HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Fair Health

Samen kansen creëren in de wijk

Wil je in Arnhemse wijken (Geitenkamp, Presikhaaf, Malburgen en Klarendal) gelijke kansen op gezondheid creëren, dan moet je samen aan de slag. Krachten bundelen. Daarom kwamen bewoners, professionals en docenten bij elkaar. Een terugblik.

HAN Redactie
24 november 2022
449540 speeltuin in presikhaaf
Fair Health

“Veel alleenstaande ouderen hebben een hoog voedingsrisico”

Ondervoeding bij ouderen betekent niet dat ze met bolle buikjes zitten zoals we dat kennen van kindjes in Afrika. “Veel 65-plussers hebben een serieus energie- en eiwittekort. Dit zorgt voor onherstelbare spierafbraak waardoor de zelfstandigheid in het gedrang komt,” vertelt onderzoeker Jos Borkent die afgelopen week op dit onderwerp promoveerde.

HAN Redactie
11 november 2022
467820 Jos Borkent, onderzoeker die gepromoveerd is.
Fair Health

Hoe vanzelfsprekend is het om te studeren en werken?

Er is werk zat! De vacatures vliegen je om de oren. En ben je toe aan een opleiding? Er is er altijd wel eentje die bij jou en je leervragen past! Alleen… geldt dat wel voor iedereen? Bekijk onze kennisclip over inclusie.

HAN Redactie
10 november 2022
465293 Week van Inclusie hal
Fair Health

‘Fair Health’ – wat levert het op?

Aan de Week tegen Armoede, nog niet zo lang geleden gehouden, werkten verschillende HAN-academies mee. “Daar ben ik heel blij mee”, vertelt Ger Sluman, die als docent-onderzoeker de Academie Financieel Economisch Management vertegenwoordigt in het HAN-zwaartepunt Fair Health.

HAN Redactie
10 november 2022
464024 Docent-onderzoeker Ger Sluman staand voor boekenkast in het studiecentrum op Ruitenberglaan 31, na een interview over zijn onderzoek.
Fair Health

Een betere sociaaleconomische positie

Wat kunnen HAN’ers en werkveldpartners doen om sociale ongelijkheid tegen te gaan? Die vraag stond centraal in het eerste Fair Health - Sociaal dialoogcafé over een betere sociaaleconomische positie. Onderzoeker Marleen van de Westelaken vertelt over wat dit dialoogcafé tijdens de Week tegen Armoede opleverde.

HAN Redactie
19 oktober 2022
234499 symposium sessie kansen keren studenten in gesprek
Fair Health

Wat is het Centre of Expertise ‘Sneller Herstel’?

Sneller Herstel is een groot en waardevol netwerk van grote en kleine partners en innovatoren en medewerkers van de HAN dat bijdraagt aan het oplossen van actuele, maatschappelijke zorggerelateerde praktijkvragen.

HAN Redactie
18 oktober 2022
420353 Groepsfoto innovatoren voor website Centre of Expertise Sneller Herstel
Fair Health

Talkshow over armoede: 'situatie wordt steeds nijpender'

Als wethouder zijn ze verantwoordelijk voor het bestrijden van armoede. Te gast bij de afsluitende talkshow van het Symposium Kinderarmoede; zorg voor iedereen: Mark Lauriks (Arnhem) en John Brom (Nijmegen). Giovanna Di Stefano vergezelde het duo. In gesprek over oplossingen.

Filip Wilmsen
17 oktober 2022
455953 Week-tegen-Armoede_foto-symposium_2022
Fair Health

Het onderwijs als sjoelbak

Marjolein Moorman over kansengelijkheid en armoedebestrijding in het onderwijs

HAN Redactie
12 oktober 2022
407950 Rechtenvrije foto van Marjolein Moorman
Fair Health

"Wat doe jij tegen armoede?" - Aftrap Week tegen Armoede

Dé centrale vraag tijdens de Week tegen Armoede. Op de HAN aan de Kapittelweg 33 (K33) was vandaag de aftrap. Zorgalliantie en HAN Green Office zorgden voor een prachtig decor. “Geweldig om zo te starten”, bevestigt Carinda Jansen, initiator van de Week tegen Armoede.

HAN Redactie
10 oktober 2022
453357 Week tegen Armoede, Elma Vriezekolk in gesprek
Fair Health

Interactieve kunst om ontmoeting te stimuleren

HAN-onderzoekers werken samen met bewoners, woningbouwcorporaties, zorginstellingen en andere kennisinstellingen om te ontdekken hoe mensen het liefst willen wonen in de toekomst. Dat doen ze in livinglabs, dus in de praktijk.

HAN Redactie
10 oktober 2022
451934 Een sjabloon dat hoort bij het spel interactieve kunst die sociale interactie tussen wijkbewoners stimuleert