HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Smart Region

Arnhemse Eusebiuskerk wordt waterstoflab

Na 15 jaar grootschalige renovaties is de Arnhemse Eusebiuskerk eindelijk weer uit de steigers. In de huidige fase van de renovaties wordt hard gewerkt aan de ambitie om energieneutraal te worden.

Lieneke Makaske
21 maart 2023
508795 Stichting Eusebius en de HAN Academie Engineering en Automotive zetten handtekening voor samenwerking in waterstof Livinglab project.
Smart Region

Debat en film tijdens HAN Unexpected en InScience

Laat je 16 tot en met 19 maart verrassen en verrijken op HAN Unexpected@InScience. Deze dagen staan film en debat in Nijmegen op het wetenschappelijk filmfestival InScience centraal. Met HAN Unexpected gaat het gesprek op 17 maart over de kansen en uitdagingen op het snijvlak van zorg en technologie.

HAN Redactie
13 maart 2023
322520 Campagnebeeld Unexpected kennisfestival slim schoon sociaal. Alleen hiervoor te gebruiken.
Smart Region

Werkbezoek aan HAN Engineering en Automotive opent ogen Tweede Kamerlid Hatte van der Woude

In het hbo-techniekonderwijs aan de HAN leren studenten als professional werken met ondernemers in de regio Arnhem en Nijmegen. Dat heeft Tweede Kamerlid Hatte van der Woude, woordvoerder hoger onderwijs van de VVD, zelf mogen aanschouwen tijdens een werkbezoek aan de HAN Academie Engineering en Automotive op donderdag 2 maart. Hoe heeft zij dit bezoek ervaren?

Erik Rijpstra
03 maart 2023
502940 Sfeerbeeld van het werkbezoek van Tweede Kamerlid Hatte van der Woude aan de HAN Academie Engineering en Automotive waarbij zij uitleg kreeg van docent-onderzoeker Ballard Asare.
Smart Region

HAN-studenten ontwikkelen feedbackmachine Parkinson voicetrainer app

Studenten van het Health Concept Lab van de HAN (Industrieel Product Ontwerpen, Embedded Systems Engineering en Elektrotechniek) werkten het afgelopen semester samen aan een feedbackmachine voor de Parkinson voicetrainer app.

HAN Redactie
07 februari 2023
496124 HAN-docent Rudie van den Heuvel legt het OpenEd-project Activating Parkinson Patients with Sensor (APPS) uit
Smart Region

Verkenning naar broedplaats voor slimme technologieën

De HAN heeft op het gebied van de maakindustrie een stuk of 15 labs en werkplaatsen. Om deze in kaart te brengen, beter met elkaar te laten samenwerken en naar buiten toe te etaleren, is het project Smart Industries opgericht.

HAN Redactie
01 februari 2023
372455 Samenwerken is belangrijk in een innovatie ecosysteem.
Smart Region

Digitale dijken doorbreken

Wat gebeurt er precies binnenin een dijk? Dat is moeilijk in te schatten. Toch is dit ontzettend belangrijk, want verouderingsprocessen in de dijk hebben effect op de sterkte.

HAN Redactie
16 januari 2023
339977 een bankje dat last heeft van een overstroming.
Smart Region

Forse impuls voor onderzoek datagericht digitaliseren

Het onderzoeksproject DEMAND heeft samen met het project 2Shift 2 miljoen euro ontvangen. De toekenning, gelijk verdeeld over 2 projecten, komt van een SPRONG-subsidie voor praktijkgericht onderzoek. De HAN gaat samen met hogeschool Saxion en Fontys Hogeschool onderzoek doen naar het beter en betrouwbaarder gebruiken van data.

HAN Redactie
20 december 2022
481810 Vrouw en data
Smart Region

CoE Sneller Herstel goed beoordeeld

Het Centre of Expertise Sneller Herstel heeft zich in juni onder de loep laten nemen tijdens een peer review. Katapult, een organisatie die publiek-private samenwerking stimuleert en faciliteert, gebruikt een ‘leren van elkaar model’ om zowel de sterke punten als de aandachtspunten en ontwikkelingsmogelijkheden van een Centre of Expertise te identificeren.

HAN Redactie
06 december 2022
420353 Groepsfoto innovatoren voor website Centre of Expertise Sneller Herstel
Smart Region

In gesprek met praktijkprofessionals over adaptieve expertise

Steeds vaker worden professionals geconfronteerd met onverwachte, nieuwe, complexe situaties. Het praktijkgerichte onderzoeksproject Adapt at Work onderzoekt hoe (toekomstige) professionals in het hoger onderwijs kunnen leren om adequaat te reageren op deze uitdagingen.

HAN Redactie
11 november 2022
388460 Beeld tbv cursus podcast ontwikkelen en lanceren
Smart Region

Frans Tillema maakt korte metten met files en bereikbaarheid

Hoe blijf je bereikbaar voor je medewerkers? En welke nieuwe mobiliteitsoplossingen gebruik je daarvoor? Over deze vragen ging het 5 oktober bij de Eindhovense Brainport Industries Campus (BIC). Tijdens de energieke lezing van onze mobiliteitslector dr. ir. Frans Tillema kon het geïntereseerde publiek ‘silver bullets’ opvangen.

HAN Redactie
01 november 2022
462596 Frans Tillema maakt korte metten met files en bereikbaarheid tijdens Kruispunt Brabant - Richting nieuwe mobiliteitsoplossingen