HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Academie Educatie

Leren in de virtuele praktijk

The Simulation Crew uit Nijmegen maakt al jaren simulaties waarin je iets kunt leren. De laatste jaren maken ze vooral simulaties in VR.

HAN Redactie
14 juli 2022
406997 Meisje met 3dbril op. Als beeld bij ixpod
Academie Educatie

Met hart voor de zaak een 10 halen

Tanja van Grinsven is Specialist Leren met ict en volgde de afgelopen jaren de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de Academie IT en Mediadesign van de HAN. Eind juni sloot ze de opleiding af met een tien voor haar afstudeeronderzoek.

HAN Redactie
13 juli 2022
243284 Portret Tanja van Grinsven onderzoeker leren met ict
Academie Educatie

Wat betekent ict voor het (speciaal) onderwijs?

Niet iedereen kan meekomen in de digitale wereld. Ergotherapeut bij de onderwijsspecialisten in Arnhem, Dennis Arnold, vroeg studenten van onder meer de opleidingen Ergotherapie, Diëtetiek, Pedagogiek en Pabo om te onderzoeken wat er verstaan wordt onder digitale inclusie.

HAN Redactie
07 juli 2022
30404 Drie studenten werken op laptop
Academie Educatie

Wendbaarheid van de (aankomende) professional bevorderen

Het Lectoraat Responsief Beroepsonderwijs heeft een RAAK-PRO subsidie toegekend gekregen om samen met de Hogeschool Utrecht (HU) een project op te starten genaamd ‘Teaming in de tussenruimte: grensoverstijgend samenwerken in leerwerkomgevingen voor wendbare professionals.’

HAN Redactie
04 juli 2022
236876 studenten aan het werk met robot
Academie Educatie

Veranderingen van de rol van docent met AI in het onderwijs

Leraren en scholen binnen de Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG) zetten Artificial Intelligence (AI) in in hun onderwijs. Hoe doen ze dat? Waar helpt AI een leraar of een leerling. Waar liggen de kansen en wat zijn de risico's? Wat vraagt dat nieuwe onderwijs met AI eigenlijk van de organisatie van scholen?

HAN Redactie
30 juni 2022
32947 meisje speelt spelletje met houten blokjes
Academie Educatie

Voorkom krassen op het dashboard

Kennisnet keek naar de invloed van adaptieve leersystemen zoals Snappet en Gynzy op de professionele ruimte van de leraar in het primair onderwijs en schreef er een publicatie over. Associate lector bij het Lectoraat Leren met ict, Pierre Gorissen deelt zijn ervaringen na het lezen van de publicatie.

HAN Redactie
30 juni 2022
421146 Krassen op het dashboard. kennisnet. iXperium
Academie Educatie

In gesprek met 2 AI-experts

In de maand van AI in het onderwijs mag een gesprek met 2 AI-experts uit het iXperium-netwerk natuurlijk niet ontbreken. In een boeiende podcast vertellen zij hoe ze aankijken tegen AI in onderwijs.

HAN Redactie
30 juni 2022
363264 kinderen op laptop
Academie Educatie

Meters maken met flexibilisering van onderwijs

Vanaf studiejaar 2023-2024 starten alle bachelors en masters van de Academie Educatie met flexibel onderwijs. We doen dat om beter aan te sluiten op de leerbehoefte van studenten. En om meer kansen te bieden aan werkenden die leraar willen worden. Hoever zijn we al op weg?

HAN Redactie
13 juni 2022
352611 beeld voor bij project flexibilisering AE
Academie Educatie

Stuurkracht van startende leraren

In de kennisvlog van het Platform Samen Opleiden en Professionaliseren vertelt lector 'Naar een meervoudige professionaliteit van leraren', Helma Oolbekkink, over haar onderzoek naar stuurkracht van startende leraren.

HAN Redactie
09 juni 2022
259507 ALPO leraar staat voor de klas en telt op haar vingers