Associate degree Sport - Ondernemende Leefstijlcoach Deeltijd

213401 han seneca fitness sport bewegen touw
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Avonden
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • 7jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2023 en 1 september 2024

Heb jij een passie voor sport en bewegen? Wil jij een verschillende doelgroepen in beweging krijgen? Dan is de 2-jarige Associate degree Sport- ondernemende leefstijlcoach wellicht iets voor jou. Met een diploma op zak kun jij direct aan de slag als ondernemende leefstijlcoach.

Wat doet een leefstijlcoach?

Je helpt mensen om een gezondere leefstijl te krijgen. Je geeft advies aan organisaties en je gaat aan de slag met coachen. Je stelt leefstijlprogramma’s op maat op, voert ze uit en stelt ze bij. Je coacht niet alleen van achter je bureau, maar gaat bijvoorbeeld ook samen bewegen, boodschappen doen en koken, om op die manier een gezondere leefstijl aan te leren. 

Je bent ondernemend, toont initiatief en misschien zet je zelfs je eigen business op! Bij de start van de opleiding ga je meteen aan de slag op je eigen (leer)werkplek. Zo kun je direct alles wat je leert in de praktijk brengen. Dat is wel zo handig!

Wat kun je worden?Beroepen

Als ondernemende leefstijlcoach kun jij op veel plekken aan de slag. Denk daarbij aan de volgende banen:

 • Leefstijlcoach in een commercieel bedrijf. Bijvoorbeeld een fitnessorganisatie, een telecombedrijf of een zakelijke dienstverlener.
 • Start je eigen coach- en adviesbedrijf
 • Leefstijladviseur in e en zorg- of welzijnsinstelling. Denk aan een ziekenhuis, een GGZ-instelling of een woongroep voor gehandicapten
 • Leefstijladviseur in een gemeente of provincie
109962 fitnesstrainer in de sportschool in gesprek met een blonde vrouw met overgewicht

Associate degree, wat is dat?

Wil je studeren, maar vind je vier jaar te lang? Dan is een associate degree (Ad) misschien iets voor jou! Het is een tweejarige hbo-opleiding, met een niveau tussen mbo-4 en een hbo-bachelor. Je krijgt een erkend diploma en kunt na 2 jaar direct aan de slag!

306949 illustratie zwarte omslagmap met opdruk open up new horizons

Let op: Goedkeuring opleiding

De opleiding Ad Sport - Ondernemende Leefstijlcoach moet nog officieel goedgekeurd worden door de NVAO. Dat betekent dat je je nog niet kunt aanmelden in Studielink. Als je interesse hebt voor de opleiding registreren wij je emailadres en meteen na goedkeuring krijg je een mail van ons met de vervolgprocedure.

Vraag een adviesgesprek aan

Heb jij na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met de opleiding voor een adviesgesprek. Laat je naam, telefoonnummer en emailadres achter en wij nemen contact met je op. Wij helpen je graag bij het maken van een juiste studiekeuze.

253466 sport en bewegen. gesprek met leraar

Hoe ziet de opleiding eruit?

Wil jij weten hoe jouw opleiding eruit ziet. Wat werkplekleren is? En hoeveel tijd je kwijt bent aan de studie? Check het hier!

28697 klimmen op klimwand

Doorstromen naar bachelor Sportkunde?

Als je de AD Sport hebt afgerond en je diploma op zak hebt, kun je (mogelijk met een instroomprogramma) doorstromen naar het derde jaar van de bachelor Sportkunde. Zo kun je alsnog je 4-jarige hbo bachelor Sportkunde halen! Kijk hier wat de opleiding Sportkunde deeltijd inhoudt.

30987 Atletiekbaan binnen Gymnasion

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500