iPad op tafel

Hoe kunnen we kansen van digitalisering benutten? Ons lectoraat is sterk in de snelle ontwikkeling van eerste aansprekende digitale toepassingen, samen met het werkveld. Onze design thinking aanpak kenmerkt zich door co-creatie, validatie en gebruik van good practices uit relevante domeinen.

Het Lectoraat Networked Applications verkent graag, samen met bedrijven en instellingen, de betekenis van nieuwe digitale ontwikkelingen. Die ontwikkelingen zijn nieuw voor onze partner(s)Mixed Reality en Location-based Services in musea bijvoorbeeld en Digital Twins voor de maakindustrie. Conceptontwikkeling gebeurt in nauwe samenwerking met gebruikers en belanghebbendenWe toetsen inzichten met behulp van mockups en prototypes. De aanpak, inzichten en toepassingen hebben impact op onze partners en het onderwijs. We ondersteunen dat met toegankelijke, internationaal gevalideerde toolkits. 

Expertises

 • Design Thinking 
 • Prototyping 
 • Adaptive IT Infrastructures 
 • Experience Design 
 • Digital Twinning 
 • Research and Design Methods 
 • Onderzoek

  De kennisontwikkeling richt zich op de systematische aanpak van kansgerichte digitale innovaties. We verenigen theoretische inzichten en toetsen ze in een nieuwe setting. Dat leidt tot aanscherping en aanvulling van die inzichten 

   

 • Onze kennis

  Resultaten van ons onderzoek zijn mockups, prototypes, toolkits en soms toepassingen die belanghebbenden direct gebruiken. Daarnaast toetsen we onze inzichten in wetenschappelijke fora met peer-reviewed bijdragen aan conferenties en journals. 

LectorRené Bakker

Nieuwe digitale toepassingen die echt gebruikt worden. René Bakker ontwikkelt ze samen met zijn team, studenten en belanghebbenden. Een digital twin voor het MKB bijvoorbeeld. Zijn insteek? Het gebruiken van good practices uit toepassingsdomeinen. 

391007 René Bakker geeft een toelichting over de Digital Twin tijdens HAN Unexpected

Maak kennis Ons team

René Bakker

lector
328802 icoon, mens, geen portret, anoniem

Jasper Jeurens

ontwerper en onderzoeker
328802 icoon, mens, geen portret, anoniem

Michel Hansma

software engineer
portret foto team Networked Applications

Vera Lange

docent en onderzoeker
portret Vera Lange, onderzoeker lectoraat networked applications

GerelateerdOpleidingen

De Academie IT en Mediadesign bouwt aan een dynamische en innovatieve leeromgeving. Studenten en docenten werken er zij aan zij met onderzoekers en de beroepspraktijk. Alles draait hier om ontwerpen, ontwikkelen en experimenteren. We inspireren elkaar met ICT- en multimediatoepassingen.

 • HBO-ICT (voltijd en deeltijd)
 • Communication & Multimedia Design (voltijd en deeltijd)
 • Omscholingstraject Make IT Work
Student werkt vanuit huis laptop

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Met de digitale nieuwsbrief IT en Mediadesign blijf je op de hoogte van nieuws en de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en onderwijs in de academie.