Samenwerken

Samen kansen creëren in de wijk

Wil je in Arnhemse wijken (Geitenkamp, Presikhaaf, Malburgen en Klarendal) gelijke kansen op gezondheid creëren, dan moet je samen aan de slag. Krachten bundelen. Daarom kwamen bewoners, professionals en docenten bij elkaar. Een terugblik.

24 november 2022
449540 speeltuin in presikhaaf
Samenwerken

Samen werken aan ict in de kinderopvang

Met onderzoek het onderwijs vernieuwen, hoe doe je dat? “Gewoon beginnen,” vertelt HAN-docent van de associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad-PEP) en Pedagogiek, Daniëlle Vliexs. Met Kinderopvangorganisatie KION en ROC Nijmegen werkt ze samen in het innovatienetwerk KEI aan onder meer de inzet van ict in de kinderopvang.

22 november 2022
471048 Kinderen spelen op de speelmat in het Springlab

Snel en kosteloos kennis bijtanken tijdens de 1e Educatie Pitstop

Wil je snel en kosteloos kennis bijtanken over de professionele identiteit en stuurkracht van leraren? Op dinsdag 24 januari gaan KU-Hoogleraar Geert Kelchtermans en HAN-Lector Helma Oolbekkink er met elkaar maar ook heel graag met jou over in gesprek tijdens de 1e HAN Educatie Pitstop. Dus kom ook!

22 november 2022
396690 Economisch domein, event pitstop tankstation 2022
Samenwerken

Bouwkunde studenten ontwikkelen app deeleconomie tijdens KlimaatHackathon

Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen gaan consuminderen, van het gas afgaan, zonnestroom in de wijk benutten of zuiniger omgaan met water? 7 minorstudenten Low Ec High Tec deden vorige week mee aan de 24-uurs klimaathackathon bij S-TEC in Tiel.

17 november 2022
469425 Een groep studenten tijdens de Klimaat hackathon in Tiel.

Nominatie Logopedie Innovatieprijs 2022

Nina van Anen, Kim Aan de Brugh, Manon van Craaikamp en Pien van Dijck zijn genomineerd voor de Logopedie Innovatieprijs 2022. Ze ontwikkelden in hun laatste jaar de hoortraining ‘Spraakverstaan in muziek’ voor mensen die afhankelijk zijn van een hoorimplantaat op hun schedel.

14 november 2022
468054 4 studenten logopedie de genomineerd zijn voor de Innovatieprijs Logopedie 2022. Nina van Amen, Kim Aan de Brugh, Manon van Craaikamp en Pien van Dijck
Samenwerken

Technische Bedrijfskunde tekent langdurige samenwerking met apparatenfabriek ARA

HAN Technische Bedrijfskunde heeft eind oktober een langdurige en nauwe samenwerking ondertekend met Apparatenfabriek ARA. Randy Berenbroek, teamleider Technische Bedrijfskunde, is trots dat zijn opleiding de studenten kan aandragen voor ARA.

07 november 2022
464931 Frank te Hennepe (directeur ARA) en Randy Berenbroek (teamleider HAN Technische Bedrijfskunde) hebben een handtekening gezet voor een langdurige en nauwe samenwerking.
Samenwerken

Studiedag over flexibilisering van onderwijs

Op 31 oktober vond de Educatie Studiedag over Flexibel onderwijs plaats. Hoe organiseren we flexibiliteit en maatwerk binnen de lerarenopleidingen van de HAN Academie Educatie, op zo’n manier dat we recht doen aan de behoefte van de student en óók de kwaliteit en organiseerbaarheid kunnen waarborgen? Deze vraag stond centraal op deze dag. Aan de studiedag namen, naast medewerkers van de Academie Educatie, ook studenten en vertegenwoordigers van het werkveld deel.

07 november 2022
350463 Medewerkers Academie Rechten tijdens een presentatie op de Studiedag voor studentbegeleiders

Nieuwe internationale master Circular Economy start in september 2023

Vanwege groot succes van de master Circulaire Economie (Academie Financieel Economisch Management), komt er in september 2023 ook een internationale variant van deze master: Circular Economy. De Academie International School of Business zal de internationale master aan gaan bieden in voltijd en volledig in het Engels. Studenten zullen zich bezig houden met de transitie naar een change agent voor duurzaamheidsvraagstukken voor internationale bedrijven en organisaties.

06 november 2022
424507 studenten in les international business
Samenwerken

Toetsbekwaamheid verankerd in hoger beroepsonderwijs

Toetsing in het hoger beroepsonderwijs is een levend proces, de ontwikkelingen gaan door. Nieuwe ontwikkelingen vragen om een voortdurende toetsbekwaamheid van hbo-docenten. Het is dan ook belangrijk dat aandacht voor toetsbekwaamheid structureel is verankerd in het hbo, zo blijkt uit het project Je Ogen Uitkijken.

01 november 2022
406084 Studenten maken digitale toets met nieuwe toetsapplicatie
Samenwerken

Verpleegkundige zorg in de toekomst

Hoe kunnen verpleegkundigen samen met onderzoekers, docenten, studenten en beleidsmakers werken aan toekomstbestendige verpleegkundige zorg? De HAN, Radboudumc, CWZ, ZZG zorggroep en De Waalboog organiseerden rond dit thema de regionale 'hub' van het European Nursing Congress 2022 (ENC22).

01 november 2022
109997 groep van zorgverleners en zakenmensen tijdens vergadering