In gesprek met 2 AI-experts

In de maand van AI in het onderwijs mag een gesprek met 2 AI-experts uit het iXperium-netwerk natuurlijk niet ontbreken. In een boeiende podcast vertellen zij hoe ze aankijken tegen AI in onderwijs.

363264 kinderen op laptop

Wat gaan we ervan zien of wat zien we nu al? En hoe snel komt AI in het hele onderwijs? Komt het ook in alle vakken waar de HAN voor opleidt? Kunnen we systemen vertrouwen en wie zit er aan het stuur? Kortom, een boeiend gesprek met 2 AI- experts.

Leren met ict

Aan het woord in deze iXpod zijn lector Stijn Hoppenbrouwers van het Lectoraat Model Based Information Systems en Pierre Gorissen, associate lector bij het Lectoraat Leren met ict. Stijn houdt zich onder andere bezig met de toepassing van AI in verschillenden vakgebieden, denk aan zorg of techniek maar ook aan onderwijs. Bij Pierre ligt de focus op opleiden in ict-geletterdheid voor leren, leven en werken.

iXpod

iXpod is dé podcast over leren, lesgeven en werken met ict. In het iXperium werken we samen met onderzoekers, opleiders, docenten en leraren en professionals uit verschillende praktijken. We kijken hoe ict onderwijs en praktijk kan verrijken en innoveren.

420715 Pierre Gorissen en Stijn Hoppenbrouwers