RDW'ers op weg naar Autonoom Rijden

HAN Automotive Research verzorgde op donderdag 17 februari de praktijkdag van de cursus 'Op weg naar Autonoom Rijden' voor 14 medewerkers van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Een afwisselende dag met inspirerende presentaties, een demo-lunch en zelfs nog een technische afsluiter. Kortom: de toekomst van automotive in woord en product.

380527 automotive trucksimulator demo praktijkdag deelnemers RDW cursus autonoom rijden

Traktatie op inspiratie

Deze praktijkdag was de laatste cursusdag van de vijfdaagse cursus. De cursisten zijn getrakteerd op inspiratie van Wim Vossebelt (CEO V-tron) en enkele van zijn medewerkers. Projecten als 5G Blueprint, Intralog en Vista werden kort behandeld.

Tijdens de demo-lunch toonden HAN-collega’s in het MIC op IPKW de producten van de hybride projecten MORE (het MOdulaire REsearch voertuig), de 1:3-truck van 5G Blueprint, de H2-Demonstrator en het SPC voor lightweight composietmaterialen.

In het Automotive Lab op de Campus werd vervolgd met de trucksimulator met een VR-bril en de autonome bus die HAN Automotive Research enkele jaren geleden ontwikkelde.

380526 automotive intralog demo praktijkdag deelnemers RDW cursus autonoom rijden

Opzetten en werken met prototypes

Na alle demo’s werden de cursisten toch nog even teruggehaald naar de schoolbanken voor een afsluitende presentatie over het opzetten en werken met prototypes door Rakshith Kusumakar van V-tron.

De actuele kennis die deze 14 cursisten ontvangen hebben, zal hun ondersteunen bij hun dagelijkse RDW-activiteiten om het Nederlandse wagenpark te controleren op veiligheid en betrouwbaarheid.

Bron: HAN
Fotografie: Arno van der Steen

380534 automotive MIC IPKW MORE praktijkdag deelnemers RDW cursus autonoom rijden