Social Work

Opening tentoonstelling 'De verbindende werking van kunst'

Op vrijdag 8 april zal de tentoonstelling 'De verbindende werking van kunst' worden geopend op de HAN Campus in Nijmegen. De kunstenaars zijn aanwezig met koffie, thee en muziek. Iedereen is van harte uitgenodigd bij deze opening aanwezig te zijn waarbij het zeer interessant kan zijn om met de kunstenaar in gesprek te geraken over zijn/haar werk.

06 april 2022
193037 Centre for creativity. Jonge mensen met kleurstof. Smal.

Proefstuderen voor ROC-studenten

Speciaal voor mbo-studenten Onderwijsassistent, Maatschappelijke Zorg en Pedagogisch medewerker van het ROC Nijmegen organiseerden de Pabo, Pedagogiek, Social Work en lerarenopleidingen van de HAN eind maart twee Mbo-Hbo proefstudeermiddagen. Hoe is de overstap van het mbo naar het hbo? Wat zijn de ervaringen van studenten die deze stap gemaakt hebben?

31 maart 2022
307100 studenten groep werkoverleg
Social Work

“Het verschil maken, dat doe je samen"

“Weegt lichamelijke gezondheid soms zwaarder dan geestelijke?” Met de kin omhoog en stevig op het podium vuurt Verpleegkunde-student Sam de kritische coronavraag richting professor Diederik Gommers. De HAN International Week Health and Social Studies is nog maar net begonnen en studenten bijten zich in het eerste maatschappelijke vraagstuk vast.

02 februari 2022
373948 Spreker Tina in Actie bij de International Week health and social studies 2022
Social Work

“Het voelt niet als werk; ik krijg er energie van”

Hoe vind je uit als student wat jou ligt? En welke organisatie bij jou past? Studenten en bedrijven komen op veel manieren samen. Lees hoe de match tussen student Mert Rustuoglu, die Social Work studeert, en FC Social Work in Nijmegen tot stand kwam.

28 januari 2022
355278 Headerafbeelding de match, goal, bal gescoord.
Social Work

“Proeven aan de praktijk”

Een moestuin beginnen, samen eten verbouwen en koken. Dat is het idee van studenten van de leerwerkplaats van Siza voor het project ElderBuren. De opdracht? Bewoners verbinden. Deze locatie waar mensen wonen zonder en mensen met beperking, leent zich ideaal voor interprofessioneel leren.

Marleen de Roo
18 december 2021
364178 Locatie ElderBuren, leerwerkplaats Siza

Na een baan in Ethiopië van start bij de HAN

International Social Work begint aan zijn tweede jaar. Da’s niet onopgemerkt gebleven: het aantal studenten is verdubbeld tot circa 200. Social Work zit in de lift naar boven. Reden dat er nieuwe leerkrachten zijn aangetrokken, meer dan 10 maar liefst. Expert Life skills & social emotional learning Aniek Santema is een van hen.

22 september 2021
322514 header/banner HAN 25 jubileum met medewerker Aniek Santema
Social Work

Hoe kun je bijdragen aan toekomstbestendige zorg en welzijn?

Vanaf vandaag is het boek 'Integratie en innovatie in zorg en welzijn' te bestellen. Het boek is onder redactie van Lilian Beijer en Roelof Ettema (Hogeschool Utrecht) tot stand gekomen en biedt aankomende en praktiserende professionals handvatten hoe zij bij kunnen dragen aan de herinrichting van zorg- en welzijn.

06 september 2021
307126 Een afbeelding over digitale transformatie.

Labs en Werkplaatsen: student Eva draaide mee in Nijmegen Lindenholt

Op 22 locaties in de regio Arnhem en Nijmegen vind je HAN Labs en Werkplaatsen, op het domein van zorg, welzijn en sport. In september 2020 zijn maar liefst 50 docenten en onderzoekers en ruim 900 studenten gestart in één van de Labs en Werkplaatsen. Eva Debij, student Verpleegkunde, blikt terug op het project rondom laaggeletterdheid in Sparkcentre Lindenholt.

Carin Coenen
04 maart 2021
Studenten kiezen en lezen boek