Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
 • 1 op 1 gesprek
  Stel al je vragen aan een specialist
Kom langs
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 25mrt
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met Automotive

Je wordt geen autoverkoper of automonteur. Wat dan wel? Automotive Engineer! Je houdt je bezig met alles wat komt kijken bij ontwerpen, testen, managen en produceren van een wegvoertuig. Sportmotors ontwerpen? Nieuwe milieuvriendelijke brandstoftechnieken onderzoeken? Je eigen autozaak runnen? Of liever doorstuderen? Het kan allemaal als Automotive Engineer!

410946 Master Engineering Systems - Automotive Systems, overzicht werkplaats IPKW, twee studenten bij More Vehicle

Beroepen Wat kun je worden met Automotive?

Verdiep jij je graag in pure techniek? Houd je je liever bezig met testen? Of ben je minder van de werkplaats en meer van de marketing? Als Automotive Engineer kun je alle kanten op. Tijdens je opleiding bepaal je zelf jouw richting. De HAN bereidt je voor op een toekomst in een dynamische sector. Die staat te springen om nieuw personeel! Welk beroep kies jij?

 • 425060 studenten civiele techniek overleggen hoe ze de buitenopdracht gaan aanpakken

  Designer

  Je kunt aan de slag als designer. Je ontwerpt model en uiterlijk van een nieuwe auto of motor. Tegelijk ben je bezig met de laatste innovaties. 

 • Studenten team Hydromotive

  Productmanager

  Aan welke voertuigen hebben klanten behoefte? Wat moet er beter aan de huidige modellen om de verkoop te stimuleren? Daarmee houd je je als productmanager bezig.  

 • Student in werkplaats wegdeksimulator

  Test engineer

  Is dat nieuwe materiaal bruikbaar? Hoe functioneert die andere brandstof? Op welke manier kan de wegligging beter? Die vragen onderzoek je als test engineer.  

 • Studenten in leslokaal elektro practicum

  Warranty Reclaim Manager

  Misschien ben je straks Warranty Reclaim Manager. Je komt in aanraking met ontevreden klanten. Met creativiteit vind je oplossingen die goed zijn voor de klant én je eigen bedrijf.

 • Studenten in automotive lab streetdrone

  Custom Relation Manager

  Als Custom Relation Manager vind je het een uitdaging om dé perfecte offerte op te stellen. Je houdt ervan om klanten binnen te halen én te houden. 

BaankansenStudenten Automotive vertellen op welke banen je kunt solliciteren

Doorstuderen na Automotive?

Geniet je van de studiebanken? Wil je je na de bachelor Automotive nog verder specialiseren? Genoeg doorstudeermogelijkheden! Aan de HAN of een universiteit.

 • Master Automotive Systems

  Als engineer een brug slaan tussen research, development, design en marketing? Tijdens deze Engelstalige mastertrack leer je alles over de laatste ontwikkelingen in Automotive Engineering.
 • Master Control Systems

  Tijdens de Engelstalige mastertrack Control Systems leer je als engineer de nieuwste inzichten in de regeltechniek in een industriële omgeving toepassen.
 • Master Human-Technology Interaction

  Doorstuderen kan ook buiten de HAN. Bijvoorbeeld aan de TU Eindhoven. Deze master benadrukt de interactie tussen technologie en haar gebruikers. Vaak moet je eerst een pre-master volgen.

Wist je dat de Nederlandse automotive sector goed is voor een productiewaarde van circa € 20 miljard en zo’n 45.000 werknemers telt? De sector voert circa 95% van alle geproduceerde producten uit naar het buitenland. Innovaties dragen in belangrijke mate bij aan schone manieren van transport, zoals autonoom rijden of het terugdringen van schadelijke emissies en CO2. Dit is Nederlandse hightech maakindustrie!

Dit is je studie Automotive

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Automotive.

Studenten in automotive lab streetdrone