Minister Bruins Slot maakt kennis met innovatieve HAN H2 Demonstrator

CDA-minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bracht op 10 oktober een bezoek aan de regio Arnhem-Nijmegen. De minister maakte onder meer kennis met de innovatieve H2 Demonstrator waaraan ook een tostibar op waterstof én wielen is gekoppeld.

12 oktober 2022
338054 Waterstofdemonstrator van de buitenkant en achter de doblo

Dat doe je met het Random Thinking spel

Random Thinking is hét spel om studenten na te laten denken over verschillende maatschappelijke uitdagingen en daar binnen korte tijd oplossingen voor te bedenken. Daarnaast is dit spel zeer geschikt om het onderwijs op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met slim, schoon en sociaal.

05 oktober 2022
451375 Uitreiking Spel Random Thinking van HAN Green Office
Sustainable Energy & Environment (SEE)

CvB-voorzitter Rob Verhofstad onthult slim, schoon en sociaal voertuig HAN Automotive Research

CvB-voorzitter Rob Verhofstad heeft op dinsdag 13 september namens de HAN University of Applied Sciences en het HAN Lectoraat Automotive Research een nieuw innovatief slim, schoon en sociaal onderzoeksvoertuig onthuld: de Opel Rocks-e.

13 september 2022
439885 Opel Rocks-e is nog onder een onthullingskleed verstopt op de HAN Campus in Arnhem

Overzicht SLIM en SCHOON studiejaar 2021-2022

Het begin van dit studiejaar is een mooi moment om enkele hoogtepunten te bekijken van het studiejaar 2021-2022 vanuit de zwaartepunten Smart Region - Slim en Sustainable Energy and Environment - Schoon te bekijken. Ontdek wat bundeling van krachten oplevert gedurende 1 studiejaar!

06 september 2022
235947 null
Sustainable Energy & Environment (SEE)

HAN past temperatuur in gebouwen aan

Onze energierekening stijgt, we willen minder Russisch gas gebruiken en we willen klimaatverandering tegengaan. Daarom adviseert het kabinet om meer en sneller energie te besparen. De HAN past de temperatuur in haar gebouwen vanaf de zomervakantie dan ook aan.

14 juli 2022
426349 Nieuwsbericht HAN past temperatuur in haar gebouwen aan

HAN H2-event, met een feestelijk tintje

Op de campus in Arnhem, waar de halfjaarlijkse editie van het HAN H2-event plaatsvond, ontmoetten medewerkers van bedrijven, studenten, docenten en onderzoekers elkaar. Een moment om kennis uit te wisselen, te sparren en netwerken. Ook kregen 3 studenten het certificaat van de themaroute Waterstoftechniek uitgereikt.

05 juli 2022
421159 groep eerste certificaat themaroute waterstoftechniek
Sustainable Energy & Environment (SEE)

Wat is erger: extreme regenval of droogte?

In Nederland praten we graag over het weer. Dan is het te koud, dan weer te nat, te warm of te droog. Zo klaagden we in mei massaal steen en been over de droogte, begin juni is nog nooit zo nat geweest en nu is het weer snikheet. Op 17 juni was het de Dag van de Droogte. Een mooi moment om bij dit onderwerp stil te staan. En onderzoeker bij het HAN Lectoraat Sustainable River Management, Maarten Podt, aan de tand te voelen.

17 juni 2022
415424 Dag van de droogte. Droge grond met bloem.
Sustainable Energy & Environment (SEE)

Nieuwe Coördinator Duurzaamheid: "Doen wat je zegt, daar gaat het om!"

Even voorstellen: de nieuwe Coördinator Duurzaamheid van de HAN. De wat? De Coördinator Duurzaamheid dus. Daan Moerkerk maakt zichtbaar wat de HAN aan duurzaamheid doet en voert het mantra 'practice what you preach' binnen de schoolmuren verder door.

10 juni 2022
345132 Een huis tussen de bladeren. Duurzaam bouwen.

Circulaire bedrijventerreinen

De bijdrage van bedrijventerreinen aan de circulaire economie is enorm groot, maar wordt tegelijkertijd zwaar onderschat. Om de circulaire potentie van bedrijventerreinen beter te benutten, is de inzet van de publieke professional essentieel. Deze lokale beleidsmedewerker kan, samen met relevante partners, een effectieve aanjager worden.

25 mei 2022
371780 Man is geel hesje bij zonnepanelen. Bouwkunde. Open Avond.