HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Lectoraat Media Design

Koninklijke Onderscheiding voor lector Thea van der Geest

Thea van der Geest, oud-lector Media Design, ontving tijdens haar laatste werkdag een Koninklijke Onderscheiding van Burgemeester Dadema van de Gemeente Raalte. Tijdens haar afscheidssymposium werd zij verrast en benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

HAN Redactie
07 april 2022
392530 Lector Media Design Thea van der Geest ontvangt een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Dadema
Lectoraat Media Design

Vervolgonderzoek naar begrijpelijkheid overheidsteksten

Hoe begrijpelijk zijn de brieven en webteksten van de overheid? Is het de lezers wel duidelijk waarom ze een brief krijgen en wat ze moeten doen? De HAN en Universiteit Utrecht doen in 2022 weer onderzoek naar de begrijpelijkheid van overheidsteksten.

HAN Redactie
23 februari 2022
247693 gebruikersonderzoek in experience lab, eye-tracking, oudere man met pet
Lectoraat Media Design

Overheidsteksten over schuldhulp vaak nog te moeilijk

Overheidsinstanties sturen nog steeds moeilijke teksten aan mensen met schuldproblemen. De taal is in 62% van de gevallen moeilijk te begrijpen voor laagopgeleide lezers. Ook is het lang niet altijd duidelijk wat de lezer moet doen met een tekst. De teksten ontmoedigen de lezers door hun lengte, of zorgen voor veel stress door hun onbegrijpelijkheid.

HAN Redactie
08 september 2021
316647 Man leest overheidsbrieven aan tafel
Lectoraat Media Design

Subsidie voor ID-Contact: veilige identificatie voor overheidsinstanties

Het project ID-Contact, een samenwerkingsverband van de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Drechtsteden, de Belastingdienst, Digicampus (Logius), de Sociale Verzekeringsbank (NOVUM), de Radboud Universiteit (iHub) en de HAN, heeft een subsidie vanuit het Innovatiebudget Digitale Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verkregen. Vanuit de HAN is onder meer Thea van der Geest, lector Media Design van de academie IT & Media Design (AIM) betrokken bij het project. De ontwikkeling van ID-Contact is een investering in de verbetering van digitale overheidsdienstverlening aan inwoners en ondernemers.

HAN Redactie
03 juli 2020
studenten staan te praten
Lectoraat Media Design

Matchmaking Health levert inspirerende projectvoorstellen op

HAN Health zet ook dit jaar de schouders onder het verkleinen van sociaal-economische gezondheidsverschillen. Tijdens een 2e matchmaking werkten onderzoekers en docenten van verschillende academies een aantal projectvoorstellen uit. Intersectoraal én interdisciplinair.

HAN Redactie
27 januari 2020
Matchmaking
Lectoraat Media Design

Maak e-health begrijpelijk en toegankelijk voor iedereen

Het lijkt zo makkelijk, gezondheid(szorg) ondersteunen of verbeteren via de digitale snelweg. Maar de praktijk van e-health is helaas anders: te vaak kiest de zorg voor een ‘presenteerblaadje’ dat niet past bij laaggeletterden, hoogbejaarden of bijvoorbeeld blinden en slechtzienden. Dat leidt tot onnodige gezondheidsverschillen.

HAN Redactie
03 juni 2019
Ouderenzorg