Een geslaagde Inspiratie-Werkplaats door partnerschap Veelzijdig Opleiden in Diversiteit

Afgelopen 22 maart vond de Inspiratie-Werkplaats veelzijdig plaats. Dit was een activiteit georganiseerd voor pabo-studenten die stage lopen op een school die aangesloten bij het partnerschap Veelzijdig Opleiden in Diversiteit.

sfeerfoto van een groep mensen bij de inspiratie-werkplaats veelzijdig opleiden

De gedachte bij dit event is dat het belangrijk is dat studenten leren door een diversiteit van werkplekken. Vanuit alle besturen waren er experts uit de praktijk aanwezig om workshops te geven over hun specialisme. Op deze manier kregen de studenten de kans om kennis en vaardigheden op te doen, die ze goed kunnen toepassen in hun stage. Daarnaast kregen ze de mogelijkheid om kennis te maken met andere scholen of onderwijsvormen waar ze mogelijk een volgende stage zouden willen doen.

Ik heb de workshop Meer- en hoogbegaafdheid gevolgd. Ik heb hier geleerd dat zulke kinderen vaak in een hyperfocus zitten. Ik heb nu handvatten gekregen om dit soort dingen sneller op te merken.

Partnerschap Veelzijdig Opleiden in Diversiteit

In het partnerschap ‘Veelzijdig Opleiden in Diversiteit’ biedt de HAN een rijke en veelzijdige leeromgeving en worden er over grenzen van scholen en besturen samen dit soort activiteiten georganiseerd. Door ontmoeten, leren en samenwerken, leidt de HAN leraren veelzijdig op voor een diverse praktijk en krijgen studenten alle kansen om zich te ontwikkelen tot een veelzijdige leraar.

Aftermovie

Hoor hoe de studenten en organisatie van het event het ervaren hebben