Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Voor je begint met hbo Bouwkunde

Je wilt natuurlijk weten waar je aan begint als je kiest voor de opleiding Bouwkunde van de HAN. En ook hoe je nieuwe leven als student Bouwkunde er straks uitziet. Deze pagina helpt je op weg.

vier studenten zetten in de werkplaats van HAN Bouwkunde hun houten maquettes met houtlijm in elkaar

OPEN DAG ARNHEM | 18 NOV 2023
 

ZIEN WE JOU OP DE OPEN DAG?

Ontdek of Bouwkunde bij jou past tijdens onze Open Dag op de campus in Arnhem. Volg de voorlichtingen en vraag studenten en docenten het hemd van het lijf. De volgende Open Dag in Arnhem is op 18 november 2023. Check het programma in het aanmeldformulier. Wil je een seintje als je je kunt aanmelden voor de Open Dag? Laat dan je e-mailadres achter. 

Kom langs op de Open Dagen van Arnhem op 18 november 2023
Kom kennismaken
 

Kennismaken met de opleiding Bouwkunde

Zin om eens een te komen kijken bij hbo-Bouwkunde? Rond november 2023 kun je je weer aanmelden om kennis te komen maken met de opleiding. Dat doen we op een doordeweekse schooldag.

Je gaat op zo’n dag proeven aan de sfeer en ontdekken hoe het er bij Bouwkunde in het echt aan toegaat. Zin in? Nog even geduld!

Houd deze pagina in de gaten en meld je aan als het weer kan!

een groep studenten doet in een lokaal mee aan een lesbijeenkomst
Alles makkelijk op een rij
 

Nalezen thuis op de bank

Een nachtje slapen over je keuze voor de opleiding Bouwkunde van de HAN? Of wil je het er nog eens met je ouders over hebben? Download dan onze factsheet. Handig! 

Dit kun je verwachten: 

 • een korte beschrijving van de opleiding; 
 • een snel en beknopt overzicht van de studie; 
 • een voorbeeld van een lesrooster; 
 • praktische info over aanmelden. 
een linkshandige met roodgelakte nagels maakt met een pen een tekening op een groot vel papier

Volg je ons op social media?

Instagram

Neem een kijkje achter de schermen en volg onze studenten via @han_bouwkunde op Instagram!

284441 han-algemeen_card-instagram-zwart_2021

Facebook

Ontdek meer over de opleiding Bouwkunde op de Facebookpagina HAN Bouwkunde!

284439 han-algemeen_card-facebook-rood_2021

LinkedIn

Info over samenwerking, onderzoek, vacatures en meer vind je op de LinkedInpagina HAN Built Environment.

284443 han-algemeen_card-linkedin-zwart_2021

Over hbo Bouwkunde gesproken...

Studenten Lotte en MathijsEffectief verduurzamen van wederopbouwappartementen

Appartementencomplexen op een circulaire manier goedkoper en effectiever verduurzamen. Lotte en Mathijs Jacobs werken eraan in hun afstudeeropdracht

Van mbo naar hboMet je mbo-4 diploma naar hbo Bouw of Infra

Met je mbo-4 diploma verder studeren? Er zijn dan veel mogelijkheden om uit te kiezen: voltijd, deeltijd, bachelor en associate degree. Hoe bereid je je voor en hoe zit het met vrijstellingen?

Student Silke VisserEnergietransitie op de HAN

Wat doen techniekstudenten van de HAN voor de energietransitie? De TekNikkies zoeken het uit. In deze video vertelt Bouwkundestudent Silke over het verduurzamen van oude woningen. Rik (Werktuigbouwkunde) en Hasan en Junn (Elektrotechniek) spreken over hún projecten.

Afstudeerders Fiona en MaaikeOnderzoek brandveiligheid groene gevels

Fiona en Maaike studeren af bij adviesbureau Peutz in Molenhoek. Zij doen onderzoek naar brandveiligheid van groene gevels. Fiona vertelt hierover, maar ook waarom ze voor Bouwkunde bij de HAN koos

Afgestudeerde Emma BleuminkVan stagebedrijf naar fulltime baan

Emma Bleumink is net afgestudeerd van de opleiding Bouwkunde. Het bedrijf waar ze in het 3e studiejaar haar stage deed, bood haar een gave fulltimebaan aan. Junior designer.

Minorstudenten Patrick en Ilse"Japan is een snoepwinkel"

Patrick en Ilse zijn voor hun Vrije Minor in Japan met het doel de ontwerpfase in de woningbouw in Japan en Nederland met elkaar te vergelijken. Patrick beschrijft het land als een snoepwinkel: “Het is een smaak die je denkt te herkennen, maar die je nog nooit hebt geproefd.”

Minorstudenten Jarne en EefjeAls je twijfelt, zeg ik: doen!

Jarne en Eefje volgden de minor Dutch Architecture meets Dutch Landscape Architecture. In deze minor, die door de HAN en Hogeschool van Hall Larenstein samen wordt aangeboden, komen architectuur en landschapsarchitectuur bij elkaar.

Afstudeerders Manon, Louise en CheyenneAfstuderen met z'n drieën

Tiny Houses: klimaatverandering, circulair bouwen en de krapte op de huizenmarkt komen hier samen. Manon, Louise en Cheyenne studeren erop af. Met afval- en restmaterialen gaan zij in Oude-Tonge een volwaardige Tiny House bouwen. En ze onderzoeken alle technische, maatschappelijke, architectonische en juridische aspecten voor de komst van een hele wijk.

Afgestudeerde Sumya MobderConstructie is voor mij de basis

Sumya is afgestudeerd in de specialisatie constructie. Zij vertelt over haar keuzes voor, tijdens en na haar opleiding en over haar afstudeeropdracht.

Minorstudent Arlinde DaanenCreatief construeren in een minor

Arlinde koos voor de minor Creatief Construeren. De combinatie van bouwkunde en civiele techniek spreekt haar in deze minor aan. "Als je dan echt de diepte in wil, kies je voor de minor Creatief Construeren!." Click voor meer.

Stagiair David MekkingStage bij het Rijksvastgoedbedrijf

David deed in het 2e studiejaar een oriënterende stage bij het Rijksvastgoedbedrijf: Een groot onderhoudsproject aan een gebouw op de legerplaats bij Oldebroek. David vertelt erover. Zijn stagebegeleider vertelt wat het Rijksvastgoedbedrijf doet en ook hoe je daar aan een stage komt.

Alumni Peter, Rick en JesperOud-studenten runnen succesvol tekenbureau

Peter van de Berg, Rick van de Steeg en Jesper van Laar zijn 21 en net afgestudeerd aan de HAN-opleiding Bouwkunde. Ze deden tijdens hun opleiding alles samen. Een jaar voor hun afstuderen startten zij hun eigen onderneming: Visual Design.

Student Tjerk MiddelkoopGoede begeleiding, goed project!

In dit interview vertelt Tjerk over de course De Naoorlogse Wijk, die hij in het 2e jaar van zijn opleiding deed. In deze course doen studenten onderzoek en geven wijkbewoners advies over verduurzaming. 'We hadden een hele mix van begeleiding, waardoor we een goed project hebben opgeleverd.” (fotografie: Marcel Krijgsman)

Student Gilles van Diek“Een droom om in het buitenland te studeren”

Het was Gilles droom om een deel van zijn opleiding in het buitenland te doen. En dus vertrok hij aan het begin van het 4e studiejaar naar het noorden van de Verenigde Staten, om zijn minor aan de Minnesota State University te doen. In dit interview lees je alles over zijn tijd in de USA.

Student Luuk HupkensStage bij Burgland Bouw

Luuk is 3e jaars Bouwkunde en doet zijn verdiepende stage bij Burgland Bouw in Dodewaard. Hij heeft het er erg naar zijn zin en krijgt alle ruimte om te ontdekken wat het beste bij hem past. Hij vertelt erover in dit testimonial.

Docenten bij de HAN-opleiding Bouwkunde

Docenten Jetske en RonaDocenten van het Jaar

Het studiejaar 2022-2023 is voor Bouwkundedocent Rona Vreenegoor en docent Civiele Techniek Jetske van Zimmeren goed begonnen. Zij kregen de prijs HAN-docent van het Jaar! Wat maakt hen de changemakers waar de HAN zoveel belang aan hecht?

Docent Astrid van VlietDurven om ànders te zijn

Na ruim 10 jaar in de Randstad te hebben gewerkt bij grote en bekende architectenbureaus en een projectontwikkelaar, koos Astrid van Vliet begin 2010 voor het onderwijs. Bij de HAN begon ze een nieuw avontuur als docent. “Mijn werk geeft mij enorm veel levenswijsheid, uitdaging en plezier.”

Naast je studie
 

Studeren is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van tevoren alvast wat je in Arnhem kunt verwachten. Ga je op kamers? En word je lid van Studievereniging Trifonius? Of bestuurslid? Help jij  straks bij het organiseren van Open Dagen, bijlessen, de Intro en studiereizen? Lees snel verder.

twee studenten fietsen over de brug de snelbinder in nijmegen
The Place2be
 

HAN Campus Arnhem

Het gebouw waarin je Bouwkunde gaat studeren is deel van de HAN-campus in Arnhem. Na je colleges kun je de bieb in, of aan de slag met een project in een van de werkruimtes. Of je gaat lekker sporten of een drankje doen met studiegenoten. 

studenten drinken een kop koffie in een van de restaurants van de HAN

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

Praktische info

Alles dat je moet weten, plus alles dat handig is om te weten.

bouwkunde studenten klaslokaal laptop