Op Autoprof pakt Engineering en Automotive flink uit

De HAN Academie Engineering en Automotive was van 19 t/m 21 april in Gorinchem present op de autovakbeurs AutoProf. Met onze H2 Demonstrator, de zuinige toekomstauto van HAN Hydromotive en de snelle race-auto van HAN Automotive Rallyteam (HART).

402252 Beursopstelling Autoprof 2022

Impact van elektrificatie

Marith Dieker, onderzoeker bij HAN Automotive Research, verzorgde in samenwerking met OOMT driemaal een kennissessie over ‘De impact van elektrificatie op het werk van technici‘. Ze besprak haar bevindingen en vroeg zich af hoe je de inzet van elektrische voertuigen bespreekbaar maakt op de werkvloer. OOMT gaf leidinggevenden en medewerkers handvatten en tips om dit gesprek aan te gaan.

Het was voor het eerst dat ook hogescholen en universiteiten konden participeren op Autoprof. Zo kwamen de studenten als techneuten van de toekomst en het bedrijfsleven op een ongedwongen wijze met elkaar in contact.

Als HAN hebben we de nadruk gelegd op de mogelijkheden van het volgen van een Associate degree programma Systeemspecialist Automotive of het volgen van onze hbo-cursus Waterstof op niveau basis, gevorderd of expert.

402251 waterstofopstelling H2 Demonstrator op Autoprof 2022

Veel aanloop en belangstelling

Arno van der Steen, coördinator en projectleider bij HAN Automotive Research, was blij met de plek op Autoprof. "We hadden een prima plek op de beurs gekregen. Daardoor veel aanloop en belangstelling. Vooral de (waterstof)tosti’s waren erg in trek, we hebben liefst duizend tosti’s gemaakt en uitgedeeld. En ja, dan blijven mensen wel even staan en heb je gelijk een ontspannen gesprekje. Ik dank ook de docenten, onderzoekers en studenten die geholpen hebben om er een groot succes van te maken. We hebben ons visitekaartje afgegeven en het zou heel goed zijn als we hier volgend jaar weer staan!"

402238 Raceauto HART present op beurs Autoprof 2022

Meer te zien op Auto Prof

Op Auto Prof was nog veel meer te zien, te doen en te beleven. Niet alleen een uitgebreid aanbod aan kennis, producten en diensten, maar ook de nodige fun-factor. Zo was er een batterij aan simulatoren bij KNAF Digital te zien en konden bezoekers zich helemaal uitleven op een heuse kartbaan met mini e-karts. Veel exposanten pakten groots uit en gaven diverse workshops en demonstraties op hun eigen stands, zoals CBX Equipment, Explora Werkplaatsinrichting, Snap-on Tools en TECH360.

Teamwise PDR & More ging de uitdaging aan om een auto met vele honderden hageldeuken in recordtijd te herstellen door met meerdere technici gelijktijdig aan de auto te werken. Verder was er een Demo Arena met diverse live demonstraties. Thijs van Grinsven leerde de bezoekers hoe ze zelf de timing kunnen controleren tijdens een live scope meeting. Ook kon worden kennisgemaakt met Assist Reality: meekijken in de werkplaats op afstand.

Bronnen: HAN, AutoProf, AMT

402253 beursopstelling met HAN Hydromotive auto op Autoprof 2022