Smart Region

Frans Tillema maakt korte metten met files en bereikbaarheid

Hoe blijf je bereikbaar voor je medewerkers? En welke nieuwe mobiliteitsoplossingen gebruik je daarvoor? Over deze vragen ging het 5 oktober bij de Eindhovense Brainport Industries Campus (BIC). Tijdens de energieke lezing van onze mobiliteitslector dr. ir. Frans Tillema kon het geïntereseerde publiek ‘silver bullets’ opvangen.

01 november 2022
462596 Frans Tillema maakt korte metten met files en bereikbaarheid tijdens Kruispunt Brabant - Richting nieuwe mobiliteitsoplossingen
Smart Region

Wat is het Centre of Expertise ‘Sneller Herstel’?

Sneller Herstel is een groot en waardevol netwerk van grote en kleine partners en innovatoren en medewerkers van de HAN dat bijdraagt aan het oplossen van actuele, maatschappelijke zorggerelateerde praktijkvragen.

18 oktober 2022
420353 Groepsfoto innovatoren voor website Centre of Expertise Sneller Herstel
Smart Region

Digitale innovatie komt met vallen en opstaan

Fouten maken mag, daar leren we van. Allesbehalve een cliché, zoveel werd duidelijk tijdens het symposium 25 jaar praktijkgericht onderzoek IT en Mediadesign. Op 12 oktober kwamen, naast de successen, ook juist de missers in de zoektocht naar digitale innovatie aan bod. Wat en hoe leren we hiervan? Tijdens het symposium blikten een aantal bevlogen ervaringsdeskundigen terug én vooruit. En werd afscheid genomen van René Bakker, lector Networked Applications, die met pensioen ging.

13 oktober 2022
454916 Lector René Bakker houdt zijn afscheidsrede tijdens zijn afscheidssymposium

Nationaal Onderwijslab AI van start

Op 6 oktober is het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) gestart. Het is een living lab waar scholen, onderzoekers en het bedrijfsleven samenkomen om gezamenlijk te werken aan digitale onderwijsinnovatie met AI om de kwaliteit van het primair en voortgezet onderwijs te verbeteren.

12 oktober 2022
87495 jongen en meisje met pen in mond kijken naar kleine zorgrobot tijdens iXbites event

Minister Bruins Slot maakt kennis met innovatieve HAN H2 Demonstrator

CDA-minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bracht op 10 oktober een bezoek aan de regio Arnhem-Nijmegen. De minister maakte onder meer kennis met de innovatieve H2 Demonstrator waaraan ook een tostibar op waterstof én wielen is gekoppeld.

12 oktober 2022
338054 Waterstofdemonstrator van de buitenkant en achter de doblo

HAN-lector René Bakker gaat met pensioen

HAN-lector Networked Applications, René Bakker, gaat op 12 oktober met pensioen. Hij stond aan de basis van het zwaartepunt Smart Region en zette een Technohub en Fieldlab Digital Twinning op. We blikken met hem terug.

06 oktober 2022
391007 René Bakker geeft een toelichting over de Digital Twin tijdens HAN Unexpected
Smart Region

Staat er straks een robot voor de klas?

Associate-lector leren met ict, Pierre Gorissen leverde een bijdrage aan de jaarlijkse Opleiden editie van De Compliance Officer waarin hij ingaat op de ontwikkelingen rond AI in het onderwijs. Staat er straks een robot voor de klas ter vervanging van de leraar? En wat betekent dit voor leerlingen?

05 oktober 2022
141487 Student filmt student

Dat doe je met het Random Thinking spel

Random Thinking is hét spel om studenten na te laten denken over verschillende maatschappelijke uitdagingen en daar binnen korte tijd oplossingen voor te bedenken. Daarnaast is dit spel zeer geschikt om het onderwijs op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met slim, schoon en sociaal.

05 oktober 2022
451375 Uitreiking Spel Random Thinking van HAN Green Office
Smart Region

Ondernemers uit de Achterhoek helpen om toekomstproof te worden

Op woensdagavond 14 september vond de kick-off plaats van de Leergang Retailmanagement en Leiderschap, waarbij de HAN in samenwerking met de gemeentes Aalten en Oude IJsselstreek ondernemers uit deze gemeentes helpt om toekomstproof te worden. Vol energie gaan de ondernemers komende 6 maanden aan de slag om hun kennis en vaardigheden op het gebied van retail naar een hoger niveau te tillen. Met als doel: succesvol blijven!

15 september 2022
441764 Toekomstbestendig retailmanagement kick-off september 2022. Ben Hiddinga, wethouder van de gemeente Oude IJsselstreek

Overzicht SLIM en SCHOON studiejaar 2021-2022

Het begin van dit studiejaar is een mooi moment om enkele hoogtepunten te bekijken van het studiejaar 2021-2022 vanuit de zwaartepunten Smart Region - Slim en Sustainable Energy and Environment - Schoon te bekijken. Ontdek wat bundeling van krachten oplevert gedurende 1 studiejaar!

06 september 2022
235947 null