Marijn Post wint SURF Onderwijsaward

Tijdens de SURF Onderwijsdagen ontving Marijn Post, beleidsmedewerker Onderwijsinnovatie met ICT, één van de 5 beschikbare SURF Onderwijsawards voor onderwijsvernieuwers. De Onderwijsawards worden uitgereikt aan professionals die volgens hun collega’s op inspirerende wijze onderwijsvernieuwing met ICT vorm geven.

22 november 2022
469755 Marijn Post, beleidsmedewerker Onderwijsinnovatie met ICT wint SURF ONderwijsaward 2022

December: maand van de Health Check

HAN SENECA heeft de maand december uitgeroepen tot de maand van de Health Check. Hiermee willen we extra aandacht besteden aan jouw gezondheid en vitaliteit. De Health Check helpt je erbij om inzicht te krijgen in jouw situatie en hier op een gepaste manier mee om te gaan. Deze maand zijn er extra mogelijkheden om een Health Check uit te laten voeren.

18 november 2022
213395 han seneca test sportmedisch keuring thp2 pmo bloeddruk2
Medewerkers

Aantal nieuwe studenten daalt licht

Dit studiejaar zijn er bij de HAN iets minder studenten gestart dan vorig jaar. Het gaat om een daling van 1,5%. In vergelijking met andere hogescholen doen we het niet slecht: landelijk startten er gemiddeld 6.263 (5,5%) minder hbo’ers dan vorig jaar.

11 november 2022
studenten in de klas
Medewerkers

Hoe vanzelfsprekend is het om te studeren en werken?

Er is werk zat! De vacatures vliegen je om de oren. En ben je toe aan een opleiding? Er is er altijd wel eentje die bij jou en je leervragen past! Alleen… geldt dat wel voor iedereen? Bekijk onze kennisclip over inclusie.

10 november 2022
465293 Week van Inclusie hal

Kom naar de Week van de digitaal geletterde HAN-student

Wil jij aan de slag met je digitale geletterdheid en/of die van je studenten? Van 14 t/m 18 november is het de Week van de digitaal geletterdheid. Het programma zit vol met inspiratie die je daar een stap verder bij kan helpen.

02 november 2022
431950 null
Medewerkers

Combineer jij je studie met de zorg voor een ander?

Hoe kunnen we nog beter aansluiten op de behoeften van studerende mantelzorgers? Dat is de vraag die HAN-onderzoeker Hilde Wierda wil beantwoorden. Zij is op zoek naar deelnemers die studie en zorg voor een ander combineren.

20 oktober 2022
312885 Handen vasthouden (NH)
Medewerkers

Digitale innovatie komt met vallen en opstaan

Fouten maken mag, daar leren we van. Allesbehalve een cliché, zoveel werd duidelijk tijdens het symposium 25 jaar praktijkgericht onderzoek IT en Mediadesign. Op 12 oktober kwamen, naast de successen, ook juist de missers in de zoektocht naar digitale innovatie aan bod. Wat en hoe leren we hiervan? Tijdens het symposium blikten een aantal bevlogen ervaringsdeskundigen terug én vooruit. En werd afscheid genomen van René Bakker, lector Networked Applications, die met pensioen ging.

13 oktober 2022
454916 Lector René Bakker houdt zijn afscheidsrede tijdens zijn afscheidssymposium
Medewerkers

Stakingen streekvervoer en NS; onderwijs gaat door

Er zijn opnieuw stakingen in het openbaar vervoer aangekondigd. Dit keer in het streekvervoer en bij de NS. Bussen en treinen rijden mogelijk niet of minder. Houd er rekening mee, als je naar de HAN komt.

06 september 2022
272321 Civiele Techniek trein onderdoorgang viaduct underpass met bus

Overzicht SLIM en SCHOON studiejaar 2021-2022

Het begin van dit studiejaar is een mooi moment om enkele hoogtepunten te bekijken van het studiejaar 2021-2022 vanuit de zwaartepunten Smart Region - Slim en Sustainable Energy and Environment - Schoon te bekijken. Ontdek wat bundeling van krachten oplevert gedurende 1 studiejaar!

06 september 2022
235947 null