HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Academie IT en Mediadesign

Met hart voor de zaak een 10 halen

Tanja van Grinsven is Specialist Leren met ict en volgde de afgelopen jaren de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de Academie IT en Mediadesign van de HAN. Eind juni sloot ze de opleiding af met een tien voor haar afstudeeronderzoek.

HAN Redactie
13 juli 2022
243284 Portret Tanja van Grinsven onderzoeker leren met ict
Academie IT en Mediadesign

Dit zijn de winnaars van de Open Up..Your Talent Awards!

Op 16 juni rolt de Academie IT en Mediadesign de rode loper uit voor hét jaarlijkse inspiratieplatform Open Up.. Your Talent. Studenten van de opleidingen HBO-ICT en Communication & Multimedia Design presenteren hun projecten en maken kans op felbegeerde awards.

HAN Redactie
04 juli 2022
399660 Posterafbeelding voor Open Up your talent. Van de academie IT en Mediadesign. Splash.
Academie IT en Mediadesign

Websites met wartaal

Heb jij ook wel eens dat je een link op een website niet kunt vinden? Of dat de screenreader opeens wartaal uitslaat? Grote kans dat je een van de ruim 3.000 overheidswebsites te pakken hebt waar de toegankelijkheid nog niet optimaal is – zeker niet voor de pakweg 15 procent van de mensen die met enige vorm van visuele, auditieve of motorische beperking zitten.

HAN Redactie
28 juni 2022
412502 HAN IT en Mediadesign. Headerfoto studenten Techgelderland innotatietool. Inclusive Digital Design & Engineering
Academie IT en Mediadesign

Installatie Eric Velleman als lector Inclusive Digital Design & Engineering

Is kunstmatige intelligentie een bedreiging of juist een kans voor mensen met een (visuele) beperking? Tijdens zijn inaugurele rede op 25 mei wijst lector Eric Velleman erop dat bij nieuwe media en technologieën maar weinig aandacht is voor de toegankelijkheid hiervan. En dat wet- en regelgeving hierbij kan helpen, maar zeker niet volstaat.

HAN Redactie
25 mei 2022
410017 Lector Velleman spreekt zijn inaugurele rede uit tijdens zijn installatie
Academie IT en Mediadesign

Eerste lichting Make IT Work geslaagd

In slechts 11 maanden tijd jezelf volledig omscholen tot software engineer. Een carrièreswitch die de eerste lichting deelnemers aan Make IT Work met succes heeft gemaakt. Vol trots namen zij op maandag 16 mei hun certificaat in ontvangst.

HAN Redactie
17 mei 2022
405535 De eerste lichting van Make IT Work samen met enkele docenten
Academie IT en Mediadesign

HAN mede-ontwikkelaar van wereldwijde rapportagetool voor digitale toegankelijkheid

Het lectoraat Inclusive Digital Design & Engineering (IDD&E) heeft gewerkt aan het herontwerp, de update en de uitbreiding van de WCAG-EM rapportagetool voor digitale toegankelijkheid. Deze tool ondersteunt auditors bij de evaluatie van websites en het delen van de resultaten in een gestructureerde rapportage. De WCAG-EM rapportagetool wordt gebruikt door veel organisaties in de wereld die audits voor digitale toegankelijkheid uitvoeren.

HAN Redactie
09 mei 2022
32148 Klassensessie computerlokaal, FEM Logistics
Academie IT en Mediadesign

Onderzoek naar digitale toegankelijkheid overheid

Zijn de websites en apps van de Nederlandse overheid voor iedereen toegankelijk? Sinds 2018 geldt voor overheden de wettelijke verplichting om hun websites en mobiele applicaties volledig digitaal toegankelijk te maken. De Nederlandse overheid moet hierover iedere drie jaar rapporteren aan de Europese Commissie. Stichting Accessibility onderzocht daarom in opdracht van Logius en het Ministerie van BZK de stand van zaken. Het onderzoek werd geleid door HAN lector Eric Velleman.

HAN Redactie
19 april 2022
395444 Jongen zit op een bankje en is met zijn mobiele telefoon bezig. Voor hem ligt zijn taststok.
Academie IT en Mediadesign

Spelenderwijs innoveren met wetenschap en techniek

Hoe leren leerlingen hun vaardigheden toe te passen? Precies door er een spannende uitdaging aan te koppelen. Bijvoorbeeld met de FIRST® LEGO® League. Zaterdag 9 april is de regiofinale van de roboticawedstrijd bij de HAN in Nijmegen.

HAN Redactie
08 april 2022
392580 De tafel van de LEGO LEAGUE finale 2022
Academie IT en Mediadesign

Koninklijke Onderscheiding voor lector Thea van der Geest

Thea van der Geest, oud-lector Media Design, ontving tijdens haar laatste werkdag een Koninklijke Onderscheiding van Burgemeester Dadema van de Gemeente Raalte. Tijdens haar afscheidssymposium werd zij verrast en benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

HAN Redactie
07 april 2022
392530 Lector Media Design Thea van der Geest ontvangt een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Dadema
Academie IT en Mediadesign

Tweede cohort Make IT Work in volle gang

Het tweede cohort van ons omscholingstraject Make IT Work is in februari gestart en inmiddels in volle gang. Dit keer volgen 17 deelnemers de opleiding tot software engineer. Vanaf juni gaan zij aan de slag bij de aangesloten werkgevers.

HAN Redactie
31 maart 2022
277315 Make IT Work deelnemers volgen les