Lectoraat Architecture in Health

Interactieve kunst om ontmoeting te stimuleren

HAN-onderzoekers werken samen met bewoners, woningbouwcorporaties, zorginstellingen en andere kennisinstellingen om te ontdekken hoe mensen het liefst willen wonen in de toekomst. Dat doen ze in livinglabs, dus in de praktijk.

10 oktober 2022
451934 Een sjabloon dat hoort bij het spel interactieve kunst die sociale interactie tussen wijkbewoners stimuleert
Lectoraat Architecture in Health

Empathische leef­om­ge­ving geeft mensen met dementie vrijheid terug

De Nederlandse zorg heeft de neiging om ouderen met dementie weg te stoppen. Een empathische woonomgeving kan zulke ouderen hun vrijheid terug geven, gelooft onderzoeker Masi Mohammadi.

19 mei 2022
243935 Masi Mohammadi zittend
Lectoraat Architecture in Health

“Voed je professionaliteit tijdens het Symposium Bouwen 2.0”

De voorbereidingen voor het Symposium Bouwen 2.0 van donderdag 2 juni zijn in volle gang. Anne de Jonge van Bouwend Nederland is dagvoorzitter van dit symposium en vindt het een heel goed initiatief dat de HAN op deze unieke manier in gesprek wil met de buitenwereld over toekomstige thema’s.

19 april 2022
375932 Een vinger die een bouwblokje omstoot met de tekst goals. Bouwkunde
Lectoraat Architecture in Health

Samen werken aan de focus

Samen, dat is de manier waarop we het moeten doen. Dat is wat de conclusie van HAN Unexpected slim schoon sociaal na een dag van ervaring, verrassing en nieuw inzicht laat zien.

28 maart 2022
322520 Campagnebeeld Unexpected kennisfestival slim schoon sociaal. Alleen hiervoor te gebruiken.
Lectoraat Architecture in Health

Hoe kun je al tijdens het onderzoek duurzaam impact maken?

Onderzoeken hebben vaak een lange doorlooptijd. Denk aan onderzoeken naar dementie die in volle gang zijn, maar waarvan nog onbekend is welke voorzieningen en maatregelen nu écht bijdragen aan behoud van zelfstandigheid. Intussen neemt deze ziekte hand over hand toe.

07 maart 2022
372980 De coverplaat van DEEL, een werkwijze van het lectoraat Architecture in Health
Lectoraat Architecture in Health

De technische kant van de energietransitie

Frits Schultheiss is onderzoeker en docent Bouwkunde aan de HAN en bekijkt de energietransitie in het Spijkerkwartier samen met zijn studenten technisch, bouwkundig en ruimtelijk.

13 december 2021
242254 Luchtfoto Elderveld

Prijzen voor HAN-lector Masi Mohammadi

"Geweldig, 2 awards op één dag ontvangen: Nou, dat is iets wat je niet dagelijks meemaakt!" Zo reageerde Masi Mohammadi, lector Architecture in Health op haar LinkedIn-pagina, nadat zij op de International Conference on Intelligent Environments 2 prijzen in de wacht sleepte.

14 september 2021
243935 Masi Mohammadi zittend
Lectoraat Architecture in Health

Samenwerking, bevlogenheid en innig verbonden met onderzoek

In de 13e editie van CvB on Tour brachten Rob Verhofstad en Bridget Kievits van het College van Bestuur een bezoek aan de Academie Built Environment. Yvonne de Haan moest door omstandigheden verstek laten gaan.

03 september 2021
316040 bouwkundestudenten in oude fabriekshal
Lectoraat Architecture in Health

Een sociale woonomgeving creëer je samen

Gezonder leven? Meer bewegen ligt voor de hand, net als gezonder eten. Ook het sociale netwerk speelt een rol. Een slim ingerichte woonomgeving kan het sociale contact in een wijk bevorderen. Denk aan een bankje in het park en meer groen. Ivo Maathuis vertelde erover tijdens het Health event.

30 juni 2021
303796 Basketbalveld
Lectoraat Architecture in Health

Ben jij mantelzorger? Dan kun jij helpen!

Ondersteun jij weleens iemand met (beginnende) dementie? Dan kun jij helpen door deel te nemen aan een onderzoek.

21 juni 2021
240522 Richtingaanduiding in empathische woning