Lectoraat Leren tijdens de Beroepsloopbaan

groep jonge mensen rond presentatie

De meeste mensen houden ervan nieuwe dingen te leren en zichzelf uit te dagen. Maar veel mensen leren liever met hun handen dan met hun hoofd. Ze hebben een hekel aan alles dat met ‘opleiding’ te maken heeft. Toch leren ook deze mensen prachtige dingen. Hoe kunnen we die leerervaringen gebruiken?

Het Lectoraat Leren tijdens de Beroepsloopbaan zoekt manieren om een leven lang ontwikkelen vanzelfsprekend te maken. Op individueel niveau, maar ook in de werkomgeving en het onderwijs. Dat doen we in verschillende vormen van (regionale) samenwerking.  

Met behulp van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek willen we dat leven lang ontwikkelen voor iederéén vanzelfsprekend maken. Van peuter- tot pensioensleeftijd. Leervrees omzetten naar leerkracht. Bij mensen, op werkplekken en in de regio. Onze belangrijkste onderzoekslijnen zijn daarbij: slimme mensen, slimme werkplekken en slimme regio. 

Kom je ook?Event: Verder op weg met Loopbaanchecks

De afgelopen 2 jaar heeft de HAN met Saxion, Zuyd en OU onderzoek gedaan naar het gebruik, de kwaliteit, de werking en effectiviteit van Loopbaanchecks. Graag delen we de resultaten met jullie op vrijdagmiddag 30 september tijdens het event Verder op weg met Loopbaanchecks bij Saxion in Deventer! Dit event is een buitenkans om in 1 middag de belangrijkste inzichten te horen, onderzoekers te spreken én om zelf, live en praktisch, aan de slag te gaan met werkwijzen die de effectiviteit van loopbaaninterventies kunnen verstevigen.

131700 Beeld van bovenaf in auditorium met volle zaal voor presentatie
 • Onderzoek

  Ons lectoraat doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van een leven lang ontwikkelen. We staan hierbij met 2 benen in de praktijk. En hebben een enorm spectrum aan denk- en doepartners in de driehoek onderwijs & onderzoek, werkveld en overheid.
 • Onze kennis

  Het veelzijdige onderzoek van ons lectoraat resulteert in publicaties, publieke optredens en praktische producten voor de maatschappij. 

Nieuws

De onderzoekers van de HANJos Sanders
354287 Coverbeeld vrouw met loep, onderzoekers van de HAN (NH)
252725 Afbeelding lectoraat arbeidsdeskundigheid mentaal gezonde zaak
356313 banner HAN 25 jaar jubileum met Anite Verkerk, hoofddocent Bedrijfseconomie
355201 Shani Mooijman bij uitzending Humberto Tan met HAN logo
109962 fitnesstrainer in de sportschool in gesprek met een blonde vrouw met overgewicht

LectorJos Sanders

Hoe maken we van een leven lang ontwikkelen iets vanzelfsprekends voor iedereen? Lector Jos Sanders onderzoekt het met zijn team. Hij zet zijn ruime ervaring in het onderzoek naar duurzame inzetbaarheid graag in. 

Jos Sanders

Ons team

Betrokkenen bij de lopende projecten van het lectoraat

Anja Wolsky

José Cuperus

Marije Winkelers

Frits Schültheiss

Livia Brouwers

Edwin Buijs

Aimée Hoeve

Haske van Vlokhoven

Christiane de Lange

Mariëlle Verhoeff

Will Bongaerts

Noëlle Arts

Petra Peeters

Marlo Kengen

Renske Verhoeven

Derk Jan Nijman

Su Anne van Waes

Roos de Boer

Andere betrokkenen bij het lectoraat

Claudia Klarenbeek

Skills en EVC adviseur bij Volandis, bouwt het Skills Paspoort voor Vakmensen mét Vakmensen

Angela Messioui-Zegers

Verzuimcoördinator bij Vodafone Ziggo en promovenda op thema kennisveroudering en ziekteverzuim

Lilian Woudstra

Zelfstandig adviseur A-Advies, bouwt mee aan de ontwerpprincipes en ontwerptool voor krachtige leerwerkomgevingen

Gerelateerde opleidingen

Human Resource Management

Voltijd Bachelor opleiding

Onvervulde vacatures, steeds meer zzp’ers en burn-outs en robots op de werkplek. De arbeidsmarkt verandert ontzettend snel. Ben jij de HR-professional die mensen en organisaties door deze roerige tijd loodst? De opleiding Human Resource Management (HRM) helpt je op weg.

lessituatie

Bedrijfskunde

Voltijd Bachelor opleiding

Duurzaamheid, digitalisering en circulaire economie. De omgeving verandert snel en dat heeft effect op heel veel bedrijven zoals Bol.com, Hema en KLM. Ben je iemand die bedrijven wil veranderen en klaar wil maken voor de toekomst? Dan is Bedrijfskunde iets voor jou.

studeren

Toegepaste Psychologie

Numerus fixus opleiding

Verwonder jij je vaak over het gedrag van mensen? Vind je hun gedachten en gevoelens interessant? Kies voor hbo Toegepaste Psychologie. Je leert gedrag van mensen verklaren. Laat ze hun eigen kracht ontdekken op het werk. Zo help je hen én hun organisatie vooruit! Want worden wie je bent, dat werkt!

studenten doen lerend kaartspel

Contact

Secretariaat: Roos de Boer

 • Roos.deBoer@han.nl
 • AcademieOrganisatie en Ontwikkeling

  De academie Organisatie en Ontwikkeling leidt op tot ondernemende, onderzoekende en verbindende professionals. Stuk voor stuk leveren ze een duurzame bijdrage aan goed werk, vitale werknemers en aan economische groei.

  Twee studenten overleggen met laptop

  Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief HAN Zwaartepunt Smart Region om een maandelijkse update te ontvangen.