Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Jouw toekomst als bouwkundige

Bouwen is maken: bouwkundige oplossingen bedenken voor klanten. Maar bouwen is ook organiseren en plannen. Een project tot in de puntjes voorbereiden bijvoorbeeld. Of de planning, kosten en kwaliteit bewaken. Welke richting kies jij in jouw opleiding hbo Bouwkunde?

student bouwkunde maakt met pen en potlood een bouwschets op papier

Video

Waar werk je straks als bouwkundig ingenieur?

Wat kun je worden met Bouwkunde?

Na je studie Bouwkunde kun je op veel plekken aan de slag. Aannemers, woningcorporaties, de overheid, bouwkundige bureaus, het is te veel om op te noemen. Wel eens aan een eigen bedrijf gedacht? Kan ook!

 • 424855 bouwkunde student maakt een schets met potlood en papier

  Bouwkundig tekenaar

  Jij staat – samen met de architect - aan de basis van een bouwwerk. Jij maakt de plannen van de architect tastbaar. Je bedenkt constructies. Je berekent welk materiaal het beste is: staal, beton, hout, steen, aluminium, jij bent een specialist in materiaalleer. Dankzij jouw werk kan er veilig worden gebouwd.

 • bouwkunde student werkplaats laboratorium

  Bouwkundig adviseur

  Je speelt een belangrijke rol voordat de bouw van start gaat. Maar ook tijdens de bouw, want jij verzorgt de planning van A tot Z. Je houdt toezicht en je zorgt dat de kosten niet uit de hand lopen. Een cruciale factor bij elk bouwproject. 

 • built environment student laptop

  Calculator

  Je berekent wat een bouwproject kost. Van de materialen en de machines tot en met de mensen: jij berekent precies wat het kost om een project van de grond te krijgen. Offertes vergelijken en materialen inkopen hoort daar ook bij. Als je dat slim doet, ben jij als calculator je gewicht in goud waard! 

 • bouwkunde deeltijdstudent laptop bouwplaats

  Hoofduitvoerder/projectleider

  In deze functies sta je letterlijk met je voeten in de klei. Je loopt veel rond op de bouw, stuurt mensen aan en je bewaakt de kwaliteit van het werk. Je heb je technische kennis nodig, maar ook je talent om met mensen te werken.  

Wil je doorstuderen?

Na deze hbo opleiding heb je een bachelordiploma Bouwkunde op zak. Daarmee heb je prima mogelijkheden om door te studeren.

 • Architectuur (master)

  Denk je graag groot en conceptueel? Dan is deze master iets voor jou. Na je studie mag je jezelf architect noemen en kun je je laten registreren in het Nederlandse Architectenregister. 

Volgende pagina
 

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Bouwkunde.

bouwkunde studenten klaslokaal laptop