Decanen

Toelatingstoetsen voor de Pabo mogen later

Goed nieuws voor aankomende Pabo-studenten die toelatingstoetsen moeten maken! Vanaf studiejaar 2022-2023 mag je ook beginnen met de Pabo als je als je vóór de start van de opleiding ten minste 1 toets per vak hebt gedaan, maar deze nog niet hebt gehaald. Waarom deze verandering? De overheid wil de Pabo toegankelijker maken. Daarom start op 1 september 2022 dit experiment.

18 juli 2022
33098 Juf en kinderen met Ipad
Decanen

Pap of mam, volg deze webinars over studiekeuze

Als je kind een studiekeuze gaat maken, sta je ook als ouder voor een uitdaging. Daarom organiseert oudervoorlichter Hermien Miltenburg elk jaar gratis webinars over studiekeuze en studeren in het hbo. Over twijfels, extra ondersteuning of geldzaken bijvoorbeeld. Ze zijn gericht op ouders, maar ook voor jongeren interessant.

20 juni 2022
werken in de hal

Logistics Management neemt deel aan de Logistieke Roadshow

De speciale trailer van de Logistieke Roadshow gaat het aankomende studiejaar weer op pad. De HAN sluit vanuit de opleiding Logistics Management hier graag bij aan om deze opleiding op interactieve manier onder de aandacht te brengen. De interactieve roadshow is speciaal voor vier-havoleerlingen.

30 mei 2022
83155 automotive logistics and truck 2019

Extra online voorlichting gezondheidsbachelors

De 8 gezondheidsbachelors van de HAN bieden extra online voorlichtingsrondes aan voor studiekiezers. Je bent van harte welkom! De voorlichting is met name interessant voor scholieren die twijfelen over een opleiding, maar wel weten ‘iets met mensen’ of ‘iets met zorg’ te willen studeren.

25 april 2022
299386 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding studenten kantine met laptop
Decanen

CZO-onderwijs bij de HAN!

De HAN gaat vanaf november 2022 de opleiding tot operatieassistent en anesthesiemedewerker aanbieden. Deze opleiding is geen hbo-opleiding maar een College Zorg Opleiding (CZO). De opleiding duurt 3 jaar en je wordt opgeleid op NLQF-6 niveau. Dit betekent dat de opleiding qua niveau vergelijkbaar is met het niveau van een hbo-bachelordiploma.

19 april 2022
Medische Hulpverlening studenten oefenen operatie met docent
Decanen

Money money money: de basisbeurs is back!

Ga jij studeren aan het hbo? Dan hebben we goed geldnieuws voor je: de basisbeurs komt terug. Wat is de basisbeurs en wat betekent dat voor jou als je gaat studeren? Dat zetten we hier voor je op een rijtje.

01 april 2022
298307 Armoede in beeld

BIG-registratie Medisch Hulpverlener

Mooi nieuws voor medische hulpverleners in de spoedeisende acute zorg. Zij mogen binnenkort handelingen verrichten zonder toezicht en tussenkomst van een arts. Dat vraagt om een aanpassing van het opleidingsprogramma van Medische Hulpverlening.

31 maart 2022
patient met mitella in bed luisteren naar hartslag
Decanen

Profielwerkstuk maken? De HAN helpt!

Ga jij aan de slag met je profielwerkstuk? Dat is een mooie kans om je met onderwerpen bezig te houden die misschien passen bij jouw vervolgstudie.

15 maart 2022
54918 jongen in klaslokaal gooit papieren weg uit frustratie

Ontwikkelingen rondom de bachelor Medische Hulpverlening

Er zijn veel ontwikkelingen rondom de bachelor Medische Hulpverlening. Wat wijzigt er in het curriculum? En hoe zit het met stageplekken?

07 maart 2022
bloed prikken oefenen
Decanen

Virtual reality tour over de campus

Wil jij sfeer proeven op de HAN-campus aan de Laan van Scheut 10 in Nijmegen? Met de nieuwe virtual reality tour van de HAN loop je de campus binnen op een moment dat jou uitkomt. Met behulp van een app volg je een interactieve rondleiding.

Nathalie van den Berg
20 januari 2022