HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Samenwerken

Helpende Hand: Duurzame inzet van warme zorgtechnologie en optimaal samenwerken met verwanten

In de zorg voor mensen met een ernstige meervoudige beperking is de ervaringskennis van familie, naasten en mantelzorgers goud waard. Zorgprofessionals en hun organisaties zoeken daarom naar manieren om de samenwerking met dit netwerk te vergroten. Een ander belangrijk doel is het slim inzetten van technologie. De vraag is: hoe vertaal je de zorgbehoefte van de cliënt naar een passende technologische oplossing? Dat onderzocht het HAN lectoraat Technologie voor Gezondheid in het project Helpende Hand.

HAN Redactie
22 september 2023
294558 familie, man en zoon met verstandelijke beperking - Nico Hoeijmans
Samenwerken

Stimuleren van een gezonde en veilige gebouwde omgeving

Eind augustus is de HAN samen met Avans Hogeschool, de Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam gestart met de minor Bouwfysica. In deze 20 weken durende verdiepende minor gaan 15 studenten de uitdagingen aan voor de energietransitie, een gezonde en comfortabele leefomgeving en duurzaam materiaalgebruik.

HAN Redactie
13 september 2023
557558 Aeres interieur Well
Samenwerken

Nieuw: Advies voor startende sporttrainers

Ben jij begonnen met het trainen/coachen van kinderen bij een sport? Erg leuk, maar ook lang niet altijd even makkelijk. Vooral als je er geen opleiding voor hebt gevolgd. De HAN (academie Sport en Bewegen) biedt je nu handvatten om te gebruiken voor, tijdens en na jouw training.

HAN Redactie
13 september 2023
227044 Kinderen in een gymzaal met hesjes aan op de rug gefotografeerd
Samenwerken

Aansluiten en verpakking chips wordt steeds complexer

Verpakkingen voor halfgeleiders maken het verschil in 5G en 6G-communicatie, optische netwerken, gezondheidssensoren, autotechniek, noem maar op! Die aansluiting en de verpakking van chips wordt steeds moeilijker. Daarom kun je aan de HAN de opleiding Semiconductor Packaging volgen als voltijdse minor, maar ook als cursus in deeltijd. Het onderwerp Semiconductor Packaging kan op steeds meer belangstelling rekenen. Waarom?

HAN Redactie
04 september 2023
554695 Semiconductor Packaging  is een minor voor studenten automotive, elektro, werktuigbouw, chemie en mechatronica. Hiervan is op 28 augustus 2023 een vierde jaargang gestart.
Samenwerken

Succesvolle HBO Fietstocht 2023

Op 25 augustus vond de 19e editie van de HBO Fietstocht plaats. Dé sportieve netwerkdag voor iedereen die werkt in het hbo. Zo’n 500 medewerkers van verschillende hogescholen deden mee. De dag begon met een hoosbui, maar eindigde met een heerlijke middagzon.

HAN Redactie
31 augustus 2023
554071 Groep bij hbo fietstocht
Samenwerken

Kinderen bouwden deze zomer volop aan hun toekomst

Studenten willen tegenwoordig écht het verschil maken. Bijdragen aan de grote uitdagingen die er spelen in de maatschappij. Denk aan klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid. Binnen de bouw en infra liggen op dit vlak enorme uitdagingen. Maar hoe voorzien we de bouw- en civiele wereld van nieuw bloed?

HAN Redactie
30 augustus 2023
552867 Jurrian van Moort op een skelter tijdens Wij bouwen de Toekomst in Harderwijk
Samenwerken

HAN en Radboudumc werken samen aan onderwijs over voeding

Diëtisten en artsen werken regelmatig samen in de praktijk, in ziekenhuizen, instellingen en in de eerste lijn. Tijdens hun opleiding is er geen vaste uitwisseling tussen deze toekomstige professionals. Dat was aanleiding om studenten Geneeskunde van het Radboudumc en studenten Voeding en Diëtetiek van de HAN gezamenlijk onderwijs aan te bieden.

Carlijn Brinkman-Schulte
10 juli 2023
31979 studenten en docent in de keuken
Samenwerken

Samen werken aan Smart Energy Hubs

Smart Energy Hubs zijn flink in opkomst. Dankzij slimme innovatie kan duurzame energie optimaal opgewekt, opgeslagen en verdeeld worden. In de regio timmert Oost NL aan de weg met 10 pilots om ook bestaande bedrijventerreinen om te toveren tot Smart Energy Hubs. De bedrijvenvereniging TPN West is een van deze pilots en schakelde de hulp van de HAN in.

HAN Redactie
05 juli 2023
541459 TPN West, aan de rivier
Samenwerken

Onderzoekers en bewoners ontwerpen interactief kunstwerk

Dát is nog eens een bijzondere samenwerking: onderzoekers die samen met bewoners een interactieve openbare ruimte ontwikkelen die bijdraagt aan sociale interactie tussen bewoners, waaronder kwetsbare senioren.

HAN Redactie
29 juni 2023
541043 artist impression van Art of Connection
Samenwerken

HAN SENECA combineert expertises voor optimaal cursusaanbod

De toepassingsgerichtheid van HAN SENECA combineren met de wetenschappelijke kennis van de Behavior Change Academy. Om zo optimaal aan te sluiten bij wat professionals uit allerlei werkvelden echt nodig hebben. De cursus Gedragsverandering is het resultaat van deze mooie samenwerking. Een duurzame verbinding, waarin de expertises van 2 partijen elkaar versterken.

HAN Redactie
27 juni 2023
Telefoons internationaal