Electrical Engineer

  Als Electrical Engineer werk je aan verschillende industriële ontwikkelingen. Denk hierbij aan schema ontwerp (zowel analoog als digitaal) maar ook aan industriële elektronica en elektromechanica. Je projecten kunnen puur elektrisch zijn en vaak ben jij de expert in een veelzijdig team. Je zet eisen om naar haalbare specificaties om vervolgens een product of systeem te ontwerpen.

 • elektrotechniek samenwerken elektro

  Industrial Automation Engineer

  Als Industrial Automation Engineer ga je aan de slag met het automatiseren van verschillende systemen. Je draait mee op projecten, bijvoorbeeld op onderzoeksafdelingen, waarin je ‘from scratch’ nieuwe functionaliteiten of functieblokken ontwikkelt die worden gebruikt om machines in elkaar te zetten. Verder kijk je naar het grotere geheel van het project. Zo kun je jezelf als expert neerzetten, nieuwe technologieën implementeren en zien waar kansen liggen.

 • Studenten in leslokaal elektro practicum

  Systeem engineer

  Het opwekken van energie haalbaar en zichtbaar maken: dat is je taak. Komt er een nieuw vakantiepark met eigen stroomvoorziening? Jij bedenkt de beste energievorm. Hoe dik de kabels moeten zijn. Hoe je voorkomt dat kortsluiting de boel platlegt. Jij bent in charge!

 • Studenten in leslokaal elektro practicum

  Service engineer

  Is er storing, bijvoorbeeld in een windmolenpark? Met een kapotte windturbine loop je zo 3 megawatt per uur mis: evenveel als het daggebruik van 6.000 huishoudens. Als service engineer los je ter plekke vakkundig het probleem op. En je stelt ook proactief technische verbeteringen voor.

 • 193018 automotive elektrische bakfiets urban arrow

  Hardware engineer

  Ontwikkelen betekent afwegen. Bij een e-bike bijvoorbeeld kun je de motor bij het voorwiel, achterwiel of de trapas plaatsen. Op meerdere plekken kan ook. Wat kies je en waarom? Als hardware engineer ga je voor gebruiksvriendelijk, maar ook voor technisch verantwoord en financieel haalbaar.

 • 34645 Studenten overleggen bij werkplekken Engineering gebouw

  Back-end developer

  Als ‘tolk’ maak je data bruikbaar. De politie wil bijvoorbeeld camerabeelden van een tijd of locatie opvragen. Of juist specifieke info uit camerabeelden filteren. Beide vragen om verschillende manieren van dataverwerken. Jouw programmeerskills maken het allemaal mogelijk.

Werken én studeren na havo of mboTechnisch specialist worden?

Je wil een baan als engineer in de schone energietechniek. Je hebt je havo of mbo-4 diploma op zak, maar 4 jaar lang doorstuderen aan het hbo is misschien voor jou wat te hoog gegrepen. Daar hebben we een oplossing voor!

Combineer je school met werk en word technisch specialist binnen 2 jaar! Als Operational Network Trainee bij energienetwerkbeheerder Alliander is het mogelijk. Je krijgt hier alle kans om een vak te leren en tegelijkertijd je hbo-diploma te halen aan de HAN. Dat is toch ook geweldig!?

257196 magazijn student achter laptop en andere student kijkt toe operational network program liander alliander

Doorstuderen na Elektrotechniek?

Wil jij na je opleiding Elektrotechniek verder studeren? Mogelijkheden genoeg en niet ver van huis! Daarnaast kun je via het alumninetwerk van de HAN in contact komen met internationale bedrijven en onderzoeksinstituten. Al gedacht aan de HAN Master Engineering Systems, die bestaat uit een aantal tracks?

 • Mastertrack Control Systems

  Wil jij Embedded Systems Engineering inzetten voor industriële automatisering en optimaliseren van productie? Leer hoe je de nieuwste inzichten in meet- en regeltechniek toepast met deze Engelstalige mastertrack.

 • Mastertrack Sustainable Energy

  De energiesector staat voor een enorme opgave: zorgen voor een duurzame energievoorziening. Deze mastertrack leidt je op tot ingenieur van de toekomst. Je onderzoekt en ontwikkelt energiesystemen die efficiënter, betrouwbaarder en klimaatvriendelijker zijn. Draag bij aan een duurzame toekomst!

 • Mastertrack Embedded Systems

  Algoritmen, performance, hardware, ontwerp- en documentatiemethoden: het komt allemaal aan bod in de Engelstalige mastertrack Embedded Systems. Voor nóg meer verdieping en specialisme.

 • Mastertrack Automotive Systems

  Voel jij je thuis in de autowereld? Goed nieuws, want de branche is booming. Met deze mastertrack sla je een brug tussen research, development, design en marketing in automotive. In voltijd of in deeltijd.

Dit is je studie Elektrotechniek

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Elektrotechniek.

35007 Detailfoto zelfrijdende auto sensor