Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie

Profielwerkstuk maken? De HAN helpt!

Ga jij aan de slag met je profielwerkstuk? Dat is een mooie kans om je met onderwerpen bezig te houden die misschien passen bij jouw vervolgstudie.

15 maart 2022
54918 jongen in klaslokaal gooit papieren weg uit frustratie
Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie

"De risico's van siliconen implantaten worden onderschat"

Misschien heb je de documentaire Moordtieten onlangs wel gezien. Dionne Slagter onderzoekt hierin de gevaren van siliconen borstimplantaten. "Alle siliconen borstimplantaten geven giftige stoffen af," zegt HAN-onderzoeker en docent Henry Dijkman.

21 juni 2021
300607 Siliconen borstimplantaten - moordtieten (Nico Hoeijmans)

De nummer 1 onder labopleidingen blijft studenten trekken

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek is verreweg de meest populaire opleiding bij de Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie (ATBC). "Qua marktaandeel zijn wij met onze laboratoriumopleiding de nummer 1 van alle labopleidingen in Nederland", benadrukt Harmen Neidig, sinds een half jaar academiedirecteur. "De buitenlandse opleidingsvarianten die we aanbieden zijn erg in trek, vooral bij studenten uit Zuid-Oost Azië en Oost-Europa."

28 mei 2021
294434 CvB bezoekt Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie op 27 mei 2021

HAN BioCentre bestaat 15 jaar

HAN BioCentre in Nijmegen viert op 1 februari 2021 haar 15-jarig jubileum. Het expertisecentrum viert de verjaardag met een symposium in 2022.

01 februari 2021
Werken met bioreactor in HAN BioCentre
Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie

Leren en onderzoeken in de geneesmiddelenpraktijk

Pivot Park, hotspot voor farmaceutische innovatie, gaat intensief samenwerken met de HAN. Op vrijdag 18 december ondertekenden ze de overeenkomst voor het huisvesten van het lectoraat Drug Discovery in Oss. Dé plek waar studenten en docenten gaan leren en onderzoeken, midden in de beroepspraktijk.

21 december 2020
bio-informatica student aan het werk