HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Praktijkgericht onderzoek

Snel en kosteloos kennis bijtanken tijdens de 1e Educatie Pitstop

Wil je snel en kosteloos kennis bijtanken over de professionele identiteit en stuurkracht van leraren? Op dinsdag 24 januari gaan KU-Hoogleraar Geert Kelchtermans en HAN-Lector Helma Oolbekkink er met elkaar maar ook heel graag met jou over in gesprek tijdens de 1e HAN Educatie Pitstop. Dus kom ook!

HAN Redactie
22 november 2022
396690 Economisch domein, event pitstop tankstation 2022
Praktijkgericht onderzoek

Nominatie Logopedie Innovatieprijs 2022

Nina van Anen, Kim Aan de Brugh, Manon van Craaikamp en Pien van Dijck zijn genomineerd voor de Logopedie Innovatieprijs 2022. Ze ontwikkelden in hun laatste jaar de hoortraining ‘Spraakverstaan in muziek’ voor mensen die afhankelijk zijn van een hoorimplantaat op hun schedel.

HAN Redactie
14 november 2022
468054 4 studenten logopedie de genomineerd zijn voor de Innovatieprijs Logopedie 2022. Nina van Amen, Kim Aan de Brugh, Manon van Craaikamp en Pien van Dijck
Praktijkgericht onderzoek

“Veel alleenstaande ouderen hebben een hoog voedingsrisico”

Ondervoeding bij ouderen betekent niet dat ze met bolle buikjes zitten zoals we dat kennen van kindjes in Afrika. “Veel 65-plussers hebben een serieus energie- en eiwittekort. Dit zorgt voor onherstelbare spierafbraak waardoor de zelfstandigheid in het gedrang komt,” vertelt onderzoeker Jos Borkent die afgelopen week op dit onderwerp promoveerde.

HAN Redactie
11 november 2022
467820 Jos Borkent, onderzoeker die gepromoveerd is.
Praktijkgericht onderzoek

Vaktherapie in de forensische zorg

Hoe kan een belangrijke impuls worden gegeven aan ontwikkeling van kennis, kwaliteit en professionalisering van vaktherapie in de forensische zorg? Op 1 november is daarvoor het nieuwe project 'Werkingsmechanismen en interventies van vaktherapie in de forensische zorg' gestart.

HAN Redactie
03 november 2022
102307 een acteur speelt een psychiatrisch patient in een rollenspel met een verpleegkundige
Praktijkgericht onderzoek

Toetsbekwaamheid verankerd in hoger beroepsonderwijs

Toetsing in het hoger beroepsonderwijs is een levend proces, de ontwikkelingen gaan door. Nieuwe ontwikkelingen vragen om een voortdurende toetsbekwaamheid van hbo-docenten. Het is dan ook belangrijk dat aandacht voor toetsbekwaamheid structureel is verankerd in het hbo, zo blijkt uit het project Je Ogen Uitkijken.

HAN Redactie
01 november 2022
406084 Studenten maken digitale toets met nieuwe toetsapplicatie
Praktijkgericht onderzoek

Wat is het Centre of Expertise ‘Sneller Herstel’?

Sneller Herstel is een groot en waardevol netwerk van grote en kleine partners en innovatoren en medewerkers van de HAN dat bijdraagt aan het oplossen van actuele, maatschappelijke zorggerelateerde praktijkvragen.

HAN Redactie
18 oktober 2022
420353 Groepsfoto innovatoren voor website Centre of Expertise Sneller Herstel
Praktijkgericht onderzoek

Onderzoek naar stuurkracht van startende leraren

Er ligt een grote uitdaging om startende leraren voor het beroep te behouden. Het ontwikkelen van stuurkracht bij de startende leraar kan daar positief aan bijdragen. Ook is er een belangrijke rol voor rol voor de partnerschappen en de samenwerking die er tussen het opleidingsinstituut en de scholen aan het inductietraject is

HAN Redactie
13 oktober 2022
239124 Beeld bij nieuwsbericht whitepaper onderzoek doen stuurkracht van leraren
Praktijkgericht onderzoek

Nationaal Onderwijslab AI van start

Op 6 oktober is het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) gestart. Het is een living lab waar scholen, onderzoekers en het bedrijfsleven samenkomen om gezamenlijk te werken aan digitale onderwijsinnovatie met AI om de kwaliteit van het primair en voortgezet onderwijs te verbeteren.

HAN Redactie
12 oktober 2022
87495 jongen en meisje met pen in mond kijken naar kleine zorgrobot tijdens iXbites event
Praktijkgericht onderzoek

Sneller Herstel en het Lectoraat Neurorevalidatie tekenen convenant met Attent Zorg en Behandeling

Het Centre van Expertise Sneller Herstel en Lectoraat Neurorevalidatie van de HAN hebben op 10 oktober een convenant getekend met Attent Zorg en Behandeling. “Wij werken samen met Attent op het gebied van onderzoek om zodoende het Topcare-predicaat voor te bereiden,” vertelt associate lector Neurorevalidatie, Ton Satink.

HAN Redactie
11 oktober 2022
453923 Ondertekening met Attent. Hans Kerstens, Ton Satink en Wiko Vlasblom
Praktijkgericht onderzoek

Slim omgaan met grond voor duurzaam rivierbeheer

Het Lectoraat Sustainable River Management heeft deze zomer 2 nieuwe projecten opgestart die te maken hebben met slim omgaan met grond voor een duurzaam rivierbeheer: Het project Circulair Havenslib en het project Rivierenwerken.

HAN Redactie
03 oktober 2022
436783 Slib