Biocentre

Vezelhennep: goed voor de gezondheid

Vezelhennep is een oprukkend gewas in Nederland. Dat is absoluut niet voor niets, het gewas is multifunctioneel. Het gewas valt onder de zogenaamde duurzame akkerbouwgewassen. Dat komt door het milieuvriendelijke karakter van de teelt.

08 november 2021
224292 Close-up van vezelhennep voor biobased applications

HAN BioCentre bestaat 15 jaar

HAN BioCentre in Nijmegen viert op 1 februari 2021 haar 15-jarig jubileum. Het expertisecentrum viert de verjaardag met een symposium in 2022.

01 februari 2021
Werken met bioreactor in HAN BioCentre
Biocentre

HAN BioCentre participeert in onderzoek naar betrouwbaarheid genetische zelftesten

Het Centre of Expertise HAN BioCentre neemt de komende 2 jaar deel aan een onderzoek naar de betrouwbaarheid van genetische zelftesten. Met de uitkomsten van dit Check-de-test-onderzoek hopen de samenwerkingspartners in kaart te brengen hoe betrouwbaar deze zijn. Ook moet het onderzoek leiden tot eerlijke voorlichting aan consumenten en zorgprofessionals.

09 maart 2020
bio-informatica student aan het werk