Succesvol studeren

HAN zet vol in op studentenwelzijn

Met het ondertekenen van het manifest Let's talk About Yes van Amnesty International, onderstreepte het College van Bestuur van de HAN nog maar eens hoeveel belang zij hecht aan het welzijn van studenten.

25 april 2022
389340 Sportkunde kijken telefoon buiten 2022 papendal
Succesvol studeren

"Iets in kaart brengen, laat dat maar aan mij over"

Hoe vind je als student uit wat je ligt? En welke organisatie bij je past? Studenten en bedrijven komen op veel manieren samen. Lees hoe de match tussen student Stijn Frieling, die Logistics Management studeert, en EKI in Nijmegen tot stand kwam.

11 maart 2022
Succesvol studeren

“Het voelt niet als werk; ik krijg er energie van”

Hoe vind je uit als student wat jou ligt? En welke organisatie bij jou past? Studenten en bedrijven komen op veel manieren samen. Lees hoe de match tussen student Mert Rustuoglu, die Social Work studeert, en FC Social Work in Nijmegen tot stand kwam.

28 januari 2022

Onmisbare HAN-alumnus, binnen 8 werkdagen

Hoe kom je er achter wat je leuk vindt? En welk bedrijf past bij jou? Het gaat om de juiste match. Studenten en bedrijven komen op veel manieren samen. Hoe dat gaat? Lees hoe de match tussen HAN-alumnus Vrishab Bagewadi en Zenon Energy is ontstaan.

22 november 2021
Succesvol studeren

Wetsvoorstel: mbo'ers mogen langer twijfelen in het hbo

Ga je na het mbo doorstuderen aan het hbo en bevalt je studie toch niet? Als je nog in je 1e jaar zit, hoef je je aanvullende beurs en je studentenreisproduct niet terug te betalen. Dat staat in een wetsvoorstel dat onlangs naar de Tweede Kamer is gestuurd.

13 september 2021
54925 jongen en meisje studeren voor boekenkast op grond voorzijde
Succesvol studeren

"Het kiezen van een studie is geen rekensommetje"

Startende studenten hebben vaak een uitgebreid studiekeuzeproces doorlopen. Helaas valt toch 40% van de HAN-studenten in het eerste jaar uit. Waar ging het mis in het keuzeproces? Wat is het achterliggende verhaal? Een team van de HAN Academie Educatie onderzocht het.

06 juli 2021
65800 docent luistert met handen over elkaar naar studente
Succesvol studeren

Extra hulp zet schaduwonderwijs buitenspel

Betalen voor extra tentamentraining, bijles of scriptiebegeleiding. Waarom zou je? Nou, misschien om hogere cijfers te halen, of om sneller af te studeren? Nergens voor nodig, bij de HAN. Extra hulp is er voor iedereen, ongeacht de inhoud van je portemonnee.

22 april 2021
Sticky notes met verschillende teksten
Succesvol studeren

Sneller je diploma en minder uitval

HAN-studenten halen sneller hun diploma, en er vallen minder 1e-jaarsstudenten uit. Dat blijkt uit de gegevens van de Vereniging Hogescholen over studievoortgang in 2020. Het uitstel van het bindend studieadvies (BSA) voor 1e-jaars speelt hier een rol in.

13 april 2021
studenten in de klas

Team studentenpsychologen breidt uit

Het team studentenpsychologen van de HAN zet extra capaciteit in. De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen hebben veel invloed op studenten en hun studie. De laatste maanden kloppen er steeds meer studenten aan bij het team, en de psychische klachten zijn ernstiger.

10 februari 2021
Gesprek op de trap, Karin met studente, FEM Finance Tax and Advice
Succesvol studeren

Wat werkt bij doorstroom mbo naar hbo

Ongeveer 17 tot 20 procent van de mbo-studenten die doorstromen naar het hbo redt het niet. Speciale programma’s moeten de doorstroom van mbo naar hbo verbeteren. Pakken die programma’s om de overstap makkelijker te maken wel altijd goed uit? HAN-onderzoeker Derk-Jan Nijman deed daar onderzoek naar.

26 september 2018
studeren-op-campus