HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Academie Educatie

Een geslaagde Inspiratie-Werkplaats door partnerschap Veelzijdig Opleiden in Diversiteit

Afgelopen 22 maart vond de Inspiratie-Werkplaats veelzijdig plaats. Dit was een activiteit georganiseerd voor pabo-studenten die stage lopen op een school die aangesloten bij het partnerschap Veelzijdig Opleiden in Diversiteit.

HAN Redactie
02 juni 2023
531839 Sfeershot event Inspiratie-werkplaats Veelzijdig Opleiden in Diversiteit
Academie Educatie

Laat je inspireren over leren en lesgeven met ict

Kom 12 juni naar de inspiratiesessie vanuit HAN Open Digital Horizon over Leren en lesgeven met ict in iXperium Nijmegen. Je krijgt inspiratie hoe je Virtual reality of gamification kunt inzetten in je onderwijs en hoe je studenten blended kunt laten leren.

HAN Redactie
02 juni 2023
studenten met VR-bril op
Academie Educatie

Het pabotheater speelt weer!

25 Pabo- en ALPO-studenten uit verschillende jaarlagen, hebben de masterclass Pabotheater gevolgd. Hierin werd hard gewerkt aan het maken van een theatervoorstelling. Op donderdag 8 en vrijdag 9 juni vindt de voorstelling plaats op het Karel de Grote College in Nijmegen.

HAN Redactie
31 mei 2023
492236 Fotoshoot maakdagen drama 2022. Groep studenten tijdens dramales
Academie Educatie

Gebruik en verbeter de digitale Toetsweb-Scan

Bij goede toetsing komt meer kijken dan je misschien denkt. Met de digitale Toetsweb-Scan ontdek je alle facetten en check je waar je staat en hoe je daar komt. Doe mee aan de pilot en maak de scan nóg beter!

HAN Redactie
24 mei 2023
54070 twee docenten vergaderen lachend
Academie Educatie

Monitor Leren en lesgeven met ict op de HAN

De monitor Leren en lesgeven met ict voor de HAN is onlangs weer van start gegaan! Op dinsdag 9 mei j.l. is de verzendknop ingedrukt en ontvingen 2406 docenten en instructeurs per mail een uitnodiging voor het invullen van een digitale vragenlijst met vragen over hun ict-bekwaamheid van en inzet van ict in het onderwijs.

HAN Redactie
23 mei 2023
Telefoons internationaal
Academie Educatie

Met beroepsgerichte didactiek het verschil maken in het beroepsonderwijs

Op 1 mei 2023 is het door NRO gesubsidieerde project ‘Docenten maken het verschil! Beroepsgerichte didactiek als fundament voor goed beroepsonderwijs’ gestart. Het HAN-Lectoraat Responsief beroepsonderwijs is kartrekker. Het is een mooie samenwerking binnen het beroepsonderwijs tussen mbo’s, hbo en het lectoraat.

HAN Redactie
16 mei 2023
141473 Studenten en docent spelen met auto
Academie Educatie

Studenten minor genieten van kunst en cultuur in Berlijn

Half april reisde een groep studenten en docenten van de minor Kunst & Cultuur af naar Berlijn. Zij brachten hier 5 dagen door waarin ze genoten van een cultureel en kunstzinnig programma. Van tevoren ontwierpen zij een aantal educatieve programma’s die in Berlijn werden uitgevoerd.

HAN Redactie
12 mei 2023
434013 Studenten Civiele Techniek op studiereis in Berlijn
Academie Educatie

Studenten Leraar Geschiedenis leren geschiedenisfilms kritisch analyseren

Geschiedenisfilms zijn zowel binnen als buiten het onderwijs razend populair. Ze worden al eens gebruikt in geschiedenislessen voor een gevarieerd lesprogramma, maar een bijbehorend lespakket of methode was er nog niet. Nu is er eindelijk een methode rondom het analyseren van films ontwikkeld.

HAN Redactie
11 mei 2023
232301 Man eet popcorn terwijl hij film kijkt
Academie Educatie

Praatplaat met aanbevelingen voor kennisbenutting in scholen

Hoe kunnen we kennis en expertise uit onderzoek beter benutten in het onderwijs? Dat onderzochten onderzoekers van onder andere de HAN in een NRO-studie. De aanbevelingen uit het rapport zijn nu ook te zien op een heldere ‘routekaart’.

HAN Redactie
09 mei 2023
363271 tekstbalonnen maken voor onderzoekend handelen
Academie Educatie

Warm Welkom voor studenten tijdens HAN Summer Vibe BBQ

De HAN Academie Educatie vindt het belangrijk om toekomstige studenten een warm welkom te heten, en organiseert daarom weer een HAN Summer Vibe BBQ! Deze activiteit vindt vóór de zomer plaats, zodat toekomstige studenten van de lerarenopleidingen hun klasgenoten beter kunnen leren kennen.

HAN Redactie
25 april 2023
384317 Knoop doorhakken studiekeuze tussenjaar feestende jongeren