Studenten werken aan 45 maatschappelijke vraagstukken

Studenten van 10 opleidingen gaan komend studiejaar samenwerken aan praktijkgericht onderzoek. Dat doen zij in de nieuwe onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn. Vanuit verschillende perspectieven proberen zij samen een oplossing te vinden voor complexe, maatschappelijke vraagstukken in de regio.

23 juni 2022
236838 studenten luisteren aandachtig naar verhalen uit het verleden
Fair Health

Gelijke kansen voor leerlingen, ook zonder rugwind

“Ben jij voor of tegen kansengelijkheid?” Rare vraag: natuurlijk is iedereen voor. En toch, in het onderwijs hebben leerlingen met gelijke aanleg nog steeds verschillende kansen op een succesvolle schoolcarrière. Het Kennislab Kansengelijkheid wil dat veranderen en ontwikkelde 4 masterclasses.

13 mei 2022
141443 Docent speelt met leerlingen en speelgoed
Fair Health

Nijmeegs Werklab investeert in de student en de arbeidsmarkt

Met het project Werklab, waar studenten met een ondersteuningsbehoefte worden geholpen in hun zoektocht naar een stage, wonnen de HAN, Radboud Universiteit, ROC Nijmegen, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en UWV Werkbedrijf de Bridge of Fame Award 2022.

25 april 2022
31906 drie studenten met twee laptops
Fair Health

De som der delen van duurzame bedrijfsvoering

Beide campussen tegen de vlakte en er supersonische energiezuinige nieuwbouw neerzetten is een paar bruggen te ver. Alleen een aparte bak voor papierafval is dan weer te klein gedacht. Wat zijn eigenlijk de ambities en duurzame oplossingen van de HAN zelf?

04 april 2022
390871 Presentatie van verschillende initiatieven voor duurzame bedrijfsvoering, tijdens de markt op HAN Unexpected slim schoon sociaal
Fair Health

Samen werken aan de focus

Samen, dat is de manier waarop we het moeten doen. Dat is wat de conclusie van HAN Unexpected slim schoon sociaal na een dag van ervaring, verrassing en nieuw inzicht laat zien.

28 maart 2022
322520 Campagnebeeld Unexpected kennisfestival slim schoon sociaal. Alleen hiervoor te gebruiken.

Samen wordt het beter

Het onderwerp van gesprek: hoe draagt de HAN bij aan de slimme, schone en sociale wereld van morgen? Dat staat centraal tijdens kennisfestival HAN Unexpected slim schoon sociaal. En welke rol speelt ‘creatief ongemak’ daarbij?

28 maart 2022
389486 Opening van HAN Unexpected slim schoon sociaal op 25 mei 2022. Talkshow met Miljouska Meulens, Rob Verhofstad, Lisbeth Verharen, Christien Lokman en Maarten van Gils
Fair Health

Bestaanszekerheid: van praten naar doen

Herstel van bestaanszekerheid, meer kansengelijkheid, gezonder leven gemakkelijker maken: het sociaal domein staat voor een grote opdracht. Bestaanszekerheid voor iedereen staat steeds hoger op de politieke en maatschappelijke agenda. Maar hoe kunnen we dit complexe vraagstuk aanpakken?

23 maart 2022
Nijmegen mensen in winkelstraat met kerk op achtergrond

HAN Unexpected: Zorg dat je erbij bent

Elkaar uitdagen, inspireren en verrassen, dát is wat we op vrijdag 25 maart gaan doen. Die dag vindt in Arnhem het kennisfestival HAN Unexpected slim schoon sociaal plaats. Kom langs voor talks, workshops, lezingen en nog veel meer. Je krijgt hierbij alvast een sneak preview.

25 februari 2022

Vervolgonderzoek naar begrijpelijkheid overheidsteksten

Hoe begrijpelijk zijn de brieven en webteksten van de overheid? Is het de lezers wel duidelijk waarom ze een brief krijgen en wat ze moeten doen? De HAN en Universiteit Utrecht doen in 2022 weer onderzoek naar de begrijpelijkheid van overheidsteksten.

23 februari 2022
247693 gebruikersonderzoek in experience lab, eye-tracking, oudere man met pet
Fair Health

“Het voelt niet als werk; ik krijg er energie van”

Hoe vind je uit als student wat jou ligt? En welke organisatie bij jou past? Studenten en bedrijven komen op veel manieren samen. Lees hoe de match tussen student Mert Rustuoglu, die Social Work studeert, en FC Social Work in Nijmegen tot stand kwam.

28 januari 2022
355278 Headerafbeelding de match, goal, bal gescoord.