Portfolio voor professionals

“Veel alleenstaande ouderen hebben een hoog voedingsrisico”

Ondervoeding bij ouderen betekent niet dat ze met bolle buikjes zitten zoals we dat kennen van kindjes in Afrika. “Veel 65-plussers hebben een serieus energie- en eiwittekort. Dit zorgt voor onherstelbare spierafbraak waardoor de zelfstandigheid in het gedrang komt,” vertelt onderzoeker Jos Borkent die afgelopen week op dit onderwerp promoveerde.

11 november 2022
467820 Jos Borkent, onderzoeker die gepromoveerd is.
Portfolio voor professionals

Oplossing voor de krappe arbeidsmarkt

Een grafisch ontwerper, een manager van McDonald’s, een apotheekassistente en een politieagent. Een groep Limburgers schoolt zich om voor forensische zorg. Zij starten met de duale opleiding Social Work aan de HAN. Een oplossing voor de Rooyse Wissel om nieuwe medewerkers te vinden.

28 september 2022
28690 student praat tegen anderen
Portfolio voor professionals

De kracht van praktijkgericht onderzoek

Hoe maken we met praktijkgericht onderzoek nu echt een maatschappelijk verschil? Een vraag die onderzoekers en beleidsmedewerkers van hogescholen uit Nederland en Vlaanderen iets meer in kaart willen brengen.

30 juni 2022
235944 Campagnebeeld Onderzoek - niemand te gebruiken

Joke Mintjes Award voor BMH-studenten

De Joke Mintjes Award is de prijs voor het beste door studenten uitgevoerd onderzoek naar verbeteringen van patiëntenzorg in de acute intensieve zorg. Demi Corstjens en Kim Stulen, studenten BMH, zijn de winnaars met onderzoek naar indrukwekkende gebeurtenissen bij jonge BMH'ers in de ambulancezorg.

24 juni 2022
31972 patient nekbrace op brandcard
Portfolio voor professionals

Wat is erger: extreme regenval of droogte?

In Nederland praten we graag over het weer. Dan is het te koud, dan weer te nat, te warm of te droog. Zo klaagden we in mei massaal steen en been over de droogte, begin juni is nog nooit zo nat geweest en nu is het weer snikheet. Op 17 juni was het de Dag van de Droogte. Een mooi moment om bij dit onderwerp stil te staan. En onderzoeker bij het HAN Lectoraat Sustainable River Management, Maarten Podt, aan de tand te voelen.

17 juni 2022
415424 Dag van de droogte. Droge grond met bloem.
Portfolio voor professionals

Gelijke kansen voor leerlingen, ook zonder rugwind

“Ben jij voor of tegen kansengelijkheid?” Rare vraag: natuurlijk is iedereen voor. En toch, in het onderwijs hebben leerlingen met gelijke aanleg nog steeds verschillende kansen op een succesvolle schoolcarrière. Het Kennislab Kansengelijkheid wil dat veranderen en ontwikkelde 4 masterclasses.

13 mei 2022
141443 Docent speelt met leerlingen en speelgoed

Resultaten Monitor Leren en lesgeven met ict bekend

Hoe wordt ict ingezet in het primair onderwijs en welke ontwikkelingen zien we hierin? Het iXperium/CoE geeft met een periodieke ‘monitor Leren en lesgeven met ict’ een overzicht van het niveau van de competenties en van het feitelijk lesgeven met ict. De resultaten van de meting van 2021 in het primair onderwijs zijn bekend.

12 mei 2022
Kind met robot
Portfolio voor professionals

Heb jij je studievoucher al ingezet?

Ben je tussen 2015 en 2019 gestart met een voltijd- of duale bacheloropleiding? En heb je inmiddels je diploma binnen? Vergeet dan niet gebruik te maken van je studievoucher. Dat is een gift van de overheid van ongeveer €2.100,- waarmee je een nieuwe opleiding kunt doen.

21 februari 2022
128829 GGM K33 kantine rode hoge stoelen studenten

Sneller omscholen via FastSwitch

Wil jij je gaan omscholen? Dan denk je er ook vast over na welk beroep bij je past, hoe lang de opleiding duurt en hoe je de overstap maakt zonder verlies van inkomen. Het verkorte omscholingsprogramma FastSwitch biedt uitkomst: je hebt meteen een baan in de zorg, techniek of IT en volgt tegelijk een persoonlijk leerprogramma.

24 januari 2022
31578 vier studenten in de klas

Project Carrièreswitch Verpleegkunde is Koploper

Een inspirerend voorbeeldproject om het tekort aan zorgpersoneel op te lossen. We hebben het over het project Carrièreswitch van de HAN, dat door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport benoemd is tot Koploper.

Annelies Achterberg
23 december 2021
202071 Voltijd student Verpleegkunde en docent aan het bed van patiënt meten bloeddruk-1