Studenten

“Japan is een snoepwinkel”

4e jaarsstudenten Bouwkunde Ilse van der Meijden en Patrick Berisa doen hun vrije minor in Japan. Patrick beschrijft het land als een snoepwinkel. “Het is een smaak die je denkt te herkennen, maar die je nog nooit hebt geproefd.”

23 november 2022
470586 Studenten Patrick Berisa en Ilse van der Meijden in Fukuoka, Japan
Studenten

Bouwkunde studenten ontwikkelen app deeleconomie tijdens KlimaatHackathon

Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen gaan consuminderen, van het gas afgaan, zonnestroom in de wijk benutten of zuiniger omgaan met water? 7 minorstudenten Low Ec High Tec deden vorige week mee aan de 24-uurs klimaathackathon bij S-TEC in Tiel.

17 november 2022
469425 Een groep studenten tijdens de Klimaat hackathon in Tiel.
Studenten

Aantal nieuwe studenten daalt licht

Dit studiejaar zijn er bij de HAN iets minder studenten gestart dan vorig jaar. Het gaat om een daling van 1,5%. In vergelijking met andere hogescholen doen we het niet slecht: landelijk startten er gemiddeld 6.263 (5,5%) minder hbo’ers dan vorig jaar.

11 november 2022
studenten in de klas
Studenten

Hoe vanzelfsprekend is het om te studeren en werken?

Er is werk zat! De vacatures vliegen je om de oren. En ben je toe aan een opleiding? Er is er altijd wel eentje die bij jou en je leervragen past! Alleen… geldt dat wel voor iedereen? Bekijk onze kennisclip over inclusie.

10 november 2022
465293 Week van Inclusie hal

Kom naar de Week van de digitaal geletterde HAN-student

Wil jij aan de slag met je digitale geletterdheid en/of die van je studenten? Van 14 t/m 18 november is het de Week van de digitaal geletterdheid. Het programma zit vol met inspiratie die je daar een stap verder bij kan helpen.

02 november 2022
431950 null
Studenten

Combineer jij je studie met de zorg voor een ander?

Hoe kunnen we nog beter aansluiten op de behoeften van studerende mantelzorgers? Dat is de vraag die HAN-onderzoeker Hilde Wierda wil beantwoorden. Zij is op zoek naar deelnemers die studie en zorg voor een ander combineren.

20 oktober 2022
312885 Handen vasthouden (NH)
Studenten

Stakingen streekvervoer en NS; onderwijs gaat door

Er zijn opnieuw stakingen in het openbaar vervoer aangekondigd. Dit keer in het streekvervoer en bij de NS. Bussen en treinen rijden mogelijk niet of minder. Houd er rekening mee, als je naar de HAN komt.

06 september 2022
272321 Civiele Techniek trein onderdoorgang viaduct underpass met bus
Studenten

NS staakt; onderwijs op de HAN gaat door

Deze week zijn er stakingen bij de NS. Op dinsdag 30 augustus rijden er in heel Nederland geen NS-treinen, op woensdag 31 augustus rijden er geen NS-treinen in de regio’s Zuid en Oost (Brabant, Limburg, regio Enschede en Arnhem/Nijmegen). De regionale treinvervoerders rijden wel.

29 augustus 2022
272321 Civiele Techniek trein onderdoorgang viaduct underpass met bus
Studenten

"Maak het verschil: gebruik je kennis en je verbeelding"

Een geweldige start van het studiejaar, zonder beperkingen en met ontzettend veel nieuwe studenten. Terwijl zij verderop in de stad hun studiegenoten leerden kennen tijdens de intro, verzorgde Rob Verhofstad in de Eusebiuskerk, hartje Arnhem, de aftrap van het nieuwe studiejaar.

Hanneke Bulten
25 augustus 2022
432769 een foto van de opening studiejaar, HB

Genomineerden HAN Prijs 2022

De genomineerden voor de HAN Prijs 2022 zijn bekend. Uit de vele voordrachten zijn per categorie 3 personen of teams genomineerd. Op 25 augustus 2022 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de opening van het studiejaar. Dit zijn de changemakers van 2022!

23 augustus 2022
400713 Foto voor op Insite betreft de Changemakers HAN prijs