15f9058e-0cfc-11ee-a1b4-02565807075b Onderzoeksteam lectoraat Customer Insights

Inzicht in je klanten is een kritieke succesfactor voor elk bedrijf. Maar hoe zorg je dat meer inzicht leidt tot meer klanttevredenheid? En weet je ook waarom mensen of organisaties géén klant bij je zijn? Dat onderzoekt het Associate Lectoraat Customer Insights.

Veel organisaties worstelen met het contact met hun (potentiële) klantenHoe kunnen zij data verzamelen en vertalen naar inzicht in de klant? En daarmee vervolgens waarde creëren voor die klant, voor de organisatie en voor de omgeving?  
 

Wij doen hier onderzoek naar en ondersteunen bedrijven hierbij. We voegen bovendien kennis toe aan de onderwijsprogramma’s van de HAN. Zo leren studenten in het economisch domein hoe je inzicht krijgt in de klant. Dat doen ze door het perspectief van de klant aan te nemen. Vervolgens kijken ze hoe je dat omzet in effectieve marketing- en communicatiebeslissingen. 

Expertises van het lectoraat

 • Customer insights 
 • Klantinzicht 
 • Market insights
 • Consumentengedrag 
 • (Big) data analyse 
 • Waardecreatie 
 • Doelgroepen 
 • Segmentatie 
 • Behoeften 
 • Communicatie 
 • Onderzoek in de praktijk

  Hoe kan je op basis van inzicht in je (potentiële) klant duurzame waarde creëren voor de stakeholders van je organisatie? Ons lectoraat doet onderzoek om antwoord op deze vraag te krijgen.  

 • Kennis over customer insights

  Resultaten van onze projecten en onderzoeken vloeien terug in het onderwijs. We betrekken studenten van verschillende opleidingen bij ons onderzoek.

Nieuws

Effectieve communicatie in Zorg en Welzijn“Wat zijn de wensen én zorgen van je doelgroep?”
511546 Zakgeldgids cover 2023
247693 gebruikersonderzoek in experience lab, eye-tracking, oudere man met pet
Overleg in de hal
coronavirus artist impression COVID19
zakenmannen met gekleurde sokken
Stockfoto, man met computer en laptops
Lector
 

Debra Trampe

Debra Trampe is gefascineerd door menselijk gedrag. Laat dat gedrag nu net aan de basis van het hele economische domein staan. Debra vindt het belangrijk continu kritisch te blijven kijken. Dat doet ze onder meer naar hoe je klanten zich gedragen, en naar wat ze (van je) verwachten.

 

a80ab2ec-0cf7-11ee-b2f2-02565807075b Debra Trampe

Gerelateerde opleidingen

Commerciële Economie

Voltijd Bachelor opleiding

Met deze marketing en sales opleiding leer je de wensen en behoeften van jouw doelgroep te onderzoeken en te vertalen in een slimme marketingcampagne. Je weet als geen ander klanten aan je te binden met de juiste verkooptechnieken. Dit alles met oog voor de maatschappelijke impact van jouw ideeën.

CE studenten en docent met laptop brew

Communicatie

Voltijd Bachelor opleiding

Ben je geïnteresseerd in (social) media, digitale communicatie en in mensen en hun gedrag? Ben je creatief met tekst en beeld en gefascineerd door de wereld van media? Wil jij merken laten vlammen en een boodschap slim verpakken? Dan is Communicatie iets voor jou!

c86a33ce-0cfb-11ee-a74d-02565807075b communicatie studenten achter laptop extra lang

Food & Business

Voltijd Bachelor opleiding

Word jij die foodprofessional die nieuwe producten in de markt zet, consumenten bewust maakt van gezonde en duurzame voeding en zorgt voor een goede kwaliteit van voedsel? Food & Business is dé studie van de toekomst.

419822 Food & Business keuken 0087

Ondernemerschap & Retail Management

Voltijd Bachelor opleiding

Droom jij ervan een eigen bedrijf te beginnen, een retailonderneming te runnen of een familiebedrijf over te nemen? Ben je ondernemend, durf je risico’s te nemen en ben je een tikkeltje eigenwijs? Ondernemerschap & Retail Management leidt de ondernemers en ondernemende managers van de toekomst op!

homebase
Academie
 

Academie Business en Communicatie

In de Academie Business en Communicatie leiden we professionals op, die hun blik richten op de buitenwereld. Die buiten met binnen kunnen verbinden, en beoordelen hoe een bedrijf hier z'n voordeel mee kan doen.

Overleg in de hal