Hbo-opleiding Civiele Techniek

Studenten experimenteren in het waterlab
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
  • 18nov
    Open Dag
    Arnhem - 10:00 - 14:00

De opleiding start 1 september 2024

Klimaatverandering, extreem weer, te veel water, of langdurige droogte. Hoe houden we ons land veilig, bereikbaar en leefbaar? De komende 30-40 jaar moeten we heel veel doen in de grond-, weg- en waterbouw! Oplossingen vinden voor ingewikkelde vragen. Leer het in de opleiding Civiele Techniek hbo!

Keuzegids HBO 2023
 

Civiele Techniek: Topopleiding

De opleiding Civiele Techniek van de HAN heeft de kwalificatie Topopleiding 2023 gekregen van Keuzegids HBO. Daar zijn we blij mee en trots op. Het oordeel is voor een groot deel gebaseerd op de uitslagen van de Nationale Studenten Enquête. Hierin beoordelen studenten jaarlijks hun eigen opleiding.

Zegel Topopleiding  2023

Handen uit de mouwen voor alle grote veranderingen waar we middenin zitten. Hoe houden we de wereld om ons heen leefbaar en veilig? Hoe blijven we bereikbaar over de weg, het spoor en het water? Hoe stellen we de economie van de toekomst veilig, met zorg voor de omgeving? 

Reken je mee aan bruggen of construeer je tunnels? Of maak jij je hard voor de energietransitie? Ontwerp, realiseer of onderhoud je stations, dijken, havens, windparken, sportcomplexen, verkeersknooppunten of parkeergarages? Dit is allemaal civiele techniek! Wegenbouwkunde, waterbouwkunde. Alles boven, onder en in de grond.

Civiele Techniek van de HAN: een superopleiding voor de afwisselende en goedbetaalde superbaan die nooit gaat vervelen!

Waarom de opleiding Civiele Techniek hbo aan de HAN?

Uniek onderwijs

De halve opleiding is praktijk, zoals stages. Op school word je intensief begeleid. Studenten noemen de sfeer op school informeel. Jouw docenten zijn dichtbij en bereikbaar.

d50eefd6-0cf9-11ee-a1e0-02565807075b Studenten leren landmeten in Park Presikhaaf

Labs

Het waterlab, betonlab, asfaltlab en zelfs een grondlab! Al deze eigen faciliteiten zijn er voor jou, zodat je civieltechnisch onderzoek kan doen en zelf kunt experimenten.

33559 civiele techniek waterlab

Excursies en studiereizen

Je gaat regelmatig op excursie in eigen land. Later in de studie worden ook voordelige studiereizen naar het buitenland georganiseerd. Zo kom je nog eens ergens!

434013 Studenten Civiele Techniek op studiereis in Berlijn

Toffe studievereniging

SV Trifonius is niet voor niets de grootste studievereniging van de HAN. Van intro tot studiereis en van kerstgala tot bijles. Trifonius is superactief én supergezellig!

394332 sv trifonius. Studievereniging van de opleidingen bouwkunde en civiele techniek - academie built environment

Gewaardeerde studie

De opleiding wordt door studenten en bedrijven gewaardeerd als de top van ons land! Dat betekent: prettig studeren en daarna deuren die wijd voor je open staan.

46651 bouwkunde tekening tabellen

Snel naar...

De eerstvolgende Open Dag

De eerste Open Dag Civiele Techniek is 18 november. We kunnen je een seintje geven wanneer je je kunt aanmelden. Heb je nu vragen? Stel ze aan ASK@HAN! (024) 353 0500

131697 Student houdt flyers onder de arm tijdens de open dag HAN

Toelatingsinformatie

Heb je mbo, havo of vwo gedaan, een buitenlands diploma op zak of ben je 21+ jaar? En wil je met Civiele Techniek beginnen? Bekijk de toelatingsvoorwaarden hier.

d2dfd446-0cf9-11ee-8ecc-02565807075b student tijdens training landmeten

De propedeuse Civiele Techniek

In het 1e jaar krijg je 4 courses. Eerst leg je de Fundering: een intensieve kennismaking. Daarna volgen 3 courses waarin je breed kennismaakt met de richtingen in de Civiele Techniek. Precies weten hoe jouw propedeusejaar eruitziet?

33560 civiele techniek waterlab

Aanmelden in 5 stappen

Je hebt jouw opleiding gekozen en nu wil je je aanmelden. Wat wat moet je daarvoor regelen? Lees hier hoe jij je in 5 gemakkelijks stappen kunt aanmelden.

387945 aanmelden voltijd hbo-opleiding laptop
Dit is je studie in de infrastructuur en waterbouwkunde 

Wat ga je leren bij Civiele Techniek?

Als civiel ingenieur breng jij onze leefomgeving op een duurzame manier verder. Je bent letterlijk een bruggenbouwer en hebt alle verstand van ontwikkeling van de openbare ruimte. Aan het einde van het 2e jaar van de opleiding Civiele Techniek hbo kies je 1 van deze specialisaties: 

  • Waterbouwkunde 
  • Infrastructuur 
  • Constructie 
  • Organisatie

Weet jij al wat je gaat kiezen?

De specialisaties bij Civiele Techniek

Waterbouwkunde

In de specialisatie Waterbouwkunde kom je precies te weten hoe water zich gedraagt en hoe we water (in ons voordeel) kunnen gebruiken. Maar ook hoe we ons ertegen kunnen beschermen. Waterbouwkunde is een breed vakgebied. Je leert ook heel veel over waterbouwkundige constructies en projecten.

341898 civiele techniek landaanwinning  tweede maasvlakte rotterdam boskalis 2021

Infrastructuur

Je leert hoe je infrastructuur ontwerpt, berekent en realiseert. Wegen, woonwijken, spoorwegen, hoofdrioleringen... In een veranderende omgeving, met klimaat- en duurzaamheidsdoelen. Je borgt de samenhang tussen de bebouwde omgeving, flora, fauna, infrastructuur, constructies en waterbouw.

420207 Verkeersknooppunt Beneluxplein Ring Rotterdam

Constructie

In deze specialisatie leer je hoe je constructies van de 21e eeuw ontwerpt, berekent en realiseert. Denk aan bruggen, viaducten, tunnels, havens en sluizen. Je houdt rekening met de stijgende zeespiegel en een veranderend mondiaal economisch klimaat. #duurzaam #veilig #leefbaar #bereikbaar

341904 civiele techniek tuibrug detail brug 2021 staal

Organisatie

Organisatie focust zich op verbinding. Organisatie is als het cement in beton of bitumen in asfalt. Het verbindt het projectteam, maar ook het project met de buitenwereld. Organisatie is er in alle projectfases: van idee tot oplevering. Je krijgt hiervoor vakken als Bouworganisatie en Projectmanagement.

371780 Man is geel hesje bij zonnepanelen. Bouwkunde. Open Avond.

Civiele Techniek hbo in beeld

Kom alles te weten over Civiele Techniek

Presentator Roel Kyvelos gaat in gesprek met studenten en docenten Civiele Techniek. Je komt alles te weten over deze studie, je neemt een kijkje in de praktijkruimtes en in het studentenleven.

473144 presentator roel staat bij han bouwkunde en civiele techniek voor een doek met jaarlijkse activiteiten van studievereniging Trifonius

Student Han Zweers over zijn opleiding Civiele Techniek hbo

Han Zweers vertelt waarom hij heeft gekozen voor de HAN-opleiding Civiele Techniek hbo. En waarom kiest hij voor de specialisatie Waterbouw?

CivieleTechniek campagne techniek video 2019

Wat is het verschil tussen Bouwkunde en Civiele Techniek?

Beide opleidingen gaan over bouwen, maar wat is eigenlijk het verschil? Wanneer is het Civiele Techniek en wanneer spreek je over Bouwkunde? In deze korte animatie leggen we de verschillen en de overeenkomsten uit.

503210 still uit animatie verschil tussen bouwkunde-civieletechniek

De Nevengeul, Nijmegen

Elmo Slump van ingenieursbureau Witteveen+Bos vertelt Nik over de Nevengeul in Nijmegen. Een video uit de YouTube-serie "De TekNikkies" van TechGelderland.

373749 still uit video TekNikkies Nevengeul Nijmegen

Stationsgebied Arnhem Centraal

Verali von Meijenfeldt van Arcadis vertelt op Arnhem Centraal wat dit stationsgebied te maken heeft met Civiele Techniek. Een video uit de YouTube-serie "De TekNikkies" van TechGelderland.

373750 still uit video TekNikkies Arnhem Centraal, Station Arnhem
Baankansen
 

Wat kun je allemaal worden met hbo Civiele Techniek?

Onze leefomgeving veilig, bereikbaar en begaanbaar maken én houden. Ruimtelijke ontwikkeling. Dat is wat je in je opleiding Civiele Techniek hbo leert. Het vakgebied weg- en waterbouw, infrastructuur en utiliteitsbouw is enorm breed en biedt veel mogelijkheden. Je kunt overal terecht. Van overheden tot het bedrijfsleven. Binnen bij een ingenieursbureau, of buiten in de uitvoering. Je ontdekt vanzelf wat jou het beste ligt.

stagiaire civiele techniek op een wenteltrap van een technische locatie
THE PLACE2BE
 

Han Campus Arnhem

De opleiding Civiele Techniek volg je op de HAN Campus Arnhem. En na je colleges? Kun je de bieb in – of je gaat lekker sporten of een drankje doen met studiegenoten. 

Studenten ontmoeten en begroeten elkaar

Kom je kennismaken?

De eerstvolgende Open Dag is op 18 november. Je kunt een seintje krijgen wanneer je je weer kunt aanmelden.

Studenten Bouwkunde en Civiele Techniek samen aan het werk
Video

Hoe belangrijk is duurzaamheid in de opleiding Civiele Techniek?

Opleidingen vergelijken
 

Civiele Techniek in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over Civiele Techniek bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

twee studentes kijken samen naar het scherm van een laptop

Anderen bekeken ook

Bouwkunde

Opleiding voltijd hbo bachelor Bouwkunde

Loop jij ook vaak te fantaseren als je door een stad loopt? Hoe je die oude fabriek omtovert tot een gebouw waar iedereen wil wonen? Of hoe je op die lege plek een super duurzaam huis bouwt? De kans is groot dat de opleiding hbo Bouwkunde de studie van je dromen is!

33561 bouwkunde studenten bouwtekening

Werktuigbouwkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Wil je leren hoe je een machine(onderdeel) ontwerpt en bouwt? Lijkt het je geweldig om bedrijven te helpen met slimme oplossingen? En lever je graag een bijdrage aan technologische innovatie en een beter klimaat? Met Werktuigbouwkunde realiseer je het allemaal in een handomdraai. Grijp die kans!

werktuigbouwkunde studenten samenwerken

Industrieel Product Ontwerpen

Voltijd Bachelor opleiding

Maak de wereld om je heen slim, schoon en sociaal! Denk aan een duurzame designertas van plastic zwerfafval of een rolstoel die geen moddersporen achterlaat. Ben je van nature creatief, leergierig en heb je technisch inzicht? Dan is Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN echt iets voor jou!

be1b2c1c-0cfa-11ee-adad-02565807075b Yannick, Mees en Lisa, studenten Industrieel Product Ontwerpen IPO bij hun project Bloemenfiets

Elektrotechniek

Elektriciteit? We kunnen niet zonder. Zonnepanelen, windmolens, elektrische auto's, smartphones, keukenapparatuur of lasertechniek in de zorg zijn eveneens onmisbaar. Alles heeft verband met energietechniek. Leer hoe je apparaten en machines beter, duurzamer en slimmer maakt. Of doe nader onderzoek. Dit geeft jou een kick!

elektrotechniek samenwerken elektro

Nieuws en artikelen

Civiele Techniek: toekomstperspectiefStudenten Civiele Techniek in EW-magazine Beste Studies
d3a58fb0-5de9-11ee-a215-84745a08c5dc header artikel EW-39 (2023) Beschikbaar via EW-magazine.
557558 Aeres interieur Well
557770 Header website Tech Gelderland
ac450e1a-5974-11ee-9ef4-024215b4a989 Jurrian van Moort op een skelter tijdens Wij bouwen de Toekomst in Harderwijk
835e54ca-5974-11ee-bb87-024215b4a989 civiele techniek, Youri de Beijer en Bart Terhorst
3e jaarsstudent Civiele Techniek, Amir Ali Ahmadi“Mijn stage betekende: Vastlopen, iets nieuws leren en door”
538140 Amir Ali, student Civiele Techniek
Alle leslocaties op een rijDe hotspots van ABE
523236 Leslocatie Ingenieursbureau ABT in Velp
513406 Ruitenberglaan 26 gebouw HAN Academie Built Environment
6c78cf18-0cff-11ee-bad6-02565807075b sophia petrocchi studente civiele techniek met persoonlijke beschermingsmiddelen op de 2e maasvlakte

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

Jouw toekomst

Een vaste baan bij een bedrijf of de overheid? Of toch doorstuderen? Zeg het maar! 

civiele techniek maquette brug waterlab