HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Bouwkunde

“Japan is een snoepwinkel”

4e jaarsstudenten Bouwkunde Ilse van der Meijden en Patrick Berisa doen hun vrije minor in Japan. Patrick beschrijft het land als een snoepwinkel. “Het is een smaak die je denkt te herkennen, maar die je nog nooit hebt geproefd.”

HAN Redactie
23 november 2022
470586 Studenten Patrick Berisa en Ilse van der Meijden in Fukuoka, Japan
Bouwkunde

Bouwkunde studenten ontwikkelen app deeleconomie tijdens KlimaatHackathon

Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen gaan consuminderen, van het gas afgaan, zonnestroom in de wijk benutten of zuiniger omgaan met water? 7 minorstudenten Low Ec High Tec deden vorige week mee aan de 24-uurs klimaathackathon bij S-TEC in Tiel.

HAN Redactie
17 november 2022
469425 Een groep studenten tijdens de Klimaat hackathon in Tiel.
Bouwkunde

Levendige Bedrijvenmarkt bij Academie Built Environment

5 oktober werd er bij er bij de Academie Built Environment weer een fysieke Bedrijvenmarkt gehouden. Studenten en docenten konden op informele wijze in gesprek gaan met bijna 100 organisaties uit de Bouw en Infra die zich met hun stands op deze levendige bedrijvenmarkt presenteerden.

HAN Redactie
06 oktober 2022
451928 overzichtsfoto van de bedrijvenmarkt bij de academie built environment
Bouwkunde

Stagepresentaties nieuwe stijl voor 3e jaars Bouwkunde

De stage die je in het 3e jaar van de opleiding Bouwkunde kiest, is een belangrijk deel van je opleiding. Je werkt voor een stagebedrijf een half jaar lang aan een opdracht en je draait mee in de dagelijkse routine. Wat dit opleverde, presenteerden de stagiairs 9 juni aan medestudenten en docenten.

HAN Redactie
14 juni 2022
415041 beoordelingsformulier voor het beoordelen van de 3e jaarsstages Bouwkunde
Bouwkunde

Blijft een betonnen kano drijven?

Studenten Civiele Techniek en Bouwkunde hebben eind mei meegedaan met de jaarlijkse BetonKanoRace (BKR). Voordat Team Trifonius met 7 studenten het Strijkviertelplan in Utrecht over scheurt, is ziel en zaligheid gestoken in de bouw van de betonnen kano.

HAN Redactie
31 mei 2022
410301 Betonkanorace 2022
Bouwkunde

"Bestaande bouw spreekt veel meer tot de verbeelding"

Achterbuurten waar je vroeger liever niet kwam, worden tegenwoordig omgetoverd tot de meest hippe en gewilde wijken. Dat transformeren en herbestemmen hot is, blijkt onder meer uit de cursus Transformeren en Herbestemmen die gretig aftrek vindt. Bouwkundig projectmanager Geert Balvers is hier een mooi voorbeeld van.

HAN Redactie
16 mei 2022
404162 Post hbo cursus Transformeren en Herbestemmen. Het pand in Maastricht dat Geert Balvers herbestemt en transformeert.
Bouwkunde

“Kunnen we het tij nog keren? Yes we can!”

Niemand minder dan weerman Reinier van den Berg bezocht tijdens de International Week van de Academie Built Environment de HAN-campus in Arnhem. Hij sprak met studenten Bouwkunde en Civiele Techniek uit Japan, Amerika, Finland, Spanje, België, Duitsland en Nederland over het probleem van klimaat en vervuiling.

HAN Redactie
21 april 2022
398841 Reinier van den Berg International Week
Bouwkunde

“Voed je professionaliteit tijdens het Symposium Bouwen 2.0”

De voorbereidingen voor het Symposium Bouwen 2.0 van donderdag 2 juni zijn in volle gang. Anne de Jonge van Bouwend Nederland is dagvoorzitter van dit symposium en vindt het een heel goed initiatief dat de HAN op deze unieke manier in gesprek wil met de buitenwereld over toekomstige thema’s.

HAN Redactie
19 april 2022
375932 Een vinger die een bouwblokje omstoot met de tekst goals. Bouwkunde
Bouwkunde

Hoe kun je al tijdens het onderzoek duurzaam impact maken?

Onderzoeken hebben vaak een lange doorlooptijd. Denk aan onderzoeken naar dementie die in volle gang zijn, maar waarvan nog onbekend is welke voorzieningen en maatregelen nu écht bijdragen aan behoud van zelfstandigheid. Intussen neemt deze ziekte hand over hand toe.

HAN Redactie
07 maart 2022
372980 De coverplaat van DEEL, een werkwijze van het lectoraat Architecture in Health
Bouwkunde

Een attractiepark voor bouwkundigen

Vanwege corona hebben de meeste 4e jaars studenten geen studiereizen kunnen maken. Maar…. HAN-studenten gaan uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Dit mondde eind januari uit in een spontane studiereis.

HAN Redactie
04 februari 2022
374394 De gebouwen van Emaar in Dubai