Portfolio voor professionals

De kracht van praktijkgericht onderzoek

Hoe maken we met praktijkgericht onderzoek nu echt een maatschappelijk verschil? Een vraag die onderzoekers en beleidsmedewerkers van hogescholen uit Nederland en Vlaanderen iets meer in kaart willen brengen.

30 juni 2022
235944 Campagnebeeld Onderzoek - niemand te gebruiken
Portfolio voor professionals

Wat is erger: extreme regenval of droogte?

In Nederland praten we graag over het weer. Dan is het te koud, dan weer te nat, te warm of te droog. Zo klaagden we in mei massaal steen en been over de droogte, begin juni is nog nooit zo nat geweest en nu is het weer snikheet. Op 17 juni was het de Dag van de Droogte. Een mooi moment om bij dit onderwerp stil te staan. En onderzoeker bij het HAN Lectoraat Sustainable River Management, Maarten Podt, aan de tand te voelen.

17 juni 2022
415424 Dag van de droogte. Droge grond met bloem.
Portfolio voor professionals

Gelijke kansen voor leerlingen, ook zonder rugwind

“Ben jij voor of tegen kansengelijkheid?” Rare vraag: natuurlijk is iedereen voor. En toch, in het onderwijs hebben leerlingen met gelijke aanleg nog steeds verschillende kansen op een succesvolle schoolcarrière. Het Kennislab Kansengelijkheid wil dat veranderen en ontwikkelde 4 masterclasses.

13 mei 2022
141443 Docent speelt met leerlingen en speelgoed

Resultaten Monitor Leren en lesgeven met ict bekend

Hoe wordt ict ingezet in het primair onderwijs en welke ontwikkelingen zien we hierin? Het iXperium/CoE geeft met een periodieke ‘monitor Leren en lesgeven met ict’ een overzicht van het niveau van de competenties en van het feitelijk lesgeven met ict. De resultaten van de meting van 2021 in het primair onderwijs zijn bekend.

12 mei 2022
Kind met robot
Portfolio voor professionals

Heb jij je studievoucher al ingezet?

Ben je tussen 2015 en 2019 gestart met een voltijd- of duale bacheloropleiding? En heb je inmiddels je diploma binnen? Vergeet dan niet gebruik te maken van je studievoucher. Dat is een gift van de overheid van ongeveer €2.100,- waarmee je een nieuwe opleiding kunt doen.

21 februari 2022
128829 GGM K33 kantine rode hoge stoelen studenten

Sneller omscholen via FastSwitch

Wil jij je gaan omscholen? Dan denk je er ook vast over na welk beroep bij je past, hoe lang de opleiding duurt en hoe je de overstap maakt zonder verlies van inkomen. Het verkorte omscholingsprogramma FastSwitch biedt uitkomst: je hebt meteen een baan in de zorg, techniek of IT en volgt tegelijk een persoonlijk leerprogramma.

24 januari 2022
31578 vier studenten in de klas

Project Carrièreswitch Verpleegkunde is Koploper

Een inspirerend voorbeeldproject om het tekort aan zorgpersoneel op te lossen. We hebben het over het project Carrièreswitch van de HAN, dat door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport benoemd is tot Koploper.

Annelies Achterberg
23 december 2021
202071 Voltijd student Verpleegkunde en docent aan het bed van patiënt meten bloeddruk-1

De Open Avond van de HAN gaat door

Ook na de corona-persconferentie van 12 november gaat de Open Avond van de HAN door. Overweeg jij om een deeltijd- of duale opleiding te gaan doen bij de HAN? De Open Avond is dé kans om sfeer te proeven en opleidingen te leren kennen, op de campus of online.

15 november 2021
317644 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Onderwijs en Opvoeding op K35.
Portfolio voor professionals

Zorglogistiek in het ziekenhuis: kan het inclusiever?

Tijdens de coronacrisis had het middenmanagement in ziekenhuizen een kluif aan het oplossen van allerlei logistieke problemen. Of het lukte daarbij oog te houden voor patiënten die laaggeletterd of digibeet zijn? Docent-onderzoeker Lidy Okkerman gaat het na in haar postdoconderzoek.

02 november 2021
347057 Ziekenhuispersoneel in ziekenhuis duwen een bed met patient
Portfolio voor professionals

Hogescholen introduceren een eigen doctoraat

Vanaf 2022 kunnen studenten aan de hogeschool na hun master starten met een doctoraatstraject: het Professional Doctorate. Dit staat in een plan dat de Vereniging Hogescholen vandaag overhandigt aan minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

09 maart 2021
Afstuderen, graduation ceremony